Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Seat Leon FR problema claxon !?

stefan94stefan

Postări Recomandate

Salutare , 

Poate cineva ma poate ajuta cu urmatoarea problema : 

Am constatat ca , claxonul nu functioneaza am testat siguranta 17 din tablou este in regula , demontat claxon si testat cu sursa separat functioneaza , cand se apasa switchul pt claxon nu se actioneaza nici un releu ( daca are asa ceva ca nu am reusit sa gasesc)  . 

Controalele de pe volan nu sunt functionale pt ca masina are o unitate Xtrons cu Android in loc de playerul original si nu am modulul pt controalele de la volan. 

Ma poate ajuta cineva ce as putea sa mai verific ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan94stefan

23

• string

11

• GeorgeS

5

• ady2006

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Urmăreşte firele ce duc de la contactul de pe volan la releu.Sigur ai unul întrerupt...

Nu trebuie schemă, odată ce dai jos masca ce ascunde contactul, scoţi mufa de sub volan şi ,,suni,, fiecare din contactele butonului de claxon cu pinii mufei...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dan-a2 a spus:

Nu stiu la masina ta dar la mine la Ford a fost spirala airbag defecta care contine si 2 trasee ptr. claxon..

Cred ca toate masinile au spirala/panglica folosita pentru airbag, comenzi si claxon. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Urmăreşte firele ce duc de la contactul de pe volan la releu.Sigur ai unul întrerupt...

Nu trebuie schemă, odată ce dai jos masca ce ascunde contactul, scoţi mufa de sub volan şi ,,suni,, fiecare din contactele butonului de claxon cu pinii mufei...

Am sa incerc si aceasta varianta  dar posibil sa fie problema din cauza spiralei .

Link spre comentariu

Sunt modele la care si claxonul functioneaza tot prin modulul de comenzi. Doar ca leon fr nu inseamna mare lucru. Pentru identificare e nevoie de an de fabricatie + cod motor. Eventual si o poza cu volanul.

Link spre comentariu

Comanda de claxon merge in electronica comenzilor de volan. Prin panglica trece comunicatia seriala tip LIN-bus. Ai schema atasata. Fara o scula de diagnoza sa vezi in ce modul nu mai apare semnalul de claxon nu va fi usor sa-i dai de capat.

Leon_2007_claxon.pdf

Editat de ady2006
Link spre comentariu
6 hours ago, stefan94stefan said:

cand se apasa switchul pt claxon nu se actioneaza nici un releu

Și acel switch nu e ”mort” pe circuitul claxon?

Presupun că e unul multifuncțional, cu răsuciri, basculări, apăsări și alte grade de libertate mai mult sau mai puțin coerente.

La principiul 2 în 1, 3 în 1 ... 10 în 1, n ...  :hdgfhgdf

https://dailydriven.ro/uite-de-ce-nu-mai-merge-claxonul-la-seat-leon

Nu ești primul ... poate trebuie doar să înlocuiești o siguranță (după ce găsești care ar fi aceea).

Sau chiar claxonul (i se oxidează ”platinele”).

Editat de string
Link spre comentariu
Acum 8 ore, string a spus:

Și acel switch nu e ”mort” pe circuitul claxon?

Presupun că e unul multifuncțional, cu răsuciri, basculări, apăsări și alte grade de libertate mai mult sau mai puțin coerente.

La principiul 2 în 1, 3 în 1 ... 10 în 1, n ...  :hdgfhgdf

https://dailydriven.ro/uite-de-ce-nu-mai-merge-claxonul-la-seat-leon

Nu ești primul ... poate trebuie doar să înlocuiești o siguranță (după ce găsești care ar fi aceea).

Sau chiar claxonul (i se oxidează ”platinele”).

Siguranta am verificat-o , am specificat se gaseste in compartimentul motor nr 17 , este in regula , verificat daca primeste alimentare in tot in regula.

Acum 9 ore, ady2006 a spus:

Comanda de claxon merge in electronica comenzilor de volan. Prin panglica trece comunicatia seriala tip LIN-bus. Ai schema atasata. Fara o scula de diagnoza sa vezi in ce modul nu mai apare semnalul de claxon nu va fi usor sa-i dai de capat.

Leon_2007_claxon.pdf 493 kB · 5 descărcări

Multumesc , am sa verific ce pot !

Link spre comentariu
9 hours ago, stefan94stefan said:

Siguranta am verificat-o , am specificat se gaseste in compartimentul motor nr 17 , este in regula , verificat daca primeste alimentare in tot in regula.

Și claxonul propriu-zis e bun? (percepția acustică a lipsei unui ”click” de releu poate fi înșelătoare). 

În sens că acel claxon funcționează și pe acumulator sau numai pe sursă separată? (pot fi tensiuni diferite).

On 2/17/2023 at 4:28 PM, stefan94stefan said:

demontat claxon si testat cu sursa separat

Motiv: am întâlnit un claxon care funcționa oscilant sonor doar alimentat peste 14V iar la 12-13V făcea doar un ”clâc”.

Unele au pe spate și un șurub de reglaj mecanic a intensității sonore (a cursei armăturii și membranei), altele sunt complet sertizate.

Iar releele capsulate pot fi destul de silențioase astfel încât să nu le auzi și pot manifesta aceeași ”figură” (funcție de tensiune) sau pot face ”click” fără să închidă ferm contactele principale (oxidare, uzură).

Editat de string
Link spre comentariu

Am verificat releul alimentat in casa si testat cu aparatul de masura ,inchide contactul . 

Claxonul nu face nici un zgomot pe masina doar in casa alimentat la 12v functioneaza . 

Pe masina releul nu face absolut nimic ca se aude , nu-i asa extrem de silentios este amplasat chiar sub bord , ramane sa iau un modul pentru controalele volan care din cate am citit actioneaza si claxonul , am uitat sa mentionez ca , controalele de pe volan nu sunt nici macar luminate deci inseamna ca nu sunt alimentate.

20230217_154310.jpg

Editat de stefan94stefan
info
Link spre comentariu

În situația asta cred că cea mai simplă rezolvare ar fi să conectezi cumva comanda de la releul de claxon cu cea de la ”flash” (”claxon” luminos) și ai rezolvat problema cu minimum de manoperă.

Editat de string
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări