Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut bobinator OT.

Florin Miroiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin Miroiu

7

• Усилитель

5

• Barbaro

1

• AlpHs00

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trafurile astea "de firma = smechere ( si calitative) nu constau din tole, carcasa si spire  cupru.... 

Sunt deosebit realizate, si pline de secrete. Unele infasurari sunt facute bifilar (exista si trifilar)  sunt asezate in fel si chip pt a avea aceasi rezistenta DC, inductanta de scapari minima, capacitate parazita minima, etc. In regim de "bobinator" nu cred ca se poate face la calitatea necesara. 

D-ul Dyscus din Hu, a taiat trafuri scumpe pt a "invata" secretele, are masina profesionala/automata, dar manopera, materialul cupru, si transportul iese scump. 

Cel de la Toroidy ar fi cel mai bun raport pret/calitate/timp. 

https://sklep.toroidy.pl/en_US/p/-TTG-CFB4000PP-Tube-output-CFB-transformer-4kOhm-Cathode-Feedback-Push-pull/657

Link spre comentariu

Știu că dacă comentez ceva la postarea respectivă nu este bine. Și și și indiferent ce spui pe acest forum că de altfel pe toate ,tot ai greșit pe undeva. Așa că vă mulțumesc și i mi văd de drum.

Link spre comentariu

Ia legatura cu dl. Lazaroiu aka (THOMAS),  cred ca el va poate rezolva.  Important e ca miezul sa fie de calitate, restul tine de maiestria bobinatorului. In plus cred ca vorbim de un transformator push-pull si nu un SE.

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

Un traf din acela costa 1000 dolari, dar nu se mai gaseste. Varianta chinezeasca costa 200 euro/buc+ 20 transportul. 

La 125 cat costa poloneza, nu bobineaza nimeni. Si nu xred ca iese din moment ca nu se stie gruparea bobinelor. Care sunt mult mai multe decat se vad in schema. 

Link spre comentariu

Salut . Eu am montajul cumpărat din China pentru EL34 și l-am probat cu niste OT care nu sunt pentru el  și katodul direct ,dar totuși nu suna foarte rău pentru urechea mea. Dm-l Lazaroiu se lasă greu. Este foarte ocupat. Am sperat că poate găsesc pe cineva să facă experiența cu montajul și pe banii mei .

În China mă costă 1700lei cu transport 2buc. și în Polonia 1300 tot așa. Cele din China mi se par mai aproape de adevăr.

IMG_20230216_154221.jpg

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florin Miroiu a spus:

Polonia 1300 tot așa. Cele din China mi se par mai aproape de adevăr.

Cele poloneze toroidale sunt mai bune decat chinezestile.... 

Stilul de bobinat toroidal are din start avantaje la parametrii ca si inductanta de scapari, capacitate parazita, magnetizare.... 

Marele Mano van der Veen, foloseste preponderent OT toroidal. 

Link spre comentariu

Firma Majestic Transformers Co (Anglia) face inlocuitori pt Quad II, care ar fi putin mai bune decat originalele. Interesant ca nu am reusiy sa dau de site, dar au contact pe facebooc... 

https://m.facebook.com/majestictransformer/photos/the-quad-ii-output-output-transformer-replacement/974998439309967/

https://images.app.goo.gl/P8HfFvWhWp5AvRSX6

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Pentru cine vrea să încerce am găsit aceste explicații de bobinare.Screenshot_2023-02-16-22-31-54-864_com_miui.gallery.thumb.jpg.629073a5be8f4e0b6074057969ece818.jpg Prima înfășurare L1 {cea mai apropiată de miez} și toate celelalte secțiuni cu numere impare care formează primarul sunt ≈477 de spire de sârmă de cupru emailat SWG 37 în 3 straturi de ≈159 de spire ~ Între fiecare strat sunt 2 straturi de hârtie unsă de 0,05 mm ~ Înfășurările terțiare L7a și L7b sunt fiecare un singur strat de ≈159 de spire de 37 SWG, oferind feedback-ul catodic 1:9.

Secțiunile de înfășurare numerotate egale care formează secundarul sunt fiecare straturi individuale de ≈51 de spire de 23 de sârmă SWG separate de înfășurările adiacente cu numere impare de 2 straturi de hârtie unsă de 0,16 mm pe fiecare parte ~ Exteriorul L14 este înfășurat cu câteva straturi de Hârtie de 0,16 mm pentru a termina

R ? este un mic rezistor bobinat cu fir de ≈0,36Ω, așa cum se vede în imaginea de mai jos ~ probabil pentru a preveni instabilitatea prin scăderea Q de L2 care are cea mai scăzută rezistență ~ Stabilitatea cu feedback este ajutată și de faptul că doar o treime din înfășurarea de ieșire pentru Setarea de 8Ω sau jumătate pentru setarea de 15Ω sunt în afara buclei de feedback negativ, astfel încât un scurtcircuit sau o capacitate la ieșire nu va devia complet calea de feedback

Deși rezistențele înfășurării sunt inegale (Y–Z cu 50% mai mari decât X–Y), rapoartele de spire ar trebui să fie echilibrate ~ Rezistențele și rapoartele aproximative ale unui transformator de ieșire fără sarcină normalizate la 100 V rms la 100 Hz pe XY și inductanța {Henrys} măsurată în circuit sunt:

V4 primar ~ 115Ω la 125Ω ~ X–Y = 100V {3.6H–4.5H}

V3 primar ~ 170Ω la 190Ω ~ Y–Z = 100V {3.6H–4.5H}

Anod primar la anod X–Z {13,5H–14,5H}

Catod V4 ~ 16,8Ω la 17,5Ω ~ U–V = 11V {90mH–110mH}

Catod V3 ~ 16,5Ω la 18Ω ~ V~W = 11V {90mH–110mH}

Ieșire ~ 0,55Ω la 0,61Ω ~ P–Q = 7,15V

Ieșire ~ 0,55Ω la 0,61Ω ~ Q–S = 3,58V

Ieșire ~ 0,43Ω la 0,47Ω ~ R–T = 3,58V

Link spre comentariu

Va salut. Cred că o persoană capabilă să realizeze aceste transformatoare este userul @simson, asta dacă ar accepta provocarea.

Ceva ani în urma căutam date despre quad II  și din una in alta am dat de un site "www.keith-snook.info"  cu multe detalii la subiect inclusiv datele transformatoarelor puse de dumneavoastră acum aici. 

Succes în finalizarea construcției. 

Editat de Barbaro
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 16.02.2023 la 13:48, Усилитель a spus:

Sunt deosebit realizate, si pline de secrete.

Secretele astea sint cunoscute de prin 1920! mai putin uleiul de sarpe care s-a inventat ceva mai tirziu!

Link spre comentariu
Acum 38 minute, Marele Savant a spus:

Secretele astea sint cunoscute de prin 1920

Aproximativ.... Daca luam transformatoarele ordinare...tafu de Wiliamson e pe toate gardurile.... . In rest sunt unele bobinate bifilar, trifilar, unele fire sunt cu matase, iar cum sunt grupate nu stie numai fabrica, deoarece sunt turnate in rasină, special sa nu poata fi  desfacute.... 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

IMG_20230322_073516.thumb.jpg.bca5e4bf3ce70dbff12d1c766207ba0a.jpgSalut. A fost greu dar cred că am învins.

Astăzi am terminat unul din trafurile de care am nevoie și sunt foarte curios daca schema de bobinaj este buna . Că poate mai vrea cineva sa îl bobinez. Va țin la curent.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări