Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie termostat ambianta

vasile barsan

Postări Recomandate

Salutari! Am rugamintea (daca stie cineva )sa-mi spuneti unde pot gasi un releu de comanda dintr- un termostat ambianta digital '' Inoklima ''  pe numele lui , se alimenteaza la 3v cc ( 2 baterii de 1,5 v). In rest termostatul este perfect functional - cred ca merita reparat , desi nu costa o avere , macar pentru folosirea in alte aplicatii..

Cu multumiri !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile barsan

4

• doru3160

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Vedeți că releul respectiv este unul special (latch), care necesită doar un singur impuls de comutare dintr-o stare în alta, nu e un releu ordinar.

Faceți o poză clară de aproape cu releul şi seria lui și vedem despre ce e vorba...

Link spre comentariu

Eu mă gândeam la o poză clară de aproape cu releul.Dacă telefonul utilizat nu poate ,,Macro,, de la doi-trei centimetri, puneţi o lupă în faţa obiectivului.De asemenea, foarte important e să aveţi lumină bună, nu faceţi poze în interioare iluminate cu becuri ,,led,, chioare....nu vor ieşi bine.

Dar înainte de a cumpăra acel releu, trebuie văzut dacă el e de vină sau e o altă problemă.Fiindcă se defectează destul de rar, dat fiind că ele comută curenţi mici...

Cum spuneam anterior, acest tip de relee se comandă în impulsuri care le basculează din On în Off.

Primul pas ar fi să pui două leduri roşii de orice mărime sau formă, montate ,,antiparalel,, la bornele bobinei ledului.Adică în paralel, cu catodul unuia la anodul celuilalt.Astfel indiferent de polaritatea aplicată, un led se va aprinde.După asta, setezi temperatura ambiantă la un prag care să cauzeze trecerea termostatului pe comanda ,,Heat,,.Atunci trebuie să observi clipirea scurtă a unuia dintre leduri.La comanda inversă, trebuie să clipească celălalt led.

Link spre comentariu
Acum 28 minute, doru3160 a spus:

Atât se poate...nu cred ca s-a străduit sa le blureze. :rade:

Adevarat ! de fapt pozele le-am facut cu scanerul.. in viitor am sa incerc cu telefonul.

Multumesc!

Link spre comentariu

Da, dar nici ajutorul nu poate veni pe baza imaginilor(dacă le putem numi asa) ce ni le-ai oferit. Mai bine spuneai ca nu ai cu ce poza, decât sa faci un gest de complezenta. 

Am avut releu cu contacte defecte la modelul asta. La 5 comenzi, 3 le rata. De acționat nu era problema, acționa , dar probabil erau oxidate pastilele. Pana sa fac comandă, am găurit carcasa și am băgat spray contact în interior. Cat a încăput, pana a râgâit. A mai mers câteva luni bune pana l-am înlocuit, pt ca între timp am făcut rost de unul bun, recuperat. Nu am găsit în comerț sau nu am știut eu unde sa caut. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va multumesc mult ptr. raspunsuri , deocamdata functioneaza ca termometru ,daca o sa am timp si chef poate o sa-l  "combin" cu ceva folositor. Cred ca se poate inchide.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări