vasile barsan Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Salutari! Am rugamintea (daca stie cineva )sa-mi spuneti unde pot gasi un releu de comanda dintr- un termostat ambianta digital '' Inoklima '' pe numele lui , se alimenteaza la 3v cc ( 2 baterii de 1,5 v). In rest termostatul este perfect functional - cred ca merita reparat , desi nu costa o avere , macar pentru folosirea in alte aplicatii.. Cu multumiri ! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Vedeți că releul respectiv este unul special (latch), care necesită doar un singur impuls de comutare dintr-o stare în alta, nu e un releu ordinar. Faceți o poză clară de aproape cu releul şi seria lui și vedem despre ce e vorba... Link spre comentariu
vasile barsan Postat Februarie 16, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2023 Multumesc ! Banuiam eu ca e special.. ceva poze https://i.postimg.cc/hv8b92tK/releu-termostat-inoklima.png https://i.postimg.cc/Cx9Bxjw7/TERMOSTAT-INOKLIMA-2.png Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Eu mă gândeam la o poză clară de aproape cu releul.Dacă telefonul utilizat nu poate ,,Macro,, de la doi-trei centimetri, puneţi o lupă în faţa obiectivului.De asemenea, foarte important e să aveţi lumină bună, nu faceţi poze în interioare iluminate cu becuri ,,led,, chioare....nu vor ieşi bine. Dar înainte de a cumpăra acel releu, trebuie văzut dacă el e de vină sau e o altă problemă.Fiindcă se defectează destul de rar, dat fiind că ele comută curenţi mici... Cum spuneam anterior, acest tip de relee se comandă în impulsuri care le basculează din On în Off. Primul pas ar fi să pui două leduri roşii de orice mărime sau formă, montate ,,antiparalel,, la bornele bobinei ledului.Adică în paralel, cu catodul unuia la anodul celuilalt.Astfel indiferent de polaritatea aplicată, un led se va aprinde.După asta, setezi temperatura ambiantă la un prag care să cauzeze trecerea termostatului pe comanda ,,Heat,,.Atunci trebuie să observi clipirea scurtă a unuia dintre leduri.La comanda inversă, trebuie să clipească celălalt led. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Acum 31 minute, validae a spus: Eu mă gândeam la o poză clară Atât se poate...nu cred ca s-a străduit sa le blureze. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Februarie 16, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2023 Acum 28 minute, doru3160 a spus: Atât se poate...nu cred ca s-a străduit sa le blureze. Adevarat ! de fapt pozele le-am facut cu scanerul.. in viitor am sa incerc cu telefonul. Multumesc! Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Da, dar nici ajutorul nu poate veni pe baza imaginilor(dacă le putem numi asa) ce ni le-ai oferit. Mai bine spuneai ca nu ai cu ce poza, decât sa faci un gest de complezenta. Am avut releu cu contacte defecte la modelul asta. La 5 comenzi, 3 le rata. De acționat nu era problema, acționa , dar probabil erau oxidate pastilele. Pana sa fac comandă, am găurit carcasa și am băgat spray contact în interior. Cat a încăput, pana a râgâit. A mai mers câteva luni bune pana l-am înlocuit, pt ca între timp am făcut rost de unul bun, recuperat. Nu am găsit în comerț sau nu am știut eu unde sa caut. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Februarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2023 Va multumesc mult ptr. raspunsuri , deocamdata functioneaza ca termometru ,daca o sa am timp si chef poate o sa-l "combin" cu ceva folositor. Cred ca se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum