Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GU74 - liniar pentru 2 metri

Vizitator

Postări Recomandate

Poate sa incerc cu un radiator anodic de la 2C39 sau alte GS-uri rusesti, arata mai bine si ajuta la racirea anodului.Cum foloseste Eimac 3-500z , Heat Dissipating Plate Cap, o poza aici:http://www.surplussales.com/Tube-Socket ... kts-5.html

Evident este cea mai buna solutie mai ales daca se si potriveste dimensiunilorterminalului anodic. Cred insa ca o atare piesa poata fi confectionata foarteusor de un strungar. Ca material cuprul ar fi indicat, de argintat nu cred camerita efortul. Daca gasesti pe undeva asemenea piesa da de stire, poate neunim mai multi useri.73 & best QRO's :)
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

7

Link-ul pe care l-am dat este al unui magazin care vinde produsele.Prima poza pe care am gasit-o pentru conectorul anodic.Plata se face direct cu cartea de credit si se trimite si in Romania.Trebuie intrebat cat costa transportul dar asta se poate face doarcand se cunoaste cantitatea si greutatea componentelor.Daca se doreste putem incerca sa ne adunam mai multi pentru o comanda.Pe langa cateva Heat Dissipating Plate Cap mai sunt interesat sa cumparsi Mica Compresion Trimmer pentru amplificatoare cu tranzistoare.

Link spre comentariu

In foto sunt radiatorii originali Philips de la QB de 150-400W disipatie. De obicei se folosesc in combinatie cu ventilatie fortata si uneori cu chimney (horn). Pot fi si manufacturati si pot avea alte forme si dimensiuni (in ultima instanta banda de metal). Pentru ca originalii sunt scumpi pentru ceea ce sunt ei de fapt, pana si unele firme de RA folosesc alte tipuri (mai mult sau mai putin "manufacturati") decat originalii Philips, Amperex sau Eimac.De asa ceva este nevoie de obicei la tuburile la care anodul este sustinut mecanic de chiar conexiunea electrica a lui, interna tubului, care in aceste cazuri este scurta, masiva si cu diametru mare si conductibilitate termica ridicata, si cand datorita bunei conductii termice a acestei conexiuni, etansarea sticla/terminal anod poate atinge temperaturi ridicate datorita temperaturii mari a anodului (anodul poate atinge chiar si 600-700 C). Asa este la QB3,5/750 , QB5/1750, 3-500Z si familiile respective. De exemplu, QB5/1750 si similarele au suportul anodului (care asigura si conexiunea electrica la contactul de anod) din bara metalica masiva (din cupru sau cel putin cuprata)!Radiator pentru conexiunea de anod la GU81 nu este nevoie.La GU81 anodul este sustinut mecanic de ansamblul ce catod/grile, conexiunea anodului catre contactul de anod se face prin intermediul unei benzi metalice subtiri slab conductoare termic si nu este cazul de radiator (v. foto, unde se vad si cele 2 pastile de getter de la anod)...La GU46 se poate folosi pentru conectarea anodului un colier lat care poate asigura si racire suficienta in zona, mai ales daca este si usor ventilat, si oricum conectorul lui de anod este mai mare. in QRO militare cu GU46, conexiunea electrica externa a anodului asigura si racirea necesara acolo, fara a utiliza radiator. Culmea, in schimb soclul original de GU46 are radiatori pentru conexiunile terminalelor de la baza tubului (de la culotul metalic), respectiv pentru conexiunile de filament si grile!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări