Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare piesa

mariantoader82

Postări Recomandate

Va salut ! 

Cele doua piese marcate  BSt CO3 13 S 6 nu știu ce sunt .

La măsurare pe dioda pe pini de sus e 94 și invers 104 una și cealaltă 94 cu 90. Montajul provine de la o comanda aparat legare presa rotunda . Rog frumos ceva idei .

20230214_180725.jpg.e63bd26f00a1a0592483a9ff34f92f79.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariantoader82

13

• string

7

• validae

3

• adydep

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,sunt tiristoare.

Ia o sursă de 12V și un bec,pune  becul între + sursă,și șurubul tiristorului,iar - sursă pe terninalul lung.Ia apoi o sârmă și dă un impuls între șurubul tiristor și terminalul scurt-becul trebuie să rămână aprins.

Editat de adydep
Link spre comentariu

Pãnă la urmă ce vrei cu tiristorii?Sunt arşi?Care-i problema?

Na,că postaşi înaintea mea!Tot nu inţeleg ce treabă ai avut cu ei...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Acest modul comanda un motor care misca un brat al unui aparat de legat baloti , bratul se mișcă mai repede sau mai încet în funcție de reglajul unui potențiometru care sa defectat și la înlocuit  cu aceiași valoare un electronist .

Acum la montarea modulului bratul după ce face mișcările prestabilite nu mai revine la poziția inițială, neutra  .

L- am adus eu cu doua fire dar cind montez modulul se duce pe poziția de mijloc .

Am luat modulul la verificat piesele din el dar sunt bune toate .

Am rămas fără idei .

Link spre comentariu

Acel potenţiometru original avea un anumit tip de variaţie a rezistenţei.Nu e suficient să-l înlocuieşti cu aceeaşi valoare a rezistenţei.Dacă era logaritmic şi ai pus liniar în loc, nu va funcţiona cum trebuie.Şi viceversa....

În afară de asta, cred că ar mai trebui să existe nişte contacte tip limitator de cursă pe undeva.Asta ca acea presă să ,,ştie,, în ce poziţie se află la un moment dat.De verificat..

Link spre comentariu

Cred ca aveți dreptate cu potențiometru, în legătură cu limitatoarele nu are ,se invirte oarecum în cerc .Am pus tensiune la bornele motorului fără modul conectat și am lăsat sa ajungă la cap de cursa ,nu sa oprit și a reluat ciclu .Atașez pozele cu potențiometrele. 

Link spre comentariu
4 hours ago, mariantoader82 said:

Acest modul comanda un motor care misca un brat al unui aparat de legat baloti , bratul se mișcă mai repede sau mai încet în funcție de reglajul unui potențiometru ...

Sunt minimum 2 criterii: 

1. Mărimea balotului (chestiune de poziționare a brațului) - adică senzori de poziție externi.

2. Mărimea vitezei de creștere a ”bobinei” vegetale (timpul de atingere a poziției brațului) - potențiometru sau program.

Uneori sunt 3 criterii + sensul de rotație al motorului (poziție inițială, finală, tăiere fir).

Există și modele de comandă cu microprocesor + relee.

Dacă ”tractoristul” a demontat cutia de pe agregat ... orice (lipsă) este posibilă :rade:

P.S.

Acel potențiometru original (din poză) pare un ”trimmer” (nu se reglează prea des și asta numai cu șurubelnița).

50 KOhm, liniar ca variație unghi /rezistivitate.

Editat de string
Link spre comentariu

E o presa Class Markant veche fără senzorii sau relee.

Comanda de legare a balotului o face manual acționând un întrerupător în mai multe etape .

După ce termina ciclu de legare a balotului bratul în loc sa rămână în poziția de început al programului de legare pleaca la jumătatea programului de legare .

L-am adus manual la început de program dar cind montez modulul fără nici o comanda bratul face jumate din cursa și rămâne acolo.

Link spre comentariu
2 minutes ago, mariantoader82 said:

L-am adus manual la început de program ...

Ce înseamnă ”adus manual”? Comandă manuală la tiristori (electrică) sau direct la mecanisme (mecanică)?

Cele cu relee /procesor programabil permit acționarea acestora (electric) fie cu butoane /manual, fie automatic /program.

Au comutator selector de regim: test, automat, manual.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări