Sharky Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Normal, e doar goana dupa senzatie, ca la orice alta stire. In 2 săptămâni uitam de cutremur asa cum am uitat deja de război. Sa nu uitam ca tătuca Putin a declarat ca Transnistria e parte din Rusia si cine stie cum declara ca de fapt granita e alta si se apuca sa denazifice jumătate de Moldova. E cineva curios de asta? Nici vorba. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 1 oră în urmă, Sharky a spus: E cineva curios de asta? Nici vorba. Si daca ar fi, ce? Sa se duca la Kremlin sa ceara informații? Ca si cutremurul, si mintea lui Putin e greu de citit sau anticipat. Stii tu sigur ca va denazifica moldova toata sau jumate? Si atunci de ce sa sărim de pe un picior pe altul de teamă că se va intampla? Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 Subiectul mesajului meu era ca orice stire, oricat de importanta e, dupa 2 săptămâni nu mai e de interes. Link spre comentariu
Elservius Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 D-nule ex.escu, vă rog să nu mă înțelegeți greșit, nu vreau să vă supăr, dar "pilonii" despre care spuneati că au fost bătuți în pământ pentru construcția blocurilor respective foarte probabil au fost de fapt PITONI, care se bat pentru a consolida un teren instabil pe care urmează a se construi o clădire grea. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 (editat) La Turci, urca usor, usor inspre N-E, acum 20 min un 5,6 la 10km adincimme. Revizuit 5,2 grade la 5km adincime. Editat Februarie 27, 2023 de DjLeco2021 Revizuire Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 Sunt curios cum de nu apare vreo teorie prin care cutremurele sunt cauzate de Putin ca sa submineze NATO. Link spre comentariu
Elservius Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 Acum 44 minute, Elservius a spus: D-nule ex.escu, vă rog să nu mă înțelegeți greșit, nu vreau să vă supăr, dar "pilonii" despre care spuneati că au fost bătuți în pământ pentru construcția blocurilor respective foarte probabil au fost de fapt PITOANE, care se bat pentru a consolida un teren instabil pe care urmează a se construi o clădire grea. Link spre comentariu
string Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 8 hours ago, Sharky said: Sunt curios cum de nu apare vreo teorie prin care cutremurele sunt cauzate de Putin ca sa submineze NATO. Putin are treabă cu denazificarea (zonală) prin operațiuni militare speciale. Simplă chestiune între bikeri pe tema portului de cască (nazistă): Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 27, 2023 Partajează Postat Februarie 27, 2023 (editat) Acum 10 ore, Elservius a spus: D-nule ex.escu, vă rog să nu mă înțelegeți greșit, nu vreau să vă supăr, dar "pilonii" despre care spuneati că au fost bătuți în pământ pentru construcția blocurilor respective foarte probabil au fost de fapt PITONI, care se bat pentru a consolida un teren instabil pe care urmează a se construi o clădire grea. Puteti pune un link din care sa rezulte asta? piton stiu ca este o specie de sarpe sau cel folosit la alpinism, acela se bate in fisurile stincii, iar pluralul este pitoane! in constructii n-am intilnit termenul. Sigur, e posibil ca eu sa gresesc asa ca astept linkul de la dv. Editat Februarie 27, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
Elservius Postat Februarie 28, 2023 Partajează Postat Februarie 28, 2023 Îmi cer public scuze, într-adevăr am greșit. Respectivele elemente pentru consolidarea terenului se numesc Piloți Bătuți, introduși în sol prin batere/percutie. Deci nu se numesc nici pitoni, nici pitoane cum greșit am știut eu. Îmi cer încă o dată iertare, mai ales domnilor ex.escu și Marelui Savant. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 28, 2023 Partajează Postat Februarie 28, 2023 Elservius.Prin "piloţi bătuţi" se înţelege pilon de lemn sau si din alte materiale? Pentru cei de lemn exemplul clasic e Veneţia,construită total pe piloni de stejar dalmaţian. Link spre comentariu
Elservius Postat Februarie 28, 2023 Partajează Postat Februarie 28, 2023 Domnule Branca, eu nu am studii în domeniul construcțiilor și cred că ar fi bine ca în general să nu mai scriu lucruri despre care nu sunt absolut sigur, sau nu le-am studiat bine. Din câte știu eu piloții pentru consolidarea terenului pot fi forati sau bătuți, iar cei bătuți pot fi din beton armat sau precomprimat, oțel și probabil pot fi și din lemn sau alte materiale. Link spre comentariu
telefunken Postat Februarie 28, 2023 Partajează Postat Februarie 28, 2023 Daca tot veni vorba, Anghel Saligny a supervizat si constructia silozurilor de la Braila. Ca element de pionerat au fost printre primele lucrari din lume unde s-a folosit betonul armat. Lucrarea s-a efectuat pe piloti de brad norvegian si, in plus, daca nu ma inseala memoria, s-a folosit o "armare" suplimentara a solului cu baloti de stuf si pamant compactat. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 28, 2023 Partajează Postat Februarie 28, 2023 Un constructor din Turcia a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia metroului din Cluj Napoca Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 28, 2023 Partajează Postat Februarie 28, 2023 Voi chiar puneti botul la dumele alea? Acu un an doi se lauda viceprimarul ca in 5 6 ani avem prima statie. Serios intreb, cum se vede Clujul de dinafara? Link spre comentariu
Postări Recomandate