Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa comutatie simpla 12v 5A.

Postări Recomandate

As vrea sa construiesc sursa din schema de mai jos pe care am scos-o dintr-o sursa EPS 816u http://www.shop.bosch24.de/popup_druckv ... 729c9c3f78 si de care sunt foarte multumit.As dori niste detalii in ceea ce priveste unele componente precum : transf de comanda a tranzistoarelor,choperul si diacul DB3C744.

Transf de comanda este construit pe un tor in miniatura cu diam aprox 9mm, diam interior 5mm si inaltime aprox 3mm pe care sunt bobinate simultan 2 infasurari de 5 sp (cele din bazele Mj 13007) si inca o infasurare in sens opus de 2 sp pt comanda chooper.Nu am un astfel de miez si ma gandeam sa folosesc transf de comanda dintr-o sursa de calc (e+I) sau de la un incarcator de mobil.Daca da ,nr de sp ramane acelasi?cum il voi bobina ?Cele 2 inf de 5 sp intr-un sens si cealalta de 2 sp in celalat sens(ma refer la miez E+I sau E+E).

Pt choper ma gandeam sa folosesc unul de sursa PC (seamana cu cel din sursa originala ) si sa pastrez primarul.Voi lasa priza mediana in aer si voi folosi celelalte 2 capete.Secundarul il voi rebobina.

Sursa mai contine si un diac DB3C744(facut de firma ST).In datasheet am gasit doar DB3,cred k e acelasi lucru.La Capodimonte am vazut db3 si br100 care au cam aceleasi tens.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu o am de cativa ani si merge beton.Nu mi s-a defectat niciodata.Si o folosec zilnic cel putin cateva ore in sarcina max.Alimentez amp auto cu ea si merge perfect.In sarcina ,la vreo 10 v am 10 amperi.As vrea sa mai construiesc una eventual sa-i mai maresc un pic puterea sau daca nu sa le pun in paralel

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări