Mihai85 Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 As vrea sa construiesc sursa din schema de mai jos pe care am scos-o dintr-o sursa EPS 816u http://www.shop.bosch24.de/popup_druckv ... 729c9c3f78 si de care sunt foarte multumit.As dori niste detalii in ceea ce priveste unele componente precum : transf de comanda a tranzistoarelor,choperul si diacul DB3C744. Transf de comanda este construit pe un tor in miniatura cu diam aprox 9mm, diam interior 5mm si inaltime aprox 3mm pe care sunt bobinate simultan 2 infasurari de 5 sp (cele din bazele Mj 13007) si inca o infasurare in sens opus de 2 sp pt comanda chooper.Nu am un astfel de miez si ma gandeam sa folosesc transf de comanda dintr-o sursa de calc (e+I) sau de la un incarcator de mobil.Daca da ,nr de sp ramane acelasi?cum il voi bobina ?Cele 2 inf de 5 sp intr-un sens si cealalta de 2 sp in celalat sens(ma refer la miez E+I sau E+E). Pt choper ma gandeam sa folosesc unul de sursa PC (seamana cu cel din sursa originala ) si sa pastrez primarul.Voi lasa priza mediana in aer si voi folosi celelalte 2 capete.Secundarul il voi rebobina. Sursa mai contine si un diac DB3C744(facut de firma ST).In datasheet am gasit doar DB3,cred k e acelasi lucru.La Capodimonte am vazut db3 si br100 care au cam aceleasi tens. Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 sursa este cu autooscilatie si fara feedback deci calitate "0"recomand sa faci surse cu TNY26x de la Power Integration, eu personal am facut citeva si sunt "beton" Link spre comentariu
Mihai85 Postat Decembrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2007 Eu o am de cativa ani si merge beton.Nu mi s-a defectat niciodata.Si o folosec zilnic cel putin cateva ore in sarcina max.Alimentez amp auto cu ea si merge perfect.In sarcina ,la vreo 10 v am 10 amperi.As vrea sa mai construiesc una eventual sa-i mai maresc un pic puterea sau daca nu sa le pun in paralel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum