Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

my cnc! dati cu parerea!

costy35

Postări Recomandate

Iata ce am facut...bine ca daca sufli in el cred ca se dezmembreaza,vreau sa va spuneti parerea despre ideile din clip nu despre calitatea lui? Ceva banal sa fie?

Aaaaaa !!!

Apropo meseria mea e tamplar,daca aveti o fereastra ,o broasca de reparat...

Ce am facut aici e hobby!

Nu stiu daca mai pot posta si in alta parte asta,la alte topicuri...

Am voie?

Pentru ca face parte din mai multe categorii...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy35

7

• nickrvl

4

• Badman

1

misto jucariaPune mai multe detalii despre eaDin pacate posturi multimple despre un subiect nu se pot face

Pai foloseste motoare de curent continuu ,iar ca traductor de 1 tura am folosit optocuploarele de la un mouse.Este controlat de microcontroler...bine ca poate foarte usor fi comandat de catre portul paralel sau serial.eu m-am complicat un pic deoarece am vrut ca sa fie total indenpendent de pc.Am folosit un attiny2313 care e vre-o 5 lei si drivere ptr stepper l293 ,are doua punti si avantajul e ca poti controla cu un singur l293 doua motoare de cc>mai intrebati... ca mie mai usor i-mi este sa fac decat sa explic cum am facut ca nu am nici limbajul si nici experienta in domeniu.Pur si simplu incerc sa-mi pun ideile in practica...
Link spre comentariu

Interesant softul, cum incarci un anumit desen in memorie ?

Desenul i-l transform in coordonate,e un artificiu facut de mine,si apoi i-l pun la sfarsitul programului ptr mcu,care citeste,printr-un artificiu facut de mine...Totul e facut de mine...Daca doresti detalii fii mai la subiect...
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Iata ce am facut...bine ca daca sufli in el cred ca se dezmembreaza,vreau sa va spuneti parerea despre ideile din clip nu despre calitatea lui? Ceva banal sa fie?

Aaaaaa !!!Apropo meseria mea e tamplar,daca aveti o fereastra ,o broasca de reparat...Ce am facut aici e hobby!Nu stiu daca mai pot posta si in alta parte asta,la alte topicuri...Am voie?Pentru ca face parte din mai multe categorii...
Ti-am urmarit "jucaria" si-n prima faza si in cea dea doua, intradevar poate fi o scula folositoare.Ce vreau sa te intreb am un motor pas cu pas si m-ar incinta daca l-asi putea manipula din calculator prin portul paralel ce stiu eu este ca se poate dar pina sa-l invirt trebuie sa trec prin partea de soft iara singurul limbaj de programare din care stiu doua boabe sau nici atit este Visual Basic 5 si tinind cont ca tu ai trecut prin toate fazele astea (cu acel CNC) poate sti sa-mi spui si mie (in VB5) cum comand portul?. Am mufa bagata in port,la pinul 2 si 25(masa) am doua fire legate la un aparat de masura si cu ajutorul unor programele luate de pe net am reusit sa inchid respectiv deschid pinul 2 dar a-si vrea sa pot face asta din VB.Asa ca te rog frumos...
Link spre comentariu

Inpout32.dll i-l bagi in windows\system32.Programu asta i-ti scrie un nr la port apoi i-l citeste ,apoi incrementeaza,iar scrie...Cred ca stii codul binar...Daca scrii in port valoarea 2 ...va fi setat pinul D1 restul va fi 0Daca scrii in port valoarea 3 ...vor fi setati pinii D0,D1 restul va fi 0..Daca scrii in port valoarea 255 ...toti pinii D0-D7 vor fi pe 1 logic!Adresa portului o gasesti in Device manager\ports\lpt1\resourcesIn mod normal este 888.

Link spre comentariu

Inpout32.dll i-l bagi in windows\system32.Programu asta i-ti scrie un nr la port apoi i-l citeste ,apoi incrementeaza,iar scrie...Cred ca stii codul binar...Daca scrii in port valoarea 2 ...va fi setat pinul D1 restul va fi 0Daca scrii in port valoarea 3 ...vor fi setati pinii D0,D1 restul va fi 0..Daca scrii in port valoarea 255 ...toti pinii D0-D7 vor fi pe 1 logic!Adresa portului o gasesti in Device manager\ports\lpt1\resourcesIn mod normal este 888.

Am reusit sa dau comanda in port, dar acum se blocheaza VB(se inchide) cind execut aplicatia. Merge numai daca fac aplicatia executabila, un pic cam incomod dar ma descurc si asa. Ce trebuie scris atunci cind vreau sa am doar pinii 3 si 4 deschis?Dar atunci cind vreau toti pinii deschisi si 3, 4 inchisi? Team zapacit, oricum mersi mult, incepe sa prinda contur ceva...
Link spre comentariu

Hmmm ...cum banuiam ...nici codul binar nu stii,si vrei sa lucrezi cu portul...Dar ma rog,poate asa e in ziua de azi!Daca cautai pe net informatii gaseai raspuns,macar atat lucru cauta si tu sa intelegi!Incearca sa acumulezi cateva cunostinte minime de baza si apoi incerca sa mergi mai departe,ca nu vreau sa ma trezesc cu parintii tai pe cap ca ai "busit" calculatorul! :))

Link spre comentariu

Hmmm ...cum banuiam ...nici codul binar nu stii,si vrei sa lucrezi cu portul...Dar ma rog,poate asa e in ziua de azi!Daca cautai pe net informatii gaseai raspuns,macar atat lucru cauta si tu sa intelegi!Incearca sa acumulezi cateva cunostinte minime de baza si apoi incerca sa mergi mai departe,ca nu vreau sa ma trezesc cu parintii tai pe cap ca ai "busit" calculatorul! :))

Nu prea stiu mare lucru despre codul binar intradevar, e foarte greu sa aduni informatii fara ajutor si cum lumea nu se prea inghesuie la acte caritabile asta e dar totusi a fost o persoana care ma ajutat si cu ajutorul careia am ajuns sa inteleg cite ceva despre secretele portului paralel si drept dovada am dezvoltat o aplicatie (in VB 5) trimisa de persoana respectiva care arata cam asa:[attachment=1]3.jpg[/attachment][attachment=0]4.jpg[/attachment]Si cu asta mi-am raspuns singur la intrebarile de mai sus.Dar totusi mai am ceva intrebari :smt003 :-Daca ai lucrat cu VB atunci cind faci aplicatii care lucreaza cu portul paralel si dai rulare direct din VB arata eroare si se inchide? Sau numai la mine se intimpla asta? Daca aplicatia o fac executabil ruleaza fara probleme (cum se vede in imagini).-De la ce anume ai luat motoarele sau mai bine zis ce fel de motoare in CC ai folosit?-Aplicatia (CNC) ta stie sa continue de la un anumit punct de unde a ramas? Adica in timp ce deseneaza, o intrerupi, misti capul oriunde pe planse, poti sa-i dai revenire de unde a ramas si sa continue desenul? Din punctul de unde a ramas.-Despre UDN2916B sti ceva unde si ce fel de semnal i se aplica la pini? E un stepar pe care il am cu motor cu tot de la un scaner, si daca tot il am cu ajutorul PC-ului poate reusesc sa invirt motorul ca sa nu dau banii pe alt stepar(acu ca tot siu cum e cu portul paralel si cu programarea sa). Apropo am bagat si o mufa in portul calculatorului (stiu la ce riscuri ma supun) si cu programelul meu am verificat daca functioneaza corect adica daca inchide sau nu corect iesirile. Functioneaza corect.Un pic offtopic... Nu are cine se supara pe mine daca stric PC-ul, eu trebuie sa am grija sa nu-mi fie stricat...(de ai mei juniori, pardon, junioare) :smt042
Link spre comentariu

Eu daca dau Run sau F5 nu-mi da nici o eroare!Nu inteleg ce vrei sa spui!(Eu lucrez cu VB6!)Motoarele le-am luat din talcioc(motoare de la jucarii,casetofoane,etc) am dat 10 lei si am luat un "pumn" de motoare :)

-Aplicatia (CNC) ta stie sa continue de la un anumit punct de unde a ramas? Adica in timp ce deseneaza, o intrerupi, misti capul oriunde pe planse, poti sa-i dai revenire de unde a ramas si sa continue desenul? Din punctul de unde a ramas.

Adica cum sa intrerupi,cum misti capul?

Despre UDN2916B sti ceva unde si ce fel de semnal i se aplica la pini?

http://www.datasheetarchive.com/preview/3521901.htmltine minte site-ul asta ca aici gasesti cam tot ce vrei...Integratul pare destul de specializat fata de un l293 ... nu ma inteles bine cum se face comanda ,dar sunt sigur ca daca cauti pe net tre sa gasesti montaje cu acest circuit.Si retine ca 99% e transpiratie... cautari pe net,tutoriale,helpuri,ca nu o sa stea multi cu tine de vorba daca nu stii macar lucrurile esentiale care sunt pe net in prostie si la toate colturile...daca vrei putem vb pe mess bobyca2003PSSunt sigur ca esti din categoria celor care vad diferite programe ,aplicatii pe net,interesante,dar care cred ca e ceva simplu si oricine poate face asa ceva,si cand vad cate cunostinte tre sa ai ptr a face o mica aplicatie,de cele mai multe ori renunta...In orice mic program e un gram de sudoare,ore pierdute,multa pasiune, si un stil specific fiecarui programator...
Link spre comentariu

Eu daca dau Run sau F5 nu-mi da nici o eroare!Nu inteleg ce vrei sa spui!(Eu lucrez cu VB6!)

Un mic exemplu, in momentul cind ajunge la comanda "Out &H378, 0" i-mi da urmatoarea eroare si se inchide:Clipboard01.jpg[/attachment]Cam asta ar fi poza cu el cu motorul legat, nu prea stiu la care pini si ce fel de semnal se aplica. Oare ar fi capabil portul paralel sa-l comande? Dar unde si cum?
Link spre comentariu

Incearca alt driver, Kport i-l gasesti pe net dar tre instalat si vezi daca tot da eroare,sau cauta alt driver.

Am gasit ceva despre integratul tau aici http://www.rotgradpsi.de/mc/control/stepper2plus.html,dar nu m-am bagat in amanunte(incearca sa intrebi in alta parte,eventual cauta un echivalent care e mai uzitat)...

cat despre chesti aia cu ...daca se rupe freza,nu am idee (exista asa ceva?) .

Multe chestii ma depasesc si pe mine,ptr mine a fost usor ca am facut tot de la zero,nu am depins de alte programe,protocoale,etc,am facut cum ma dus mintea...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări