licap Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Salutare. Am postat această rugăminte și pe un alt forum, sper să nu vă supărați că mă repet. Pentru că am o afecțiune din spectrul autist, misofonie, mă deranjează tare frecvențele înalte și îmi fac bine cele joase, vreau să-mi bricolez eu o incintă subwoofer, cu speranța că aș putea să o fac să coboare până la un 22 -25 hz. Am o pereche de boxe Elac elt 7 și un miniamplificator Fosi bt30 pro și sunt super mulțumit. Experiența mea în muzică nu este nici prea prea, nici foarte, foarte. În trecut am avut două boxe Kef, 3 căi, și o stație Denon, care m-au costat o căruță de bani și după părerea mea este cu 10 clase sub ce am acum. Vă rog frumos să-mi recomandați un difuzor de 15 și un model de incintă care i se potrivește difuzorului pentru a ajunge la performanțele sperate de mine. Spațiul unde se ascultă muzica este un salon de 35-40 mp, deci cred că un difuzor de 3-400 de wați ar fi suficient. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 22-25hz la ce atenuare ? F3 ? F3 la 22 sau chiar 25hz este o cerinta greu de scos din marea majoritate a subwooferelor. S-ar putea sa fiti nevoit sa alegeti un difuzor de 18". Link spre comentariu
licap Postat Februarie 11, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2023 ˇ@Shambala, apreciez foarte mult ce spuneți pentru că știu că aveți în spate ani mulți de experienă în construcția incintelor audio. Dar hai să nu fie 22. Să vorbim de la 25-28 încolo. Vă rog să-mi dați câteva sugestii de difuzor și model de incintă. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Pai nu stiu ce buget aveti. Eu am renuntat demult la basi de 15-18" din zona pro, dar daca ar fi sa risc o sugeste, ar putea fi Peerless FSL-1830R09 ( 18" - https://products.peerless-audio.com/transducer/517 ) sau Peerless NE 315W ( 12" - https://products.peerless-audio.com/transducer/124 si https://products.peerless-audio.com/transducer/123 ) Link spre comentariu
licap Postat Februarie 11, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2023 Este un pic prea mult pentru mine. Aveți o sugestie pentru un difuzor până în 150 - 170 Euro ? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Orienteaza-te pe unul auto, ai mai multe sanse sa gasesti ceea ce cauti... Link spre comentariu
licap Postat Februarie 11, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2023 @AlpHs00, da cum așa ? Conformația cutiei e alta, sau cum ? Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Este o buna recomandare, am vrut si eu sa o fac, dar nu cunosc difuri auto, nu am lucrat cu ele, aveam prea mult de cautat pe net. Cutiile sunt simple la cele auto, singurul dezavantaj ar fi ca au SPL sensibil mai mic decat cele hi-fi. Dar acesta nu este un impediment in cazul dvs, pt ca aveti un canal de amplificare separat pt subwoofer. Primul dif sugerat costa 131 euro (+tva) ... https://en.toutlehautparleur.com/speaker-peerless-fsl-1830r09-08-8-ohm-18-11-inch.html Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Dif auto cu Fs cit mai jos, intr-o incinta de 40-50-60 litri, in compresie. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Pai de ai loc in casa de ditai ladoiul obtii mai mult prin reflex. Cat de tare vrei sa sune? Si vrei bas mai precis sau huruiala gen subwoofer auto sau home theater? Presupun ca varianta 2. Dupa mine doar cu ceva auto in suma aia. Unul tzapan de 12 cu xmax mare in cutie de 100 120l ar putea cobora mai ales ajutat de o amplasare buna. In spatii mici sub 30 50hz apare room gain. Sa vezi discutii pe tema asta.... Cu 15 deja ai nevoie de ladoi mare, ai loc de el? Care, nu stiu cauti...vezi ce prinzi simulezi cat sa iti faci o idee. Rezultatul final tot practic o sa il vezi. Si pana la urma ai nevoie chiar de 20? Nu cumva un 30 cinstit dar mai precis ar fi mai bun? Poate niste audiții care sa te lămurească ar fi mai bune înainte sa te apuci de treaba. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 N-are amplificatorul ala mic putere destula pentru Maelstrom. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 (editat) Am dat doar o idee... Un 12 inch Pioneer, cobora foarte foarte bine in incinta de 60 litri, inchisa, bine sub 25Hz, verificat si paraverificat. Dar, greu sa (mai) gasesti acest model. https://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/Subwoofers/Champion+Series+PRO/TS-W1240C#specs Editat Februarie 13, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
licap Postat Februarie 17, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2023 Pentru că ați fost de omenie și m-ați ajutat cu sfaturi voi continua să scriu aici finalizarea acestei acțiuni a mele de a căuta sau construi un subwoofer. Am cumpărat un sub auto, second, JBL, 1.000 W și 300 rms. Zilele astea va ajunge, dar cred că nu va fi finalul, acesta. Dacă nu-mi va place cum sună difuzorul acela JBL de 12 ”, voi păstra cutia și poate cu ajutorul vostru voi găsi ceva corespunzător dorințelor mele. Dar, să ajungă cutia, să ascult cum sună și apoi mai vedem... Link spre comentariu
licap Postat Februarie 23, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2023 Ascult de câteva zile, de când am legat subul auto și sunt foarte încântat. Am reușit să fac ceva tare de tot cu bani foarte puțini. Vorbesc de tot sistemul + miniamplificatorul, cca 200 E. Cu toate că ascult muzică de pe YT nu se aude niciun fel de bâzăituri, interferențe, etc. Amplificatorul ăsta micuț își face treaba din plin. Basul e corect, profund. Nu merge atât de jos pe cât am sperat, dar e ok. Nu știu care-s senzațiile voastre de oameni ” normali ” dar eu cu sensibilitatea mea, la sunetele joase mi se ridică tot părul pe spinare. Asta înseamnă dopamină la greu, asta înseamnă fericire. Nu o să mai schimb nimic, deocamdată. Mulțumesc tuturor celor care au răspuns postării mele. Vă doresc numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum