doru3160 Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 1 oră în urmă, icar a spus: Eu nu inteleg de ce sariti mereu, unul la gatul altuia! Pt ca se manifesta efectul de haită. Dacă zici ceva și unu' te contrează, automat cățeii vin și ei la scandal și hamaie, chiar dacă nu știu despre ce e vorba. Important e sa combată, vorba lui nenea Iancu. Se pare ca scopul lor pe forum e sa-ti dea la cap, nu sa coexiste în colectiv. Indiferent ce spui, se simt datori sa te contreze, nu se simt bine altfel. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 ionut120v.Ştiam că fulminatul se foloseşte la capse,dar întrebam în ce zonă eşti ca să-mi dau seama ce fabrică e... În RO erau/sunt întreprinderi ce fabricau muniţie sau explozibili la Zărneşti,Victoria,Făgăraş,Sadu,Plopeni,Dragomireşti. Pe vremea lui Ceaşcă ştiu că am făcut la Severin vagoane de transport muniţie pentru Zărneşti şi Plopeni.Aveau nişte uşi groase de ziceai că sunt pentru seifuri! Link spre comentariu
string Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 (editat) 2 hours ago, icar said: Eu nu inteleg de ce sariti mereu, unul la gatul altuia! Poate pentru că din educația /învățământul românesc au lipsit (și lipsesc și acum) lecțiile de ”Brainstorming”, în favoarea celor de ”storming” (no brain): https://ro.wikipedia.org/wiki/Brainstorming Editat Februarie 11, 2023 de string Link spre comentariu
ionut120v Postat Februarie 11, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2023 Exista o poluare reziduala cu mercur de la lampile cu mercur care au iluminat germania si restul europei un secol, vopseluri cu continut de mercur, se punea si in bateriile obisnuite zinc carbon, tot mercurul asta se scurge incet in ape, in plus inca exista industrii in care se foloseste. Poluarea asta limiteaza consumul de peste, dar daca faina de greieri e sub 10 ron/kg sa vezi ce mai cumparam, totul se reduce la pret. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 @ionut120v, acel mercur trebuie sa fie intr-o forma pe care pestele poate sa-l asimileze. Ca nu inghite boabe de mercur care apoi trec in carnea lui. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Apoi, nu vad cu mercurul ar putea inlocui seleleniul, acesta fiind in grupa a sasea. Ar putea inlocui cel mult zincul sau cadmiul. Link spre comentariu
peternan Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Acum 1 oră, BRANCA a spus: În RO erau/sunt întreprinderi ce fabricau muniţie sau explozibili la Zărneşti,Victoria,Făgăraş,Sadu,Plopeni,Dragomireşti. Pe vremea lui Ceaşcă ştiu că am făcut la Severin vagoane de transport muniţie pentru Zărneşti şi Plopeni.Aveau nişte uşi groase de ziceai că sunt pentru seifuri! Uzina Mecanica Sadu este la Bumbesti-Jiu Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 (editat) Intoxicatia cu metale grele - mercur, plumb si arsenic | Reginamaria.ro ,, Mercurul din fructele de mare este o forma extrem de toxica a metalului denumita metilmercur, care se formeaza atunci cand mercurul se dizolva in apa. Metilmercurul poate fi absorbit din apa de toate creaturile marine. Micile creaturi marine, cum sunt crevetii, ingera adesea metilmercur si sunt apoi mancati de alti pesti. Acesti pesti vor avea acum mai mult metilmercur in ei decat crevetii originali. Acest proces continua, astfel incat un peste mai mare poate contine mult mai mult mercur decat pestele mai mic pe care l-a mancat. Totusi, asta nu inseamna neaparat ca este mai bine sa mananci pesti mai mici. Este esential sa verifici intotdeauna sursa fructelor de mare pentru a evita pestele si crustaceele contaminate cu mercur. Daca esti ingrijorat de o posibila expunere la mercur poti sa limitezi consumul de fructe de mare, si in special de pesti mari pradatori, cum ar fi pestele-spada, rechinul, tonul alb, macroul rege, stiuca si bibanul. Se recomanda ca femeile insarcinate sau care alapteaza sa limiteze consumul de peste si crustacee cu continut ridicat in mercur, deoarece orice cantitate de mercur pe care acestea o contin poate fi transmisa fatului sau sugarului prin cordonul ombilical sau laptele matern. Deoarece pestele este o sursa importanta de proteine, acizi grasi omega-3, fier si zinc se recomanda ca femeia insarcinata sa manance o cantitate de 340 grame de peste pe saptamana, aproximativ doua portii medii. Variante de pesti buni pentru a fi consumati in sarcina, care nu contin mercur sunt: somon, hering, sardine, peste ansoa, pastrav sau macrou de ocean.,, Editat Februarie 11, 2023 de AlpHs00 Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Îmi "plac" ăia de la Regina Maria care susţin că mercurul se "dizolvă în apă"!Mãi să fie!Şi în laborator se ţine fix sub apă! Mai bagă unii şi tâmpenii în articole... Link spre comentariu
string Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 21 minutes ago, AlpHs00 said: Variante de pesti buni pentru a fi consumati in sarcina, care nu contin mercur sunt: somon, hering, sardine, peste ansoa, pastrav sau macrou de ocean.,, Mda ... la 300 lei/kg. Link spre comentariu
norad Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Acum 8 ore, ionut120v a spus: Pot sa incerc sa te ajut cu teste de toxicologie, pe anumite probe, sa discut la laboratoarul unde am mai facut AAS pentru mercur si cadmiu, am am testat si altele, dar erau in concentratii normale, adica cele naturale, singur mercurul iese in evidenta, asta e problema. Dupa un an de mancat peste din comert aveam in urina concentratii de mecur la fel ca cei care lucreaza cu fulminat la uzina la noi. Din pacate nu pot testa orice bucata de peste cu privire la poluarea cu mercur. As fi curios sa vad un buletin de analiza AAS pentru mercur. Metoda de analiza prin spectroscopia de absorbtie atomica pentru mercur e foarte pretentioasa (uzual e folosita metoda cu formare de hidruri). In raport apare si dreapta (ma rog, curba de etalonare) cat si RDS-ul (relative standard deviation). Unii accepta un RDS de 10%. Personal, consider ca e rezonabil la ppb (parti pe bilion). Mai exact, cat mercur v-a iesit la analiza urinei? Si ce peste ati consumat si in ce cantitati? Ca sa ne facem o idee cu bioacumularea. Si de ce ziceti ca nu se poate analiza orice bucata de peste? Un laborator de analiza care face teste la urina are si reactivii "spec pure" pentru a conduce analiza: trecere in solutie si analiza. Fiind materie organica, dezagregarea se face usor (doar carnea trebuie dezagregata, nu si oasele). La contrapartida va pot pune un raport de analiza AAS pentru cupru in apa din niste rauri si/sau fantani. Nu mai stiu exact cat era. Trebuie sa caut rapoartele. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 Acum 44 minute, BRANCA a spus: Şi în laborator se ţine fix sub apă! De ce? Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 (editat) Abia acum am aflat că Belgradul varsă canalizarea direct în Dunăre!! Noroc cu pregătirea pentru intrare în UE,că se vor face f multe staţii de epurare în toată Serbia.Să zic că va dura însă vreo 11 ani asta... https://newseu.cgtn.com/news/2020-09-18/-Disaster-in-the-Danube-as-the-river-continues-to-be-polluted-TRIVMNBsI0/index.html Mercurul se ţine sub apă deoarece se evaporă în timp...Oricum fără apă sigur produce vapori,depinde şi de temperatura mediului sau acţiunea razelor solare. Editat Februarie 11, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
string Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 10 minutes ago, BRANCA said: Abia acum am aflat că Belgradul varsă canalizarea direct în Dunăre!! ... Și îți imaginezi că toate stațiile de epurare (”investiții” PNRR) din sate funcționează (la noi) altfel decât direct pe by-pass? Noroc că râul Timiș se varsă în Dunăre (ca Tamis) pe la Pancevo, în aval de Belgrad Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Februarie 11, 2023 Partajează Postat Februarie 11, 2023 (editat) 1 oră în urmă, BRANCA a spus: Îmi "plac" ăia de la Regina Maria care susţin că mercurul se "dizolvă în apă"!Mãi să fie!Şi în laborator se ţine fix sub apă! Mai bagă unii şi tâmpenii în articole... Raspuns de la AI: Mercury can dissolve in water to form a solution known as an amalgam. This occurs because mercury is a metal that is capable of forming bonds with other elements, including oxygen and hydrogen. The solubility of mercury in water depends on a number of factors, including the temperature and pH of the water, as well as the presence of other ions or substances that may interact with the mercury. To dissolve mercury in water, you can use a process known as amalgamation. This involves grinding up a piece of mercury and mixing it with water to create a slurry. Over time, the mercury will dissolve in the water and form a homogeneous solution. Oricum apa calda nu s-a inventat la noi, o simpla cautare cu google ti-ar fi aratat acelasi lucru precum ,,tampeniile ,, de la Regina Maria. Sau mergem pe ideea :unde nu stiu nu exista sau e o tampenie? Editat Februarie 11, 2023 de AlpHs00 Link spre comentariu
Postări Recomandate