Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

17ips 12

dan-a2

Postări Recomandate

La aceasta sursa invertorul intra in protectie ,schimbat barete , driver ,mosfet > degeaba, nu vrea ..

Exista vreo metoda de eliminare a protectiei ?

S-a incercat cu eliminarea unei rezistente de pe ovp  si deconectarea pinului 1  de pe MP3394 DAR NIMIC..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

7

• Costica Tv

4

• iuliantv

3

• yokoono

2

Top autori în acest subiect

La Sony se poate pacali "protectia" unind impreuna toate canalele pe iesirile integratului (mufa), posibil sa mearga si la MP3394 unindule cate 2, 3 sau toate 4, nu stiu cum e la tine configurate canalele dar banuiesc ca e folosit doar unul, adica plusul general din convertor si minusul de la o iesire (canal) din MP3394, eu zic sa incerci ca nu ai ce sa strici, invertorul intra in protectie ca sesizeaza un consum prea mare sau prea mic, asta e parerea mea fara sa stiu cum e configurat invertorul tau. Cred ca prin unirea canalelor invertorul se adapteaza la un curent mai mare si nu mai intra in protectie, dar asta nu inseamna ca protectia nu mai e activa ! 

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

condesatorul de 200-160v schimbat?

am mai gasit condesatori smd in scurt in zona driverului,dar si conexiuni proaste in interiorul panelului,exact unde se infing baretele,am tras fire pe långå conector,daca sa probot si cu alte bare ,dar nu noi,e posibil tot baretele sa fie buba,cu toate ca par sa se aprinda ok,am patit si nu-mi venea a crede,

ce inseamna intra in protectie? se aprind pentru scurt timp?

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 4 ore, dan-a2 a spus:

La aceasta sursa invertorul intra in protectie ,schimbat barete , driver ,mosfet > degeaba, nu vrea ..

Exista vreo metoda de eliminare a protectiei ?

S-a incercat cu eliminarea unei rezistente de pe ovp  si deconectarea pinului 1  de pe MP3394 DAR NIMIC..

La sursele astea(ips12/62), am pus 10 leduri de 6v pe o bareta veche de LG, am pus mufa de vestel și probez orice tv de acest echipat cu sursele astea, înainte de a da display-ul jos. Am folosit și la 32", dar și mai mari la diagonala și nu a intrat în protecție sursa niciodată !

Link spre comentariu

Cond. de 100uf/100v  schimbat,cele 4 canale sunt unite din fabrica ,ramane sa mai desfac o data ecranul sa mai verific contactele la bara de cuplare

Direct pe fire cu testerul .. se aprind la fel ca si baretele vechi

Link spre comentariu
Acum 7 minute, yokoono a spus:

Pune in serie 2 baterii ca sa faci 3v si aprinde pe rand fiecare led. Evident doar daca nu ai pus barete noi.

Sunt barete noi de la d-nul Badila .

Link spre comentariu
Acum 21 minute, dan-a2 a spus:

Sunt barete noi de la d-nul Badila .

Cupleaza pe exterior niste barete cu nr de leduri necesare ca sa te convingi daca invertorul e ok, asta ca sa nu desfaci backlightul degeaba

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Costica Tv a spus:

Cupleaza pe exterior niste barete cu nr de leduri necesare ca sa te convingi daca invertorul e ok, asta ca sa nu desfaci backlightul degeaba

eu astea le testam cu un bec de 220v de 10w 15w 20w nu mai tin minte exact watii,

Link spre comentariu
Acum 13 minute, dan-a2 a spus:

Am testat cu bec de 25w  filamentul se aprinde..si ramane aprins..

Ok inseamna ca e contact imperfect de la barete catre invertor

Becul de 25W la ce tensiune este ?, intreb ca sa-mi procur si eu unul.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, dan-a2 a spus:

Bec de 220v  25w  de la cuptoarele cu microunde..

Multumesc, am vre-o 12-13 bucati din dezmembrari cuptoare...am facut bine ca nu le-am aruncat..:rade:

Link spre comentariu
Acum 55 minute, dan-a2 a spus:

Am testat cu bec de 25w  filamentul se aprinde..si ramane aprins..

daca pe bec e intre 50-80v cred ca sursa e ok ,am folosit becuri gen,veioza,masina de cusut,frigider comunist

acum depinde si de televizor ca unele au activat un fel de mod economic ,daca nu e ,,activitate,,si scade sub 50v

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări