Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC SAU AVR?

Vizitator aurel77

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

3

• puiu

3

• cirip

2

• edy_wheazel

2

Top autori în acest subiect

1. Pentru proiectul care il ai, poti incerca dsPIC si anume dsPIC30F4013, 5011, 5013, 6012 si 6014. Alaturat iti trimit o brosura de publicitara legata de dsPIC.2. Care este mai bun? Greu de spus deoarece se aplica principiul: Drumul cel mai scurt este drumul care-l cunosti. Eu nelucrand cu ATMEL nu ma pot pronunta, dar sunt multi care lucreaza si cu ATMEL. Eu lucrez cu PIC-uri.

Link spre comentariu

1. De regula in cadrul aceleasi famili de ex: 10F, 12F, 14F, 16F, 18F, dsPIC30 sunt aceleasi comenzi, iar intre famili sunt mici deosebiri si cu cat cresti ai mai multe instructiuni.2. La intrebarea ta in general poti sa spui ca cunosti familia de PIC, daca sti sa programezi unul din PIC, dar trebuie pastrata totusi rezerve deoarece daca programezi un PIC din familia 10 nu inseamna ca sti si sa programezi dsPIC.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator cd-i

Daca stii unu (uC) le stii pe toate nu ? :supz:

Nu prea sunt de acord cu afirmatia ta. Daca stii sa programezi un pic inseamna ca ai prins ideea de baza - principiul. Dar fiecare familie de microcontrolere are particularitatile ei pe care nu le poti afla decat lucrand cu microcontrolerul respectiv si descoperind-ui "secretele". Ca nu e mare filozofie sa clipesti un led cu un micro ce il vezi prima data in viata ta sunt de acord... dar de aici pana la o aplicatie complexa e ceva drum....
Link spre comentariu
Vizitator AndreisS

ehhhh nu-i a mea afirmatia.. am citat fara sa dau autorul :)..revenind la subiect.stie cineva un tutorial de dsPIC bun ? sau de unde sa incep sa caut ? :smt024 Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări