Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC SAU AVR?


Vizitator aurel77

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • XAN77

    3

  • puiu

    3

  • cirip

    2

  • edy_wheazel

    2

Top autori în acest subiect

Vizitator aurel77

ma refeream pentru a varsa un prg.de joc de culori cu 30 de preselectari cum ar fi:- led rosu aprins;-led verbe aprins;-led albastru aprins;-culori de baza se aprind una dupa alta;-flesuri de culori;-trecerea de la o culoare la alta;-selectarea de viteze a flecurilor,trecere de la o culoare la alta.Sunt incepator si varog sa ma ajutati.Sper sa aveti si pentru mine putin timp.Va multumesc

Link spre comentariu

Pentru ce vrei tu sa faci, oricare e la fel de bun. Am lucrat si cu PIC si cu AVR, e drept ca foarte putin cu amandoua.Personal prefer AVR-urile, dar asta nu inseamna ca sunt nici mai bune nici mai proaste.

Link spre comentariu
Vizitator navaru

Daca esti la inceput, in opinia mea, poti sa incepi cu AVR-urile. Gasesti mai mult suport si sunt mai ieftine + 80-90% din topicurile AVR vs. PIC, AVR-ul iese cu mult peste, daca vrei mai mult info da un search pe Google PIC vs AVR si gasesti foarte mult info.. rabdare pt. lectura iti mai trebuie.Daca esti mai avansat, alege-ti un AVR.O zi placuta! ;)

Link spre comentariu
Vizitator aurel77

dar ce programe trebuie sa am ca doar nu scriu un text in txt si zic ca vreau sa mearga si va merge. :rolleyes: nu stiu ce prg trebuie sa folosesc si nici macar de unde il pot gasi si apoi functiile ca doar cred ca e o baza de functii care trebuie invatata si apoi scrisa pentru a sti avr-ul ce sa faca ce i-i cer eu daca nu stiu ce sa-i cer el nu stie ce sa faca. va rog frumos ajutatimaeu am luat o placa d la compania adelaida cu seria AD-PIC02 pentru ca am inteles ca pic 12F269 e foarte acesibil si in plus am gasit tot la ei un kit AD-CDRGB01 si am vazut k sunt si putine piese.am realizat muntaju pe o placuta de test cu soclu pentru pic si l-am deslipit pe cel de pe placa de la adelaida introducandul in montaju facut de mine si mergea perfec :supz: dar cand l-am introdus in soclu de la programator sa-l citesc si sa vad cum e conceput pentru a-l modfica dupa dorinta mea am realizat ca este protejat la citire :prayer: si uite asa nu am facut nimica.Acuma a-si vrea sa invat si sa incerc sa scriu eu un pc sau avr apoi sa-l bag in socl si sa vad cum merge .dar repet nu stiu cum si in plus am mai dat si gramada de bani pe kitu ala de la adeleada :prayer: daca vreti sa ma ajutati ori puteti sa postati aicea ori daca vreti putem sa corespndam pe mes id meu e unic_buc va multumesc incaodata de sfaturile care le-ati dat si sarbatori fericite la toti de pe acest from.

Link spre comentariu

Salut,

 

Esti la inceputul unui drum luuung de tot, dar cu satisfactii potentiale mari.

 

Vad ca ai ales picurile. PIC sau AVR e ca si cum ai intreba care religie e mai buna. Citeste intai aici: http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... t=SW007002

 

Dupa ce instalezi MPLAB si urmaresti tutorialul, vino cu intrebari mai concrete. In etapa in care esti, pui intrebari prea generale. Sunt scrise deja documente de zeci sau sute de pagini care raspund la intrebarile tale.

 

Uite, iti atasez si un programel care clipeste un LED pe PORTB.0 al unui PIC16F877A. Daca nu ai cipanul, poti face experimente pe simulator. De fapt sugestia mea e sa folosesti la greu simulatorul din MPLAB, ca sa te familiarizezi cu operarea interna a procesorului, oricare ar fi cel pe care il alegi.

 

Cirip

Link spre comentariu
Vizitator aurel77

va multumesc pentru sfaturile date si o sa incerc sa fac si eu un programel mic sau mai precis sa fac sa clpeasca ledu la alt pin a picului cred k o sa reusesc dar sa vad mai intai k trebuie sa ma documentez mai bine despre cum sau mai precis unde scriu comenzile si mai intai sa invat comenzile toate si sa stiu ce inseamna eu am lucrat cu bazic odata canva pe hc 81 hc 2000 cred k o sa-mi fie usor daca aproximativ va semana.mersi mult la care mi-au scris. :supz:

Link spre comentariu

eu am lucrat cu bazic odata canva pe hc 81 hc 2000 cred k o sa-mi fie usor daca aproximativ va semana.

Cele doua limbaje nu au absolut nici o legatura. De fapt, daca ai avut oarece tangenta cu basicul, limbajul de asamblare al picului ti se va parea extrem de criptic si lipsit de sens. Exista compilatoare de basic ptr pic, dar eu sunt adeptul ideii ca o intelegere profunda a unui controler se poate obtine prin cunoasterea limbajului de asamblare asociat.Cirip
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ma intereseaza si pe mine subiectul.ok? am cunostinte minore in domrniu dar ma atrage idea.intrebare:un program nu incepe cu o schema logica?(ex. ledul clipitor)

Tinand cont ca este o intrebare generala o sa-ti dau un exemplu cu un AVR, exemplu care l-am mai dat dar mi-a disparut postul. Aici ai programul:;LED intermitent, LED-ul se conecteaza cu anodul la + printr-o rezistenta, iar catodul la oricare pin al portului B. .NOLIST.INCLUDE "m8535def.inc" .LIST.DEF t1=R16 ;definire registrii uzuali .DEF t2=R17 .DEF t3=R18 .DEF t4=R19 .DEF t5=R20 rjmp main main:ldi t1,$ff out DDRB,t1 ;setere PORTB ca si iesire out PORTB,t1 ;setere PORTB stare high rjmp start start: in t4,PORTB cpi t4,$00 brne led_oncpi t4,$FF brne led_off rjmp temp temp:ldi t1,$00 ;temporizare bucla de aprox 1s temp1:inc t1 cpi t1,$FF brne temp1 temp2:inc t2 cpi t2,$FF brne temp1 inc t3 cpi t3,$FF brne temp2 ldi t1,$00 ldi t2,$00 ldi t3,$00 rjmp start led_on: ldi t5,$00 ;aprindere LED out PORTB,t5 rjmp temp led_off:ldi t5,$FF ;stingere LED out PORTB,t5 rjmp temp Atasata este schema logica (se poate si in alte moduri). Este bine sa-ti faci asa ceva, cel putin pe mine ma ajuta, mai ales daca programul este mai complex.
Link spre comentariu
Vizitator AndreisS

AVR pe 16 biti.. AT572D740 Dual CPU Processor with integrated mAgic VLIW DSP and an ARM7TDMI? RISC MCU. The DSP operates on a 32-bit integer and IEEE 754 40-bit extended precision floating-point numeric format, delivering 1 GFLOPS at a clock rate of 100 MHz. A rich set of peripherals and a 32-Kbyte internal memory provide a highly flexible and integrated system solution.la dsPIC-uri sunt mai multe.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări