slicku Postat Februarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2023 nu cred ca este vorba de degajat caldura cat de incins cablurile si fasungul fiind wattaj mai mare in bec decat duce lustra. nu? momentan nu am gasit becuri. am gasit la brico depot becuri dar la 42W. dar la toata lustra se aduna 10w care nu`si au locul. Link spre comentariu
alexcore Postat Februarie 14, 2023 Partajează Postat Februarie 14, 2023 (editat) Odata ce vei pune becuri LED nu cred ca vei mai avea probleme cu temperaturi mari. Globul si dulia probabil se vor incalzi dar cam atat. Personal, acasa as pune doar LEDuri cu lumina calda (aprox 3200k - pot detalia daca vrei) si cu un indice de redare al culorilor (CRI) cat mai mare. Pe scurt, datorita unui CRI ridicat, lumina va fi de calitate mai buna si culorile mai naturale si saturate, in special nuantele de rosu, important mai ales daca lustra este montata deasupra mesei pe care se mananca. O varianta dimabila si CRI ridicat sunt aceste becuri de la Philips: https://www.luminam.ro/bec-led-reglabil-vintage-philips-e27-6-7w-230v-2200k-2700k/?gclid=CjwKCAiA_6yfBhBNEiwAkmXy51RRM5aF9_KDHJjqk3XhEKVtboQ2l9sXpH_IzKRYV5esQPI8iRo3uRoCR5YQAvD_BwE Stiu ca sunt mai scumpe decat majoritatea, dar din pacate daca vrei si consum scazut si lumina de calitate nu cred ca exista solutii ieftine. Plus ca in principiu, fiind LED, ar trebui sa reziste multi ani. Singurul lucru pe care pe mine personal ma deranjeaza la aceste becuri (insa pt altii ar putea sa fie un plus) este ca atunci cand reduci intensitatea luminii, scade si temperatura de culoare (spre 2200k zice Phililps). Eu nu l-am instalat cu un dimmer deci nu pot confirma, dar e un aspect de care trebuie sa tii cont. Editat Februarie 14, 2023 de alexcore Link spre comentariu
slicku Postat Februarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2023 3 hours ago, alexcore said: Odata ce vei pune becuri LED nu cred ca vei mai avea probleme cu temperaturi mari. Globul si dulia probabil se vor incalzi dar cam atat. sper sa fie doar atat. 3 hours ago, alexcore said: Personal, acasa as pune doar LEDuri cu lumina calda (aprox 3200k - pot detalia daca vrei) si cu un indice de redare al culorilor (CRI) cat mai mare. Pe scurt, datorita unui CRI ridicat, lumina va fi de calitate mai buna si culorile mai naturale si saturate, in special nuantele de rosu, important mai ales daca lustra este montata deasupra mesei pe care se mananca. undeva la 3000k ma gandeam si sa fie. problema este cum am mai spus, ca nu gasesc becuri care sa se potriveasca. :| 3 hours ago, alexcore said: O varianta dimabila si CRI ridicat sunt aceste becuri de la Philips: https://www.luminam.ro/bec-led-reglabil-vintage-philips-e27-6-7w-230v-2200k-2700k/?gclid=CjwKCAiA_6yfBhBNEiwAkmXy51RRM5aF9_KDHJjqk3XhEKVtboQ2l9sXpH_IzKRYV5esQPI8iRo3uRoCR5YQAvD_BwE am gasit si eu becul acesta si l`as fi luat, dar nu cred ca o sa intre bolul dupa ce pun becul. am un bec la 108mm si nu merge pus bolul. este becul prea mare. am estimat eu ca pana in 100mm mi-ar trebui un bec. sau poate chiar 90-95mm ca sa fiu mai sigur. Link spre comentariu
core Postat Februarie 14, 2023 Partajează Postat Februarie 14, 2023 poti incerca sa folosesti un adaptor metalic la E14, unde ai mai mare sanse sa gasesti un bec de putere mai mare cu inaltime mica (ex: Philips P48, EyeComfort, E14, 7W (60W) cred ca are sub 100mm) cauta: "Adaptor dulie E27 - E14 Metalic" Link spre comentariu
slicku Postat Februarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2023 14 hours ago, core said: poti incerca sa folosesti un adaptor metalic la E14, unde ai mai mare sanse sa gasesti un bec de putere mai mare cu inaltime mica (ex: Philips P48, EyeComfort, E14, 7W (60W) cred ca are sub 100mm) cauta: "Adaptor dulie E27 - E14 Metalic" fiind de 60W rezultatul nu va fi acelasi? ca va incinge lustra? nu din cauza W prea multi se incinge lustra si inclusiv metalele, fasungul? Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Eu as schimba lustra, nu becurile... Link spre comentariu
core Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Acum 6 ore, slicku a spus: fiind de 60W rezultatul nu va fi acelasi? ca va incinge lustra? nu din cauza W prea multi se incinge lustra si inclusiv metalele, fasungul? Nu este acelasi lucru, pentru ca in realitate e de 7W consumul ceea ce e mult sub cei 40W care sunt maxim recomandati. 60W e doar puterea echivalenta de iluminare. Link spre comentariu
slicku Postat Februarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2023 si deci daca iau becuri de 10W de ex, care au echivalentul la 140w sau cati sunt... teoretic n`ar fi problema? si nu s`ar incinge? am pus acum 5 becuri de 42W de la brico, singurele pe care le`am gasit mai mici si dimabile, de la diall, si aparent functioneaza foarte bine si nu se incing. nu fac foarte multa lumina dar asta e. au 500lumeni, e ok cu 5 pentru o sufragerie de apartament Link spre comentariu
string Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 4 hours ago, Spitfire said: Eu as schimba lustra, nu becurile... Imposibil! On 2/9/2023 at 12:11 AM, slicku said: imi vine sa o arunc pe geam....lustra nu sotia :))) On 2/8/2023 at 10:51 PM, slicku said: sotia a vrut lustra asta. m`a batut la cap sa o iau ca ii place :| Link spre comentariu
core Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Acum 3 ore, slicku a spus: si deci daca iau becuri de 10W de ex, care au echivalentul la 140w sau cati sunt... teoretic n`ar fi problema? si nu s`ar incinge? am pus acum 5 becuri de 42W de la brico, singurele pe care le`am gasit mai mici si dimabile, de la diall, si aparent functioneaza foarte bine si nu se incing. nu fac foarte multa lumina dar asta e. au 500lumeni, e ok cu 5 pentru o sufragerie de apartament Nu se vor incalzi cablurile care leaga priza de dulie, dar dulia se va incalzi cu cat este mai puternica lumina. Dulia este in general facuta sa reziste la temperaturi mari, chiar daca in unele cazuri pare din plastic, cel putin daca se topeste, nu ar trebui sa arda cu flacara. Becurile cu led de 10W sunt probabil prea mari sa le poti pune, dar daca reusesti, singura problema care o vad, e ca s-ar putea arde becul, daca caltura din glob creste prea mult, insa cablul va fi ok. Becurile led nu rezista la temperatura mare la fel de bine ca un bec clasic cu incandescenta. Becul de 42W, e halogen? Cred ca ar fi ok, chiar daca e la limita la consum, totusi nu este peste 100mm? Link spre comentariu
slicku Postat Februarie 17, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2023 (editat) cred ca este led. este de 89mm ceva de genu. pana acum se comporta ok. nu mai este problema de incalzit lustra/cablurile. si le`am pus pe toate 5. este un bec diall, cu temporizator, de 42w 500lumeni micut de 89mm parca luat de la brico depot. culmea ca nu il gasesc in oferta de pe site sa pun link :D Editat Februarie 17, 2023 de slicku Link spre comentariu
slicku Postat Februarie 20, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2023 Multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte si de mare mare ajutor. Sa auzim numai de bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum