Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect display Samsung UE 43NU7092U

marianlsea

Postări Recomandate

Acum 4 ore, iuliantv a spus:

e metal,tot ce e important sa nu.l zgariati si sa fie cat mai curat ca adezivul benzilor sa lipesca cat mai fest pentru o racire buna,dupå ce schimbati baretele,e bine sa scadeti si curentul pe leduri,daca e tv.ul dv personal ,o puteti face din meniul tv din setari lumina spate,backlight,undeva la 70% daca nu din surså,undeva la iesirea curent leduri,trebuie sa fie 1-2 rezistente de balast la care se creste valoare,daca sant 2 barete atunci sant 2 canale,2 rezistente

Multumesc pentru sfaturi.In ce priveste alimentarea mi-ati anticipat intrebare.

Cum si/sau de unde pot reduce curentul pe barete si mi-ati raspuns.Daca nu ma descurc revin.Reducerea curentului pe LED-uri mi-a recomandat-o si Florinel TV.Sfaturi utile intr-adevar !!

Editat de marianlsea
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marianlsea

20

• Florinel TV

7

• iuliantv

6

• yokoono

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 31 minute, marianlsea a spus:

Multumesc pentru sfaturi.In ce priveste alimentarea mi-ati anticipat intrebare.

Cum si/sau de unde pot reduce curentul pe barete si mi-ati raspuns.Daca nu ma descurc revin.Reducerea curentului pe LED-uri mi-a recomandat-o si Florinel TV.Sfaturi utile intr-adevar !!

daca nu ma insel din acele rezistente

12b54ea647cd8bd5b8f7c3ea8d27.jpg

Link spre comentariu
Acum 17 ore, iuliantv a spus:

Utila informatia  !! Multumesc frumos

Azi m-am apucat sa montez  baretele si sa asamblez TV-ul.Pe a doua folie am vazut  cateva amprente de deteriorare partiala si in dreptul fiecaruia cate un patratel cu consistenta cauciucata,patratele care se curata usor cu o laveta.

Folia asta banuiesc ca disperseaza lumina Led-urilor pentru ca se potriveste cu sectiunea in dreptul lor.

Intrebarile sunt: sa indepartez punctele respective si daca folia are directionalitate sau poate fi montata cu orice fata.

Mentionez ca punctele respective sunt prezente doar in dreptul LED-urilor de pe o bareta-cea din zona de ecran care a continuat sa functioneze.

Recunoscator pentru orice sugestie.

7.jpg

8.jpg

Link spre comentariu
Acum 7 minute, marianlsea a spus:

Utila informatia  !! Multumesc frumos

Azi m-am apucat sa montez  baretele si sa asamblez TV-ul.Pe a doua folie am vazut  cateva amprente de deteriorare partiala si in dreptul fiecaruia cate un patratel cu consistenta cauciucata,patratele care se curata usor cu o laveta.

Folia asta banuiesc ca disperseaza lumina Led-urilor pentru ca se potriveste cu sectiunea in dreptul lor.

Intrebarile sunt: sa indepartez punctele respective si daca folia are directionalitate sau poate fi montata cu orice fata.

Mentionez ca punctele respective sunt prezente doar in dreptul LED-urilor de pe o bareta-cea din zona de ecran care a continuat sa functioneze.

Recunoscator pentru orice sugestie.

7.jpg

8.jpg

trebuie montate exact cum au fost,au rostul lor

Link spre comentariu
Acum 17 ore, iuliantv a spus:

Nu cred ca alea sunt rezistentele pt micsorare curent leduri, din poza se vede asa culorile , maro - verde - galben auriu

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Florinel TV a spus:

Nu cred ca alea sunt rezistentele pt micsorare curent leduri, din poza se vede asa culorile , maro - verde - galben auriu

Din pacate nu am schema TV-ului sa le verific.Daca nu am certitudine am sa ma limitez la reglajul din meniu,cum mi-a sugerat iuliantv.

Multumesc

Link spre comentariu
Acum 59 minute, marianlsea a spus:

Din pacate nu am schema TV-ului sa le verific.Daca nu am certitudine am sa ma limitez la reglajul din meniu,cum mi-a sugerat iuliantv.

Multumesc

Ce main are poate gasim schema

Link spre comentariu
Acum 52 minute, Florinel TV a spus:

Ce main are poate gasim schema

Ar fi minunat.

Intr-un final am reusit sa-l asamblez (nu mi-au ramas nici piese !!) si rezultatul este in foto.

Multumesc mult iuliantv si Florinel TV pentru  suport si sfaturi.

Elforum se dovedeste ca intotdeauna o platforma care sprijina pasionatii de electronica si nu numai.

Sper sa gasesc si schema ca sa rezolv problema iluminarii backlight-ul  permanent.

O seara buna va doresc.

11.jpg

Editat de marianlsea
Link spre comentariu
Acum 40 minute, Florinel TV a spus:

Pai spune ce scrie pe placa cu piese pentru schema

cred ca are main BN96-46787A dar nu sunt sigur

Am gasit o singura fotografie cat de cat lizibila cu PCB-ul in intregime.

Am facut o taietura din ea ca sa pastrez rezolutia .Pare un BN96 49463A....!!!!

12d.jpg

Editat de marianlsea
Link spre comentariu

Revin cu o completare.Astazi am constatat ca la marginea inferioara dreapta a display-ului se vad trei zone albicioase.

Cauza sa fie un montaj defectuos sau altceva ?

15.jpg

Editat de marianlsea
Link spre comentariu
Acum 8 minute, clony a spus:

Zonele alea au aparut datorita faptului ca folia dispersoare era topita.

E surprinzator pentru ca era absolut intacta.Urme de deteriorare locala in zona de contact cu LED-urile manifesta in partea stanga jos cum este vizualizat intr-o foto anterioara7.jpg

Nu am facut nicio operatie de inlaturare a zonei arse (in caz ca trebuia) dar nici nu manifesta vreo problema de imagine in zona respectiva.

Credeti ca este necesar sa il desfac din nou ?

Editat de marianlsea
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări