marianlsea Postat Februarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2023 (editat) Acum 4 ore, iuliantv a spus: e metal,tot ce e important sa nu.l zgariati si sa fie cat mai curat ca adezivul benzilor sa lipesca cat mai fest pentru o racire buna,dupå ce schimbati baretele,e bine sa scadeti si curentul pe leduri,daca e tv.ul dv personal ,o puteti face din meniul tv din setari lumina spate,backlight,undeva la 70% daca nu din surså,undeva la iesirea curent leduri,trebuie sa fie 1-2 rezistente de balast la care se creste valoare,daca sant 2 barete atunci sant 2 canale,2 rezistente Multumesc pentru sfaturi.In ce priveste alimentarea mi-ati anticipat intrebare. Cum si/sau de unde pot reduce curentul pe barete si mi-ati raspuns.Daca nu ma descurc revin.Reducerea curentului pe LED-uri mi-a recomandat-o si Florinel TV.Sfaturi utile intr-adevar !! Editat Februarie 14, 2023 de marianlsea Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 14, 2023 Partajează Postat Februarie 14, 2023 Acum 31 minute, marianlsea a spus: Multumesc pentru sfaturi.In ce priveste alimentarea mi-ati anticipat intrebare. Cum si/sau de unde pot reduce curentul pe barete si mi-ati raspuns.Daca nu ma descurc revin.Reducerea curentului pe LED-uri mi-a recomandat-o si Florinel TV.Sfaturi utile intr-adevar !! daca nu ma insel din acele rezistente Link spre comentariu
marianlsea Postat Februarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2023 Acum 17 ore, iuliantv a spus: daca nu ma insel din acele rezistente Utila informatia !! Multumesc frumos Azi m-am apucat sa montez baretele si sa asamblez TV-ul.Pe a doua folie am vazut cateva amprente de deteriorare partiala si in dreptul fiecaruia cate un patratel cu consistenta cauciucata,patratele care se curata usor cu o laveta. Folia asta banuiesc ca disperseaza lumina Led-urilor pentru ca se potriveste cu sectiunea in dreptul lor. Intrebarile sunt: sa indepartez punctele respective si daca folia are directionalitate sau poate fi montata cu orice fata. Mentionez ca punctele respective sunt prezente doar in dreptul LED-urilor de pe o bareta-cea din zona de ecran care a continuat sa functioneze. Recunoscator pentru orice sugestie. Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Acum 7 minute, marianlsea a spus: Utila informatia !! Multumesc frumos Azi m-am apucat sa montez baretele si sa asamblez TV-ul.Pe a doua folie am vazut cateva amprente de deteriorare partiala si in dreptul fiecaruia cate un patratel cu consistenta cauciucata,patratele care se curata usor cu o laveta. Folia asta banuiesc ca disperseaza lumina Led-urilor pentru ca se potriveste cu sectiunea in dreptul lor. Intrebarile sunt: sa indepartez punctele respective si daca folia are directionalitate sau poate fi montata cu orice fata. Mentionez ca punctele respective sunt prezente doar in dreptul LED-urilor de pe o bareta-cea din zona de ecran care a continuat sa functioneze. Recunoscator pentru orice sugestie. trebuie montate exact cum au fost,au rostul lor Link spre comentariu
marianlsea Postat Februarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2023 Acum 1 minut, iuliantv a spus: trebuie montate exact cum au fost,au rostul lor Ok Continui asamblarea. Multumesc Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Acum 17 ore, iuliantv a spus: daca nu ma insel din acele rezistente Nu cred ca alea sunt rezistentele pt micsorare curent leduri, din poza se vede asa culorile , maro - verde - galben auriu Link spre comentariu
marianlsea Postat Februarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2023 Acum 1 minut, Florinel TV a spus: Nu cred ca alea sunt rezistentele pt micsorare curent leduri, din poza se vede asa culorile , maro - verde - galben auriu Din pacate nu am schema TV-ului sa le verific.Daca nu am certitudine am sa ma limitez la reglajul din meniu,cum mi-a sugerat iuliantv. Multumesc Link spre comentariu
marianlsea Postat Februarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2023 Am lamurit misterul punctelor cauciucate.S-au desprins de pe rama care incadreaza folia ,intrucat are o banda de cauciuc. E bine pentru ca imi si sugereaza cum sa le montez. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Acum 59 minute, marianlsea a spus: Din pacate nu am schema TV-ului sa le verific.Daca nu am certitudine am sa ma limitez la reglajul din meniu,cum mi-a sugerat iuliantv. Multumesc Ce main are poate gasim schema Link spre comentariu
marianlsea Postat Februarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2023 (editat) Acum 52 minute, Florinel TV a spus: Ce main are poate gasim schema Ar fi minunat. Intr-un final am reusit sa-l asamblez (nu mi-au ramas nici piese !!) si rezultatul este in foto. Multumesc mult iuliantv si Florinel TV pentru suport si sfaturi. Elforum se dovedeste ca intotdeauna o platforma care sprijina pasionatii de electronica si nu numai. Sper sa gasesc si schema ca sa rezolv problema iluminarii backlight-ul permanent. O seara buna va doresc. Editat Februarie 15, 2023 de marianlsea Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Pai spune ce scrie pe placa cu piese pentru schema cred ca are main BN96-46787A dar nu sunt sigur Link spre comentariu
marianlsea Postat Februarie 15, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2023 (editat) Acum 40 minute, Florinel TV a spus: Pai spune ce scrie pe placa cu piese pentru schema cred ca are main BN96-46787A dar nu sunt sigur Am gasit o singura fotografie cat de cat lizibila cu PCB-ul in intregime. Am facut o taietura din ea ca sa pastrez rezolutia .Pare un BN96 49463A....!!!! Editat Februarie 15, 2023 de marianlsea Link spre comentariu
marianlsea Postat Februarie 16, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2023 (editat) Revin cu o completare.Astazi am constatat ca la marginea inferioara dreapta a display-ului se vad trei zone albicioase. Cauza sa fie un montaj defectuos sau altceva ? Editat Februarie 16, 2023 de marianlsea Link spre comentariu
clony Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Zonele alea au aparut datorita faptului ca folia dispersoare era topita. Link spre comentariu
marianlsea Postat Februarie 16, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2023 (editat) Acum 8 minute, clony a spus: Zonele alea au aparut datorita faptului ca folia dispersoare era topita. E surprinzator pentru ca era absolut intacta.Urme de deteriorare locala in zona de contact cu LED-urile manifesta in partea stanga jos cum este vizualizat intr-o foto anterioara Nu am facut nicio operatie de inlaturare a zonei arse (in caz ca trebuia) dar nici nu manifesta vreo problema de imagine in zona respectiva. Credeti ca este necesar sa il desfac din nou ? Editat Februarie 16, 2023 de marianlsea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum