Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect display Samsung UE 43NU7092U

marianlsea

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am nevoie de experienta dvs. pentru a identifica un defect care se manifesta la acest TV Samsung achizitionat acum 3 ani.

In urma cu aproximativ 3 saptamani  a aparut in marginea de jos a ecranului in zona de mijloc o umbra discreta care arata pe ecran ca si cum ar fi fost afumat, umbra care s-a extins in sus lent in perioada urmatoare

Ieri la marginea din stanga pe toata inaltimea ecranului a aparut o dunga intunecata  alaturi de cea anterior amintita.

Tot ieri pe seara toata zona delimitata de  cele doua dungi a manifestat un  efect de palpaire  dupa care ecranul si-a recapatat in intregime imaginea.

Dupa jumatate de ora zona in cauza s-a intunecat si de atunci a ramas asa.

Dimineata cand a fost aprins cateva minute ecranul a fost luminat fara acest defect dupa care a revenit la imaginea deteriorata.Verificat si la pranz starea de defect persista.

Va atasez imaginea cu manifestarea in cauza  cat si eticheta produsului.

Va multumesc anticipat pentru sugestii.

222.jpg

444.jpg

Editat de marianlsea
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marianlsea

20

• Florinel TV

7

• iuliantv

6

• yokoono

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 7 minute, Florinel TV a spus:

Leduri arse de pe barete

Multumesc mult pentru sugestie.Mi-era teama de concluzia asta.

Ca sugestie credeti ca trebuie schimbate toate LED-urile sau doar cele arse pentru ca din cate se vede, durata de viata laudata ca fiind mare a lor este doar o gluma proasta si ca atare ma gandesc ca vor ceda si celelalte in urmatoarea perioada.

Link spre comentariu

Trebuie puse barete noi si scazut curentul pe leduri si va merge cel putin 2 ani

Ai grija la demontarea display-ului ca sunt foarte fragile, de unde esti

Link spre comentariu

Ok

Va multumesc

Data fiind diagonala mare a ecranului nu am curaj sa le inlocuiesc eu.Eventual daca imi puteti sugera un service in caz ca sunteti din Bucuresti sau puteti recomanda un coleg de pe forum.

Link spre comentariu

Ieri mi-am facut curaj si l-am demontat.Am ajuns la barete care sunt tip AOT_43_NU7100F_2X28_3030C  in numar de 2 cu 28 de leduri fiecare.

Am curatat  folia care prezenta urme de afumare usoara,cu alcool tehnic.Am folosit initial alcool izopropilic dar nu curata prea bine(in foto folia inainte de curatare).Sper ca nu am facut vreo prostie.

Am comandat baretele -114 lei perechea.Maine ajung si le asamblez si vedem ce iese-imagine sau fum:84

Vechile LED-uri erau fixate pe margine ramei cu folie autoadeziva.

Ce imi recomandati-sa curat suprafata pana la metal sau atat cat sa se asigure o priza rezonabila pentru noile barete cu LED-uri ?

2.jpg

4.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Florinel TV a spus:

Cu asa ceva se curata https://www.ebay.com/itm/322452366357   si cu alcool izopropilic

Multumesc pentru sfat.Mai invat ceva nou !! Curatarea cu alcool izopropilic  nu se realiza bine-ramaneau dare asa ca am apelat la alcool tehnic si o laveta din microfibra.S-a indepartat  prin stergere usoara..Acum este imaculata.Sper ca nu am facut o prostie.

Editat de marianlsea
Link spre comentariu
1 oră în urmă, marianlsea a spus:

Multumesc pentru sfat.Mai invat ceva nou !! Curatarea cu alcool izopropilic  nu se realiza bine-ramaneau dare asa ca am apelat la alcool tehnic si o laveta din microfibra.S-a indepartat  prin stergere usoara..Acum este imaculata.Sper ca nu am facut o prostie.

eu curat cu diluant,alcool izopr.... folosesc doar unde risc sa ,topesc sau sa afectez suprafata,plastic in special,folosesc servetele de bucatarie,cårpå,bete de urechi,periutå de dinti,pe folii folosesc ,spirt,alcoolul izopr... inalbeste,in unele cazuri sterg si dispersorul(folia cea groaså) si folia interioarå daca e afumata,tot cu diluant,altfel nu iese fumul,daca tv.ul a avut arderi

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 3 minute, iuliantv a spus:

eu curat cu diluant,alcool izopr.... folosesc doar unde risc sa ,topesc sau sa afectez suprafata,plastic in special

Inteleg...

Atunci m-am linistit.Alcoolul tehnic este mai putin agresiv decat diluantul:)

Link spre comentariu
Acum 47 minute, marianlsea a spus:

Inteleg...

Atunci m-am linistit.Alcoolul tehnic este mai putin agresiv decat diluantul:)

e metal,tot ce e important sa nu.l zgariati si sa fie cat mai curat ca adezivul benzilor sa lipesca cat mai fest pentru o racire buna,dupå ce schimbati baretele,e bine sa scadeti si curentul pe leduri,daca e tv.ul dv personal ,o puteti face din meniul tv din setari lumina spate,backlight,undeva la 70% daca nu din surså,undeva la iesirea curent leduri,trebuie sa fie 1-2 rezistente de balast la care se creste valoare,daca sant 2 barete atunci sant 2 canale,2 rezistente

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări