raresv Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Salut, reconditionez un polizor unghiular(flex) si a avut dintii cativa dinti zburati din transmisie. Problema vine cand a trebuit curat tot si sa schimb vaselina. Am la dispozutie Mannol 8104 high temp grease LC2. Ce tip de vaselina este corect de a fi folosita in grupul de angrenaj? Si a doua problema: distanta dintre rotile dintate intre pinioane se regleaza cu ajutorul unor saibe(shim-uri) de la 0.1/0.15/0.2/0.3mm, cum pot sa vad cum calca corect rotile si sa aleg corect saiba? Va multumesc Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Iti recomand vaselina Texaco Molytex EP2 Link spre comentariu
almarghi Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Acum 4 ore, raresv a spus: cum pot sa vad cum calca corect rotile si sa aleg corect saiba? Nu prea se poate afla decat dupa joc. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Da dupa joc. Asa se adaugau saibe in caseta de directie la dacia1300 Link spre comentariu
valivoi Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Acum 6 ore, raresv a spus: cum pot sa vad cum calca corect rotile si sa aleg corect saiba? Se asambleaza capacul cu axul-coroana pe corpul flexului, se stang suruburile si prin rasucirea stanga-dreapta a axului se estimeaza jocul dintre dinti. Se adauga sau se scot saibe pana jocul devine minim.E foarte posibil ca fara saibe de compensare intre capac si corp sa aveti deja joc si asta nu mai poate fi micsorat. Cel putin la al meu chiar daca i-am cumparat,saibe nu i-am pus si tot avea joc. De obicei Bosch au de vanzare vasilina pentru scule. Link spre comentariu
raresv Postat Februarie 6, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2023 Cel mai bine e de vazut jocul din rotor sau din filetul m14 Link spre comentariu
raresv Postat Februarie 6, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2023 Am înțeles după ce m-am apucat de reasamblat cu sau fara shim-uri. Va mulțumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum