gabitza73 Postat Mai 29 Partajează Postat Mai 29 Bună ziua, am schimbat proiectorul vechi de 150W cu unul led de 10W și am păstrat senzorul de prezență de la dispozitivul inițial. Am avut surpriza să constat că atunci când senzorul închide circuitul proiectorul rămâne aprins, la o intensitate mai mică de cât cea normală. Am măsurat tensiunea în ambele cazuri și am constatat că are valori de 240 V (comutator închis) și respectiv 110V (comutator deschis). Cum pot rezolva problema, în sensul să se stingă proiectorul atunci când senzorul nu este activat. Ajută cu ceva dacă pun mai multe proiectoare led de 10W pe același senzor (5-6 buc)? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 29 Partajează Postat Mai 29 Pentru ca senzorul a fost proiectat sa inchida 150W, trebuiesc puse 15 proiectoare LED de 10W. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 29 Partajează Postat Mai 29 (editat) Am pus pe acasa la cateva becuri cu senzori. Sunt cu releu si au legatura cu puterea maxima (sa nu fie depasita). La senzori este recomandat sa se respecte nulul, daca tot nu merge e posibil sa fie defect. Editat Mai 29 de daniels Link spre comentariu
validae Postat Mai 29 Partajează Postat Mai 29 Nu are legătură cu numărul de lămpi comandate, e vorba doar de caracteristica lămpilor cu led, care se pot aprinde rezidual și la curenți infimi, de zeci-sute de microAmperi.Iar acești curenți pot proveni din capacitatea parazită a cablurilor de alimentare.S-a discutat exhaustiv problema asta, simpla montare a uei rezistențe de circa 47k-100k/1W în paralel cu lampa, ori a unui condensator nepolarizat MKP de circa 100-470nF/400V rezolvă problema. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 29 Partajează Postat Mai 29 In unele cazuri s-ar putea sa fie nevoie de un condesator mai mare ca valoare pina pe la 2-4.7µF. Link spre comentariu
validae Postat Mai 29 Partajează Postat Mai 29 Da, valoarea condensatorului nu e unică, depinde de valoarea curentului rezidual....deci poți pune unul pe care-l ai la îndemână, apoi dacă tot se mai aprind, pui altul peste el, în paralel. La nevoie, poți scoate astfel de condensatori din orice sursă smps de electrocasnic defect (tv, surse laptop, etc) sau orice electrocasnic cu motor universal cu perii de cărbune.Astfel poți găsi condensatori MKP prin polizoare unghiulare (flexuri), bormașini, mixere, blendere, aspiratoare. Link spre comentariu
Elservius Postat Mai 30 Partajează Postat Mai 30 D-nule @gabitza73, tensiunea de 110V a-ți măsurat-o cu un aparat cu afișaj digital? Dacă da, măsurați și cu un voltmetru analogic, cu ac indicator, dacă aveți posibilitatea; indiferent cât de simplu și "rudimentar"ar fi acel voltmetru. Dacă noul proiector are șurub pentru legat la pământ, legați-l la pământare, dacă aveți. Dacă nu, folosiți soluția cu condensatorul nepolarizat, neapărat la minimum 400V alternativ; la 630V ar fi și mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum