Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzitor cu 3 rezistente quartz ZILAN ZLN-8815, 1500 W, 3 trepte incalzire.

nicu_top

Postări Recomandate

Buna ziua! Detin un Incalzitor cu 3 rezistente quartz ZILAN ZLN-8815, 1500 W, 3 trepte incalzire, sistem de protectie impotriva rasturnarii, dezamagirea mea este faptul ca sau defectat pe rand rezistentele quartz si nu gasesc rezistente quartz de schimb la mine in zona. Ma adresez aici unui cunoscator daca ma poate ajuta unde a-s putea gasi rezistentele quartz de schimb pentru acest incalzitor?  Mentionez faptul ca acestea sau defectat foarte repede de la punerea in functiune a aparatului de incalzit!

res_15ab9415d0b4ca6833488fa11a1588d3.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicu_top

4

• validae

3

• iuliantv

3

• doru3160

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai ar trebui sa ai garantie 2 ani daca s-au defectat foarte repede de la punerea in functiune ...

Orienteaza-te spre un calorifer electric cu ulei, unul de 1500W costa 150 de lei.

Sau daca vrei neaparat sa cauti sa le schimbi, macar desfa-le si masoara-le dimensiunile fizice sa stii ce sa cauti. Online poti sa vezi daca gasesti aici, desi cu tot cu transport costa mai mult decat radiatorul tau nou.

Link spre comentariu

caloriferul pe ulei e bun daca stai 24ore din 24 in acel spatiu,si ar fi si faliment curat la pretul energie electrica in ziua de azi,ceea ce nu cred in acest caz,cred ca e incalzirea din micul atelier ,si in acest caz trebuie caldurå ce se degaja cat mai repede,

daca spatiul e mic si ,,podeaua rece,, ,,beton,,) e recomandat ceva cu ventilatie,o aerotermå te incalzeste imediat ,dar are riscurile ei ,rezistenta expusa intr.un mediu .....se poate arde repede

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Prima rezistenta sa defectat dupa o luna si ceva, dupa a picat si a doua, mai functioneaza cu una dar nu are randament. Am sunat la garantii si mi-au spus ca rezistentele nu intra la garantie!

Link spre comentariu
Chiar acum, nicu_top a spus:

Prima rezistenta sa defectat dupa o luna si ceva, dupa a picat si a doua, mai functioneaza cu una dar nu are randament. Am sunat la garantii si mi-au spus ca rezistentele nu intra la garantie!

Vezi că există prin târg diverse rezistențe din nichelină,păstrezi tubul din sticlă,și înlocuiești doar interiorul;te orientezi.

Cam ca asta din link,dar caută prin obeur,ca să nu mai dai transport   : https://www.bravoshop.ro/rezistente-din-nichelina/rezistenta-spirala-de-nichelina-600w/?language=ro-ro&currency=Ron&gclid=EAIaIQobChMI0IWakeuA_QIV75BoCR19zgvBEAQYBiABEgJh4fD_BwE

Editat de adydep
Link spre comentariu

Acel tip de radiator se poate repara uşor dacă tuburile de sticlă (cuarţ) sunt intacte.Se procură rezistenţă spiralată de cromnichel cu puterea şi diametrul potrivit şi se introduce în tub.

Sau se procură sârmă potrivită (ca diametru şi lungime) în stare nespiralată şi se spiralează simplu de tot, cu ajutorul unei sârme groase (electrod de 4-5 mm curăţat de pastă, sârmă de fier ) îndoite ca o manivelă la un capăt şi crestată cu bomfaierul la celălalt capăt.Se introduce capătul sârmei de spiralat în crestătură, se dau manual câteva spire fără spaţiu între ele, apoi se introduce capătul bobinat între două bucăţi de lemn moale şi se prind uşor într-o menghină.Se roteşte sârma în sensul bobinării cu mâna sau bormaşina cu acumulator, la turaţie mică, până când toată sârma e spiralată.

Pot face un mic tutorial video, nu ştiu dacă există acest procedeu filmat pe net...

Recomand să vă feriţi de caloriferele pe ulei, când sudura sau îmbinarea tablei elemenţilor cedează şi uleiul se scurge din ele, iau foc rapid.Explicaţia e simplă, rezistenţa internă stă imersată în ulei, iar când uleiul se pierde, pelicula rămasă pe rezistenţă ia foc rapid.Am avut astfel de accident la serviciu, norocul că era cineva lângă el.Dacă totuşi folosiţi calorifere cu ulei, nu le lăsaţi niciodată nesupravegheate.

Despre ,,panourile radiante,, de genul pus de @iuliantv pot spune că-s nişte porcării de luat banii la fraieri/necunoscători.Chestie de pur marketing mincinos. La preţuri foarte mari (uneori nesimţite de mari), au acelaşi randament ca orice convector de 100 Lei. Adică pagubă-n buzunare...

Ca sistem de încălzire 100% sigur, folosiţi convectoarele electrice.În caz de defectare niciodată nu iai foc, se întrerup doar.

https://www.emag.ro/convector-electric-de-podea-pm-gk-2500d-2000-w-powermat-pm1190/pd/DS05D5MBM/?ref=sponsored_products_search_1_1&recid=rec_64_05436149f4354ce28da6864469ae6694e38da9e72ef91c9b957f03efcbef8ecd_1675680058&aid=de68325d-a600-11ed-a7a2-0a2e48646e5a&oid=112710872

Link spre comentariu

da aveti dreptate,inainte de craciun am desfacut unui vecin un convector foarte asemanator celui dat de dv drept exemplu,,adevarul ca singura ce era intreaga era rezistenta,sau rezistentele mai bine zis

stecherul ambele picioare inca bune dar coapte,in interior incepånd de la siguranta termica ce era arsa,papuci 2 bucati carbonizate,ventilatorul chiar si dupå ce l.am uns tot facea sa vibreze toatå carcasa

si era ceva italian,nu china sau turcia

un panou radiant tip fagure am tinut 2 zile sub pat pe prima treapta,cred ca 500w si nu am luat foc chiar toatå noaptea,,a trebuit sa.i anulez ,,siguranta,, sa.l pot culca

bine a fost adus din germania,folosit 2 ani la locul de munca,8 ore pe zi

genul acela cu rezistenta in tub de sticla am avut 2 bucati din italia cu 4 tuburi ,au murit in cca 2 luni cate o rezistenta la fiecare,si in urmatoarele 2-3 luni ,au ramas doar cu cate 2,tinute in casa in conditii bune

acum fiecare cu norocul lui

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 52 minute, validae a spus:

Acel tip de radiator se poate repara uşor dacă tuburile de sticlă (cuarţ) sunt intacte.Se procură rezistenţă spiralată de cromnichel cu puterea şi diametrul potrivit şi se introduce în tub.

Rezistetele la modelul asta nu au viata lunga. Temperatura la care sunt supuse in mediul inchis, din tub, este mult mai mare decat la rezistentele clasice cu spira in aer. Daca ar fi sa aleg, as alege un convector de perete sau de podea. Am coleg la serviciu care forjeaza de mai bine de 10 ani la asa ceva in perioada cand nu se da caldura si temperatura afara e scazuta. Are randament bun, incalzeste o incapere de 4,5x3,5m in cca o ora, dupa care trece la treapta inferioara doar pt mentinere temperatura.

Este ceva asemanator cu cel din link

https://carrefour.ro/produse/convector-klindo-kconv200-17-2000-w-alb-19-41503778?gclid=Cj0KCQiA54KfBhCKARIsAJzSrdphzsyQSv_XXuEFHy3atPR495KCdZKeKh2stGPuAkR9RBQ6V3kJu50aAkFLEALw_wcB

PS-se pare ca am postat aceeasi idee, in acelasi timp.:rade:

Link spre comentariu

Exact acest model îl am şi lucrează de peste 15 ani.Acum e la mine la serviciu.Singurele defecte la el au fost minore, s-a defectat o dată termostatul mecanic (inevitabil la vechimea lui) şi siguranţa termică cu bimetal, care protejează în cazul obturării orificiilor de evacuare a aerului cald.

Link spre comentariu

In perioada de sfarsit de sezon rece poti sa prinzi convectoarele si cu 50 de lei (unele magazine vor sa scape de stocuri). Cred ca in magazinul de bricolaj cu verde le-am vazut cam asa inainte de Pasti.

Link spre comentariu

Se mai gaseste undeva rezistente de 1000W/buc modelul acesta, am un radiator mai vechi si sunt arse rezistentele. Are doua bucati 2x1000W.

Rezistenta_baton_INFRA_500w_11mm.-2.webpRezistenta_baton_INFRA_500w_11mm.-2.webp

Se mai gaseste undeva rezistente de 1000W/buc modelul acesta, am un radiator mai vechi si sunt arse rezistentele. Are doua bucati 2x1000W. Am inteles ca rezistentele cu Quartz se ard repede.

rezistenta ceramica baton-1000x750.jpg

Editat de nicu_top
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări