Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SWR metru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 6 minute, YO9IBC a spus:

Hai sa lamurim un aspect principal, ca altfel ne dam cu parerea degeaba.

In ce domeniu de frecvente doriti sa mearga reflectometrul?

Intreb pentru ca in CB si US se face intr-un fel, in VHF si UHF in alt fel.

Multumesc de intrebare, nu am spus pentru ce vreau sa folosesc jucaria.  Acum cateva zile am cerut o parere despre o statie  auto care nu mai functioneaza, mai bine zis nu mai emite . Cu acest swr metru incerc sa depistez daca are emisie si in acelasi timp sa fac si o calibrare de antena. 

Link spre comentariu
La 07.02.2023 la 19:31, neaguG a spus:

Cu acest swr metru incerc sa depistez daca are emisie si in acelasi timp sa fac si o calibrare de antena. 

Nu e suficient să vezi că ,,mişcă acul,, SWR-metrului ca să spui că emiţi.Poţi avea doar purtătoarea, dar să nu fie şi modulată, din cauze de microfon sau etaje de intrare defecte.Ai nevoie uneori şi de un receptor de control. Din fericire, există scheme foarte simple care te-ar ajuta să ,,auzi,, ce emiţi, în lipsa unui corespondent din zonă.Sau a unei poziţii geografice cu propagare slabă..

Colegii mei care schimbau staţiile defecte de pe locomotive, le mai ,,testau,, şi cu degetul umezit, pus pe borna de antenă :rade: Dacă ,,ciupea,, sau simţeau o mică arsură, staţia respectivă avea ceva emisie....dar cele mai des întâlnite defecte sunt cele de microfon, în special la cele cu microfon cu cablu.Repar aproape zilnic microfoane la staţiile radio ale locomotivelor din exploatare, cu fire întrerupte, de obicei în apropierea mufei sau capsulei microfonului, adică de unde se îndoaie des.

Link spre comentariu
La 07.02.2023 la 19:37, YO9IBC a spus:

Deci trebuie pentru CB. Poftim aici unul care face treaba ok: https://ea4nz.ure.es/swrmeter/swrmeter.html

Multumesc.

La 07.02.2023 la 19:53, validae a spus:

Nu e suficient să vezi că ,,mişcă acul,, SWR-metrului ca să spui că emiţi.Poţi avea doar purtătoarea, dar să nu fie şi modulată, din cauze de microfon sau etaje de intrare defecte.Ai nevoie şi de un receptor de control. Din fericire, există scheme foarte simple care te-ar ajuta să ,,auzi,, ce emiţi, în lipsa unui corespondent din zonă

Unde pot gasii si o schema de receptor? daca tot am inceput ceva vreau sa o duc pana la  capat. Multumesc

Link spre comentariu
Acum 50 minute, neaguG a spus:

multumesc frumos,daca cel prezentat de domnul amudsen are cablajul dublu placat la cel prezentat de dvs tot cablaj dublu este? Pe o parte trasee si cealalta placata in intregime pentru ecranaj?

Citeste ca scrie la inceputul articolului ... la cel cu tor trebuie sa ai si ...torul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări