Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar pistol lipit sau statie lipit

johny808080

Postări Recomandate

Acum 29 minute, Усилитель a spus:

Am incercat toate "stilurile".... Pistolul cu care lucrez mai mult are 75W....deci sub 100W obisnuiti... problema trebuie sa fie chimica.... Oricum nici sacâzul, nici fludorul nu mai sunt ca pe vremuri. 

Am sa ma duc la bijutier sa-mi dea sarma de argint, poate merge.... 

Folositi aliajul de lipit care contine si 2% Cu!

In rest probabil ca e ca la aparatele de masura: alta caliate au gradel,  daca folosesti o statie de lipit de 1000 de euro fata de una de 100 de lei!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

6

• johny808080

5

• string

3

• RJK

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 17 minute, sesebe a spus:

Inca mai are? Vroia un prieten dar n-am mai gasit anuntul.

Chiar azi a pus anunț nou. 

Acum 10 minute, Marele Savant a spus:

Folositi aliajul de lipit care contine si 2% Cu!

In rest probabil ca e ca la aparatele de masura: alta caliate au gradel,  daca folosesti o statie de lipit de 1000 de euro fata de una de 100 de lei!

Uneori nu e chiar asa. Mi-au trecut prin mana stații de lipit Solomon, weller, hakko, Pace, Metcal, JBC și lucrând cu toate pot face o diferență. Deși clar ca un om priceput lucrează ok și cu gordak sau ayoue sau mai știu eu ce. 

Link spre comentariu

La clonele Gordak 936 "bubele" sunt material necorespunzător al vãrfurilor şi nerespectarea toleranţelor acestora.De multe ori rezistenţa nu face contact bun cu vãrful!

Usiliteli.Aliajul "eco" aş zice că e ăla fără plumb.Cere peste 100⁰ peste aliajul Sn-Pb pt topit!

Ce ziceai de sacâz am văzut la un ins pe net.Compara sacâzul vechi autohton cu cel chinezesc şi zicea că ultimul e o mizerie!

Dacă omul lucrează ocazional aş recomanda un letcon simplu de 30-60w sau un pistol de lipit cu traf.

Link spre comentariu
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări