Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De unde luam tabla de aluminiu pentru confectionat cutii ? Alternative...

Blacksmith

Postări Recomandate

• Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

29

• BRANCA

13

• Усилитель

7

• yo9hrb

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Iti recomand să dai gaura străpunsă în profilul pătrat,e mai sigur cu filetul,adică poţi băga şurub mai lung,care va prinde mai bine chiar dacă filetul e mai larg.

Link spre comentariu

Am analizat situatia si nu cred ca am nici o sansa sa dau niste gauri acceptabile cu bormasina in mana...

As vrea sa imi iau totusi un suport din ala cu menghina, ca asta: https://www.melarox.ro/vorel-79639, dar imi e frica sa nu-l iau degeaba... Nu stiu ce stabilitate o avea bormasina prinsa doar intr-un singur punct in colierul ala... Si cat de usor o merge in jos pe sina aia...

Link spre comentariu

Blacksmith.La suportul indicat important e să ai bormaşină cu diametru adecvat suportului de prindere.Dacă e aşa se va prinde f bine.

La suporturile de genul ăsta problema nu e că nu "alunecă",ci că ar putea avea joc mare faţă de axul central sau joc la maneta acţionare.

Se pot da găuri şi la mână.Important e să fie piesele fixate bine şi să fie punctat locul găurii.Se sprijină maşina cu burghiul pe locul punctat şi te uiţi şi din faţă şi din lateral  sa fie perpendiculară.

Se poate experimenta pe lemn.

Link spre comentariu

Acum 11 ore, Blacksmith a spus:

Am analizat situatia si nu cred ca am nici o sansa sa dau niste gauri acceptabile cu bormasina in mana...

As vrea sa imi iau totusi un suport din ala cu menghina, ca asta: https://www.melarox.ro/vorel-79639, dar imi e frica sa nu-l iau degeaba... Nu stiu ce stabilitate o avea bormasina prinsa doar intr-un singur punct in colierul ala... Si cat de usor o merge in jos pe sina aia...

Prinderea in suport este buna, fixa, nu este problema.

Un alt aspect important este ca diametrul mandrinei sa nu depaseasca diametrul colierului de prindere (are aprox. 42 de mm), ca altfel nu poti prinde bormasina in suport decat cu mandrina demontata de pe ax.

Mandrinele cu exteriorul de plastic depasesc, de regula,diametrul si nu intra prin colier.

Cele metalice, cu cheie, intra.

Cum se vede insa in poza din link, exista in colier un manson de plastic, probabil pentru a facilita montarea.

Eu am un asemenea suport, mai vechi, care nu avea mansonul respectiv si la care m-am lovit de problema de mai sus.

Cum scria si colegul @branca mai sus, are ceva joc intre suportul culisant si axul vertical pe care aluneca....

PS

Legat de cutii,

Am avut in mana o cutie de aluminiu foarte bine manufacturata (aprox 20x20x8cm), din panouri de 3 mm grosime, pe acelasi principiu descris aici.

Deosebirea era ca avea doar in colturi niste "cuburi" de 10x10x10 mm de aluminiu, care erau lipite cu adeziv pe panourile  ce constituiau partile laterale, iar restul cutiei se construia pe acestea, cu suruburi in gauri filetate in cuburile de colt.

O bijuterie, cine a facut-o, stia ce face...

Editat de draku
Link spre comentariu

Citesc si ma minunez cate probleme pot apare in discutia despre un amarat de suport. 

Asta il am, nu are jocuri, culiseaza ok, prinderea masinii de gaurit se face cu surub imbus, nu bate, nu troncane, e ca nou dupa 4 ani de utilizare. E foarte practic cand nu ai la îndemână altceva, si ai rabdare sa centrezi piesa unde iti trebuie. 

IMG-20230214-100638.jpg

IMG-20230214-101432.jpg

Masina de gaurit normala, cu mandarină din plastic. Am acces la masina de gaurit cu coloană, dar de multe ori nu merită deplasarea, daca pot rezolva la mine. 

IMG-20230214-100733.jpg

Link spre comentariu

Nu trebuie adeziv puternic, dupa nu mai poti desface... ajunge banda dubluadeziva subtire din cel pt mochete. Apoi se poate inlatura. Nu neaparat. 

Link spre comentariu

Mi-am luat si eu in sfarsit o jucarie din asta si am nimerit-o chiar buna. Azi am facut un mic radiator la un circuit care va fi prins in cutie. Toate gaurile au iesit drepte ! Le-am facut si filete cu tarod. L-am uns putin cu ulei pt mecanisme fine si a intrat ca in branza ! Sint chiar multumit pana acum. Macar mi-am luat grija in legatura cu datul gaurilor drepte. Acum, la cutie, ramane sa vad cum fac ca sa se nimereasca gaurile din patrat cu cele din panouri... Si mai e problema cu gaurile alea care trebuiesc date in capul patratului. Ar trebui data o gaura mai mare in talpa suportului, dar parca nu prea imi vine sa o stric...

IMG-20230218-122046.jpg

IMG-20230218-122030.jpg

IMG-20230218-122525.jpg

IMG-20230218-153943.jpg

IMG-20230218-154025.jpg

Link spre comentariu

Incepe să meargă!Piuliţele se pun pe interiorul cutiei,nu pe exterior...

Dacă tabla e de 2 mm mergeau şuruburi cu cap înecat sau semibombat.

De unde ai luat suportul?Arată fain.

Link spre comentariu

Ca sa nu gauresti talpa o răsucești și apoi pui o contragreutate serioasa ca să nu se răstoarne. Trebuie sa fie niște șuruburi, probabil cap înecat sau fără cap, cu inbus, care fixează talpa. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări