Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De unde luam tabla de aluminiu pentru confectionat cutii ? Alternative...

Blacksmith

Postări Recomandate

Blacksmith.Cu bomfaierul se taie greu aluminiul şi nu prea precis.Dacă e şi lat nu poţi decât cu lama de pânză,fără cadru!

Ar ajuta şi o riglă de ghidaj...

Alternativ şi un şoricel cu ghidaj ar putea fi bun.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

29

• BRANCA

13

• Усилитель

7

• yo9hrb

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu tau numai cu ghilotina.... Stiti, in caz de nevoie, sun un prieten... Ca el are. Adevarat, nu are aluminiu, lucreaza numai inox. 

Ca *amator * cu atentie si indemanare,, se poate taia aluminiu cu fierastrau pendular. Sunt destul de ieftine mai nou. Trebuie aleasá o pánză cu dinti marunti si desi. Si fara graba, chiar daca taierea permite, pt a nu devia de la "linie"... Oricum ceva corectie cu pila e nevoie. Pt o margine mai dreapta, apoi trebuie tras "pe dunga" pe un smirghel pus pe o suprafată dreapta. Mai nou este un smirghein forma de plasa fibra de sticla, cu ochiuri mici, acoperita cu material abraziv, nu e scump, cam 2 lei (dede), disponibil in mai multe duritati. 

Daca ai un cornier si 2 elemente de strangere, poti "conduce" pendularu drept, pe *lângă* prin frecare, iese super. 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Singurul defect al tăierii cu pendularul este "urma" care rămâne stânga /dreapta taieturii... 3cm stânga /dreapta.... pentru a evita acest lucru se lipește hârtie pe zona de deplasare a mesei pendularului... 

Link spre comentariu

flomar60.Ai dreptate cu urmele...Oricum cutia pe care vrea să o realizeze omul e pretenţioasă la precizia de execuţie a plăcilor.Dacă n-ai mai lucrat cu aşa ceva e jale...

Pe timpuri făceam lucrări lăcătuşerie/tinichigerie la liceu,azi nu cred să se mai îndoaie nici hârtie!

Link spre comentariu

Se poate taia cu laserul pentru cine are acces, am gasit un laser de 808nm 50w fiber coupled cu fibra cu tot, din pacate n-am gasit si capul de taiere, am pus un obiectiv de camera video veche pentru focalizare, se poate folosi la taiere, dar e necesar un film negru aplicat pe tabla sa nu reflecte, unele table vin cu filmul deja aplicat, am vazut mai frecvent la table de inox.

cu 50w se poate taia aluminiu de 2 cu 30 mm/min, cine vrea mai repede are nevoie de echipment profesional.

Duraluminuiul se taie mai repede, aluminul pur pentru conductoare se taie greu caa 10mm/min cu 50w.

Link spre comentariu

Blacksmith.Felicitări!Ai grijă să debavurezi marginile tăiate cu şmirghel...De asemeni dacâ sunt 2 plăci care trebuie să fie egale,prindele împreună cu cleme şi ajustează-le.

Îţi recomand şi la gãuri,când prinzi plăcile pe profilul pătrat,să faci trasare pe dosul plăcii înainte şi să prinzi cu cleme de plastic.Dacă faci filet în pătrat,faci găurirea ambelor,adică tablă+ pătrat,cu burghiu de 3,2 mm.Apoi filetezi cu M4,iar gaura in tabla o lărgeşti la 4mm...

Link spre comentariu

Nu uita Ș un subler si un punctator te scutesc de ...erori....

Tabla de sus si de jos sa aiba patratul mai in interior cu grosimea tablei ,asa colturile vor fi la fix =invizibil ,altfel iese urat....

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
La 11.02.2023 la 14:49, Blacksmith a spus:

A fost mai simplu decat ma asteptam...

Am taiat 50 cm intr-o ora... Cu precizie de laser ! :da

IMG-20230211-133600-2.jpg

IMG-20230211-133437-1.jpg

IMG-20230211-133401-1.jpg

IMG-20230211-134716-1.jpg

Munca de chinez batran. Spor in continuare!

Link spre comentariu

Pentru gaurit si fililetat aluminiu merge bine lubrefiat cu apa si sapun, sau detergent de vase sau sampon, altfel se lipeste, si se poate rupe burghiul/ tarodul.

Pentru filet M3 mai bine da cu 2.3 deorece in aluminu gaura e ceva mai mare ca burghiul (rupe aschie mai groasa), cu 2.5 filetul nu are adancimea completa si poate fi sters, pentru lungimi filetate mai mari de 5mm merge si cu 2.5.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări