Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De unde luam tabla de aluminiu pentru confectionat cutii ? Alternative...

Blacksmith

Postări Recomandate

• Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

29

• BRANCA

13

• Усилитель

7

• yo9hrb

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Merge fara probleme cu patrat de aluminiu de 10/10 si panouri drepte. Daca-ti permite cutia, montajele,.... poti pune si pe mijloc cate o traversa. In capetele patratului poti da gauri si filete.... se prind bine panourile.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 18 minute, Blacksmith a spus:

@manolo Normal ! Cu ce altceva... ?

scuipinol? flegmadez?

Am citeva cutii facute pina acum dar nu cred ca as mai face.

Ori una recuperata cind nu pun accentul pe aspect iar daca aspectul primeaza in fata pretului atunci una industrial gata facuta sau la comanda.

Link spre comentariu
Acum 57 minute, mac01 a spus:

In capetele patratului poti da gauri si filete

Cred ca discutam despre profil plin din aluminiu patrat in sectiune, din poza asa pare. Cu teava rectangulara patrata din aluminiu de 10x10mm cade varianta cu filetele. Bara patrata plina din aluminiu nu am vazut pe la magazinele de bricolaj, dar bara rotunda sa teava rectangulara da. 

@Blacksmith as fi interesat, de unde ai cumparat acel profil?

Acum 2 ore, Blacksmith a spus:

Cum ati facut scrisul pe cutie ?

Ti-a raspuns BRANCA mai sus.

Link spre comentariu

Da, profil plin... De la Hornbach am luat. Chiar acum m-a sunat curierul sa mi-l aduca.

Bară aluminiu pătrată Alberts 10x10 mm, lungime 2m - HORNBACH România

Acum 1 oră, mac01 a spus:

In capetele patratului poti da gauri si filete

Exact asa vreau sa fac... Dar va fi mare chin sa dau gauri drepte cu bormasina pe genunchi si facut filete in gauri infundate... :84

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu

Dacă dai gaura suficient de adâncă, nu prea simți ca e infundata. Dacă ai filet pe 10mm gauresti 15...20mm. Cureți tarodul mai des și aia e. Dar sa dai gaura drept fără sa ai măcar un stand pt bormașina...asta e mai greu. 

https://eurounelte.ro/products/stativ-pentru-bormasina-detoolz-dz-se220-60mm?currency=RON&variant=39739484930184&utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Google Shopping&gclid=CjwKCAiArY2fBhB9EiwAWqHK6tuBI8IpOTQ5tV1QhPcseikTzvSDQat5vUjxDFAQex6T20TXQm2iFRoCz_IQAvD_BwE

E doar un ex primul apărut la o căutare pe net.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, zvonacfirst a spus:

Bara patrata plina din aluminiu nu am vazut pe la magazinele de bricolaj, dar bara rotunda sa teava rectangulara da. 

Exista tot ce vrei...eu am cumparat de alama de 10/10 si de 15/15...se gaseste si la magazinele de bricolaj sau pe internet....si la diferite lungimi. Se gaseste si de 8/8 si de 6/6...si dreptunghiulare...trebuie doar sa cauti cu google. 

@Blacksmith

Este intradevar destul de greu sa dai gaura...mai ales sa nimeresti centru profilului...aproape imposibil.

Dar au am facut altfel:

Am masurat pe bucata de tabla exact la coltul ei patratul de 10/10. Am tras diagonalele cu un zgarieci si am facut centrul. Apoi am dat o gaura mica de 1mm in tabla exact unde s-au intersectat diagonalele. Am pus coltul tablei direct pe profilul prins in menghina si cu acelasi burghiu de 1mm am semnat gaura si in profil. Apoi le-am marit corespunzator...intai cu 2,5mm pentru filetul din capul profilului iar apoi gaura tablei cu 3mm . La sfarsit am zencuit gaura tablei si am pus surub cu cap inecat. Nu m-ai ma interesat ca gaura chiar nu-i perfect pe centru, la asamblare se pupa gaura pe gaura.

E putin chin...dar cu rabdarea treci marea.

Editat de mac01
Link spre comentariu

@doru3160 E foarte misto suportul ala... Si chiar cred ca o sa-mi iau unul... Dar la ce vreau sa fac acum, nustiu daca ma ajuta, ca profilul ala patrat de aluminiu, daca il pun in cap are lungimea de 25 cm si nustiu daca intra sub bormasina... Si nici nu stiu cum as putea sa-l prind sa stea drept si nemiscat...

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu

Nu-ti cumpara acel suport...sunt o porcarie...n-au unghiurile corecte si nici n-ai ce regla la el afara de adancime.

La grosime mica merge, dar daca vrei sa dai gaura pe lungime, mai ales in capul profilului...iese gaura pizdis.

Eu am masina de gaurit cu coloana si tot aiurea iese. Indiferent cat am reglat-o, cat am bibilit-o....pe lungime tot intr-o parte iese gaura. Mi-am mai cumparat si laser ca s-o reglez perfect...degeaba. Am stricat o gramada de material ca s-o reglez...pana la urma m-am lasat pagubas.

Pe lungime o gaura perfecta iese numai la strung, freze, cnc...scule adevarate, nu din astea hobby.

Sculele astea hobby sunt asa...ca sa zici ca n-ai cu ce sa-ti faci treaba....dar sa nu ceri perfectiune la ele.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Decat sa dai gaura cu bormasina tinuta in mana, iese mult mai bine utilizand suportul, mai ales ca vrei sa si filetezi dupa.

Nu ai nevoie de precizie asa mare atunci cand faci o carcasa manual....

Cu privire la gaura in capatul profilului, acolo il prinzi in menghina si dai gaura manual, nu prea vad alta abordare simpla pentru a face asta...

Eu am unul similar si imi fac treaba cu el

Link spre comentariu
Acum 10 minute, mac01 a spus:

Nu-ti cumpara acel suport...sunt o porcarie...n-au unghiurile corecte 

La grosime mica merge, dar daca vrei sa dai gaura pe lungime, mai ales in capul profilului...iese gaura pizdis.

Eu am masina de gaurit cu coloana si tot aiurea iese

Eu folosesc la lucrari nepretentioase un suport din ala si nu e chiar porcarie. E ca vorba aia, decat pe genunchi, mai bine un suport din ala. Daca il compari cu o masina cu coloana, de acord, nu are rost sa-l cumperi, dar cand nu ai nimic, se poate folosi.

Gaura o poate lua pizdis ca sa te citez, si din cauza ca burghiul nu e ascutit corect. Asta se intampla si la strung pe lungime mare, dar sunt sigur ca stii asta deja. 

Link spre comentariu

Când o muchie a burghiului e doar puțin mai mare decât cealaltă, burghiul inevitabil va ,,trage,, într-o parte.Ascuțirea burghielor e atât o stiință cât și o artă...câteodată nu îți iese din prima nici cu dispozitiv ajutator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări