Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Distanța de siguranță față de vehiculul din față.

Postări Recomandate

Acum 35 minute, string a spus:

Corect!

Pentru < 8,1m ... (mea culpa!), adică de la 8,09m în jos (etc.) la 81 km/h.

Chestiune de 1 cm! (technische Präzision)

Daca rulezi cu 81km/h si aplici:

distance less than 1/10 of half the speedometer value

ai: 81:2=40,5metri si astia 40,5metri a zecea parte (adica 1/10) = 4,05 metri. Deci daca lasi sub 4,05 metri distanta fata de ala din fata atunci primesti amenda 348 euro. Tu ai uitat sa aplici: half the speedometer value si ai aplicat 1/10 din 81km/h.

Greu taica, greu!

P.S. Eu inteleg ca tii cu militia si vrei sa parlesti cat mai tare pe soferi. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

44 minutes ago, merck said:

Daca rulezi cu 81km/h si aplici:

distance less than 1/10 of half the speedometer value

ai: 81:2=40,5metri si astia 40,5metri a zecea parte (adica 1/10) = 4,05 metri. Deci daca lasi sub 4,05 metri distanta fata de ala din fata atunci primesti amenda 348 euro. Tu ai uitat sa aplici: half the speedometer value si ai aplicat 1/10 din 81km/h.

Greu taica, greu!

P.S. Eu inteleg ca tii cu militia si vrei sa parlesti cat mai tare pe soferi. 

Nu!

Am luat în considerare posibilitatea legală (și de notorietate) de a achita pe loc sau în termen de 48 de ore half (din amendă, distanță, viteză, egal alea).

Asta se poate se ințelegem mai ușor la miliția și la judecătoresele ...

E drept?

Tentativa se sancţionează cu o pedeapsă cuprinsă între jumătatea minimului şi jumătatea maximului prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată” - respectiv din distanța de siguranță consumată (fără autovehicule consumate).

Deci analog (în logică juridică).

P.S.

Bonus (fără limită de viteză):

”c) remorcarea trebuie să se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m ...”

Editat de string
Link spre comentariu
33 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Recomandarea este sa mentii distanta pe care o parcurgi in 2 secunde fata de cel din fata.

Asta inseamna cam 60m la 100km/h.

36km/h = 10m/s, ... , 108km/h=30m/s

Versiunea rusă:

tormoznoyputformula-afe27ef5.jpg

Versiunea engleză:

Braking-distance.jpg

Versiunea germană:

Bremsweg-richtig-berechnen.jpg

Concluzie: versiunea de distanță ”Avansați pe interval!” este mai apropiată de versiunea rusă.

Și ca rezultate.

Editat de string
Link spre comentariu
Acum 4 ore, string a spus:

E pe 348,50 (euro) pentru 8,1m la 81km/h 

16,2m la 81km/h  e ceva mai ieftin (2/10), adică numai 268,50 (euro).

In tabel avem:

Screenshot-2023-02-06-at-18-36-39.png

aplicam formula: distance less than 1/10 of half the speedometer value 

half the speedometer value 80km = 40 metri

distance less than 1/10 din 40 de metri = 4 metri.

Deci sub 4 metri primesti 348.50 euro

sub 8 metri primesti 268,50 euro. 

Nu vad cum aplici tu 

Citat

Am luat în considerare posibilitatea legală (și de notorietate) de a achita pe loc sau în termen de 48 de ore half (din amendă, distanță, viteză, egal alea).

Tu ai neglijat in calcule of half the speedometer value ceea ce se traduce in injumatatirea distantei. Nu vad la tine sa fi scris sub 4 metri, ai plecat sub 8 metri si pentru intervalul 8 metri - 4 metri iei 268,50 euro. 

Stiu ca vrei sa bagi sub pres mizeria, insa as fi apreciat sa fi ridicat mana dreapta si sa fi spus: am gresit, am omis half the speedometer value 

Am pus in aceeasi culoare mov afirmatia ta care este incorect si informatia corecta aplicand ce scrie in tabel!

Link spre comentariu
2 hours ago, merck said:

... as fi apreciat sa fi ridicat mana dreapta si sa fi spus: am gresit, am omis half the speedometer value 

Pot să ridic mâna dreaptă că spedometrul meu de la motocicletă arată ceva mai ... mult și bine decât viteza reală.

În timp, s-a uzat pinul de sprijin al axului pe care e fixat discul de aluminiu și s-a apropiat de magnet.

Așa că nu mă pot lua după el (vitezometrul) ci ”după ureche” (organoleptic).

Valabil și la distanța de siguranță, apreciată ”ochiometric”.

În rest da, ai dreptate, în loc de ”half” am citit ”halbă”, iar pe aici ”halba” e de 1 litru:

https://www.emag.ro/set-6-halbe-de-bere-1000-ml-witek-home-sticla-transparent-286054/pd/DLH27RMBM/?cmpid=86997&gclid=EAIaIQobChMIpdvhvdCB_QIVEhl7Ch163w1GEAQYASABEgK5w_D_BwE

Fiecare cu half-ul și halba lui  :ewryt45w

Sunt și halbe de half (jumătate spumă)?

P.S.

Însă cum facem cu remorcarea?

Bara permisă legal are maximum 4m iar după socoteala ta (corectă de altfel) sub 4,05m se plătesc 348,50 euro în loc de 268,50 euro.

Dacă punem o bară de remorcare mai lungă ieșim mai ieftin cu miliția?

Editat de string
Link spre comentariu

Si ajuta de numa sa stii regula lui jumate!

:85 masori cu laserul din palarie! o aproximezi ochiometric mai bine decit daca ai un reper de timp?

Putin probabil

Masina din fata trece pe linga un reper, numeri pina la 2 si daca deja ai trecut esti prea aproape.

Asta se invata cu timpul si eu n-am pretentia ca tin la 108km/h 60m si la 100km/h 55,5555m ca asa iasa din calcule la virgula virgulei.

Continuati!

P.S. mi-a placut ca un coleg a calculat:d cu elan viteza si i-a dat 108km/h la 30m/s de parca la aproximatia aia la ochi conteaza 50 sau 54m!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 11 minute, Ion_Bumbu a spus:

eu n-am pretentia ca tin la 108km/h 60m si la 100km/h 55,5555m ca asa iasa din calcule la virgula virgulei.

Pai tu ce distanta pastrezi fata de cel din fata la 100km/h si la 130km/h? (cu aproximatie, marja poate fi de 3-4 metri).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări