merck Postat Februarie 6, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2023 Acum 35 minute, string a spus: Corect! Pentru < 8,1m ... (mea culpa!), adică de la 8,09m în jos (etc.) la 81 km/h. Chestiune de 1 cm! (technische Präzision) Daca rulezi cu 81km/h si aplici: distance less than 1/10 of half the speedometer value ai: 81:2=40,5metri si astia 40,5metri a zecea parte (adica 1/10) = 4,05 metri. Deci daca lasi sub 4,05 metri distanta fata de ala din fata atunci primesti amenda 348 euro. Tu ai uitat sa aplici: half the speedometer value si ai aplicat 1/10 din 81km/h. Greu taica, greu! P.S. Eu inteleg ca tii cu militia si vrei sa parlesti cat mai tare pe soferi. Link spre comentariu
string Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 (editat) 44 minutes ago, merck said: Daca rulezi cu 81km/h si aplici: distance less than 1/10 of half the speedometer value ai: 81:2=40,5metri si astia 40,5metri a zecea parte (adica 1/10) = 4,05 metri. Deci daca lasi sub 4,05 metri distanta fata de ala din fata atunci primesti amenda 348 euro. Tu ai uitat sa aplici: half the speedometer value si ai aplicat 1/10 din 81km/h. Greu taica, greu! P.S. Eu inteleg ca tii cu militia si vrei sa parlesti cat mai tare pe soferi. Nu! Am luat în considerare posibilitatea legală (și de notorietate) de a achita pe loc sau în termen de 48 de ore half (din amendă, distanță, viteză, egal alea). Asta se poate se ințelegem mai ușor la miliția și la judecătoresele ... E drept? ”Tentativa se sancţionează cu o pedeapsă cuprinsă între jumătatea minimului şi jumătatea maximului prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată” - respectiv din distanța de siguranță consumată (fără autovehicule consumate). Deci analog (în logică juridică). P.S. Bonus (fără limită de viteză): ”c) remorcarea trebuie să se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m ...” Editat Februarie 6, 2023 de string Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Asta este intalnirea anuala a celor ce tin aproape Link spre comentariu
string Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Și a celor educați (în autobuz) prin ”Avansați pe interval!”. Nu? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Recomandarea este sa mentii distanta pe care o parcurgi in 2 secunde fata de cel din fata. Asta inseamna cam 60m la 100km/h. Link spre comentariu
string Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 (editat) 33 minutes ago, Ion_Bumbu said: Recomandarea este sa mentii distanta pe care o parcurgi in 2 secunde fata de cel din fata. Asta inseamna cam 60m la 100km/h. 36km/h = 10m/s, ... , 108km/h=30m/s Versiunea rusă: Versiunea engleză: Versiunea germană: Concluzie: versiunea de distanță ”Avansați pe interval!” este mai apropiată de versiunea rusă. Și ca rezultate. Editat Februarie 6, 2023 de string Link spre comentariu
string Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 (editat) - Editat Februarie 6, 2023 de string Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Nu contest cifrele de mai sus da' mai sunt influenţe mari datorate şi stării carosabilului,tipului şi stării cauciucurilor,timpului de reacţie,etc,etc. Iar revin la RO,circulaţi pe şosele,unde aţi văzut păstrarea distanţei între maşini?? Link spre comentariu
valivoi Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 La 05.02.2023 la 12:12, merck a spus: Regula jumătății din valoarea vitezometrului este mai ușor de reținut Mai degraba nr km/h la m, jumatate e putin, intervine viteza de reactie plus, distanta de oprire.Mai sigur la 160 km/h 160m. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 6, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2023 Acum 4 ore, string a spus: E pe 348,50 (euro) pentru 8,1m la 81km/h 16,2m la 81km/h e ceva mai ieftin (2/10), adică numai 268,50 (euro). In tabel avem: aplicam formula: distance less than 1/10 of half the speedometer value half the speedometer value 80km = 40 metri distance less than 1/10 din 40 de metri = 4 metri. Deci sub 4 metri primesti 348.50 euro sub 8 metri primesti 268,50 euro. Nu vad cum aplici tu Citat Am luat în considerare posibilitatea legală (și de notorietate) de a achita pe loc sau în termen de 48 de ore half (din amendă, distanță, viteză, egal alea). Tu ai neglijat in calcule of half the speedometer value ceea ce se traduce in injumatatirea distantei. Nu vad la tine sa fi scris sub 4 metri, ai plecat sub 8 metri si pentru intervalul 8 metri - 4 metri iei 268,50 euro. Stiu ca vrei sa bagi sub pres mizeria, insa as fi apreciat sa fi ridicat mana dreapta si sa fi spus: am gresit, am omis half the speedometer value . Am pus in aceeasi culoare mov afirmatia ta care este incorect si informatia corecta aplicand ce scrie in tabel! Link spre comentariu
string Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 (editat) 2 hours ago, merck said: ... as fi apreciat sa fi ridicat mana dreapta si sa fi spus: am gresit, am omis half the speedometer value . Pot să ridic mâna dreaptă că spedometrul meu de la motocicletă arată ceva mai ... mult și bine decât viteza reală. În timp, s-a uzat pinul de sprijin al axului pe care e fixat discul de aluminiu și s-a apropiat de magnet. Așa că nu mă pot lua după el (vitezometrul) ci ”după ureche” (organoleptic). Valabil și la distanța de siguranță, apreciată ”ochiometric”. În rest da, ai dreptate, în loc de ”half” am citit ”halbă”, iar pe aici ”halba” e de 1 litru: https://www.emag.ro/set-6-halbe-de-bere-1000-ml-witek-home-sticla-transparent-286054/pd/DLH27RMBM/?cmpid=86997&gclid=EAIaIQobChMIpdvhvdCB_QIVEhl7Ch163w1GEAQYASABEgK5w_D_BwE Fiecare cu half-ul și halba lui Sunt și halbe de half (jumătate spumă)? P.S. Însă cum facem cu remorcarea? Bara permisă legal are maximum 4m iar după socoteala ta (corectă de altfel) sub 4,05m se plătesc 348,50 euro în loc de 268,50 euro. Dacă punem o bară de remorcare mai lungă ieșim mai ieftin cu miliția? Editat Februarie 6, 2023 de string Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 (editat) Si ajuta de numa sa stii regula lui jumate! masori cu laserul din palarie! o aproximezi ochiometric mai bine decit daca ai un reper de timp? Putin probabil Masina din fata trece pe linga un reper, numeri pina la 2 si daca deja ai trecut esti prea aproape. Asta se invata cu timpul si eu n-am pretentia ca tin la 108km/h 60m si la 100km/h 55,5555m ca asa iasa din calcule la virgula virgulei. Continuati! P.S. mi-a placut ca un coleg a calculat cu elan viteza si i-a dat 108km/h la 30m/s de parca la aproximatia aia la ochi conteaza 50 sau 54m! Editat Februarie 6, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Februarie 6, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2023 Acum 11 minute, Ion_Bumbu a spus: eu n-am pretentia ca tin la 108km/h 60m si la 100km/h 55,5555m ca asa iasa din calcule la virgula virgulei. Pai tu ce distanta pastrezi fata de cel din fata la 100km/h si la 130km/h? (cu aproximatie, marja poate fi de 3-4 metri). Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 (editat) 2 secunde si ceva numarate. Distanta o sa o masoare altul daca-i in stare sa spuna ca e 50m sau 60m. Continuati fara mine, eu v-am spus ceva ce se poate rezonabil face in rest, Dumnezeu cu mila. Editat Februarie 6, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Februarie 6, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2023 Tu pe autostrada pastrezi 50-60 de metrii fata de masina din fata??? Asa mult??? Link spre comentariu
Postări Recomandate