Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display -Modul Seiko G121CB1P0C ajutor inlocuire display

Popa Nicolae

Postări Recomandate

Buna ziua  !De cativa ani buni incerc sa rezolv o problema si nu reusesc .Ma mir cum de nu am dat eu de postarile dvstr.pina acum ,caci sigur era rezolvata problema .Cel putin asa cred.
Am un excavator din 2004,fabricatie .Fara sa vreau cu geamul culisabil din fata cabinei am reusit sa  sparg display-ul din consola .Ehh,am zis eu ,nu o fi un capat de lume .Dar este .Cum spune-am de ani de zile caut sa il inlocuiesc si nu reusesc .Numai in Togo- nu am ajuns cu telefoanele ,,in rest peste tot .Raspunsurile la fel ,nu se mai fabrica ,etc.Prea mult nu ma doare lipsa lui ,dar am nevoie de orele de functionare si temperatura si nivel combustibil sa le stiu si sunt afisate numai pe display ,restul sunt si pe senzori acustici ai utilajul .Sa nu va plictisesc este vb de un modul display cu 17 Pini fabricat de SII (Seiko-China ,cred )si are inscriptionat pe el G121CB1P0 .Eu ,sunt sigur ,ca in lumea asta exista un inlocuitor al acestui display ,ca nu este de pe o nava extraterestra .Am gasit eu niste module grafice ,dar nimeni nu stie daca se potrivesc .Eu sunt total pe dinafara .Sunt pregatit sa recompensez eventualele sfaturi si montajul .-inlocuirea lui .O sa incerc sa postez niste poze ,daca o sa pot,, de nu astept un mail de la dvstr la -[email protected].Si o sa va trimit poze si niste link-uri cu ceva care cred ca este asemanator . Va multumesc .Cu stima Popa N.-Asi posta si aici dar cred ca nu am voie .Fiind membru nou .

Editat de Popa Nicolae
Am scris ceva gresit la o adresa
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Popa Nicolae

8

• validae

2

• YO9IBC

1

• sonic11

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

E cumva tipul ăsta ? L-am găsit din două click-uri, sigur se găseşte şi ceva mai ieftin dacă insistaţi.

https://www.ebay.com/itm/225131090274

Puneţi poze clare cu faţa şi spatele afişorului spart pentru comparaţie.

O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie:

Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul.

Deschideţi aplicaţia din link (https://imgur.com/upload)

Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,.

După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,.

Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare.

Link spre comentariu

Multumesc din inima pt raspuns .dar ...da stiam despre acest produs .Din pacate (credeti sau nu )pentru mine este prea scump .Am incercat sa vb cu chinezul ala nu am primit raspuns .Si nici nu poti posta la acel link vreo intrebare .In fine .Pt mine este prea scump 

Altul nu se mai gaseste nicaieri .Pentru mine ramane solutia inlocuiri display ului 

Link spre comentariu

E un afişaj grafic, din păcate nu puteţi pune altceva acolo.Chiar de ar negocia chinezul sau cel de pe E-bay, mai mult de 50$ nu cred să scadă din preţ.Iar fiindcă e ceva ce nu se mai fabrică, preţul e cum e. Există afişaje mult mai performante şi mult mai ieftine acum, dar modificarea unui astfel de display pentru a se potrivi cu bordul tractorului ar necesita un volum de muncă şi un programator foarte experimentat, încât cel mai probabil lucrarea ar costa mai mult decât afişajul original.

Link spre comentariu

Trebuie văzut ce controler foloseste și cautat după acel controler ceva asemănător care sa folosească același controler.

Dacă pe placa display-ului este și micro controlerul treaba este moarta total.

O poza sa se vadă ce scrie pe circuitele de pe spate.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Buna ziua .Eu nu fac lucrari si nici bani de nu mai stiu de mine .Si nu l am cumparat ca am vrut .M am procopsit fara sa vreau cu el si il folosesc strict pt intretinere canale sa nu inunde o gradina .Asta despre zgarcenie .Si sa impamantenit ideea ca daca ai un utilaj ...hai calare pe el ca are bani !!!Sa stiti ca nu este o regula .In fine .Daca ma puteti ajuta cu un sfat este bine de nu ...nu va mai obositi (tastand)sa imi raspundeti .In orice caz ...multumesc .

Acum 21 ore, sonic11 a spus:

Trebuie văzut ce controler foloseste și cautat după acel controler ceva asemănător care sa folosească același controler.

Dacă pe placa display-ului este și micro controlerul treaba este moarta total.

O poza sa se vadă ce scrie pe circuitele de pe spate.

mYODTiJ.jpeg

habar nu am ce si unde ar sta acel controler .

Tot modulul asta intra in alta placa de baza (calculator)cu o banda din aia FLEX daca zic sau ma exprim bine 

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Popa Nicolae a spus:

Buna ziua .Eu nu fac lucrari si nici bani de nu mai stiu de mine .Si nu l am cumparat ca am vrut .M am procopsit fara sa vreau cu el si il folosesc strict pt intretinere canale sa nu inunde o gradina .Asta despre zgarcenie .Si sa impamantenit ideea ca daca ai un utilaj ...hai calare pe el ca are bani !!!Sa stiti ca nu este o regula .In fine .Daca ma puteti ajuta cu un sfat este bine de nu ...nu va mai obositi (tastand)sa imi raspundeti .In orice caz ...multumesc .

mYODTiJ.jpeg

habar nu am ce si unde ar sta acel controler .

Tot modulul asta intra in alta placa de baza (calculator)cu o banda din aia FLEX daca zic sau ma exprim bine 

qmWiigV.jpg

O banda vine cuplata in stanga la acel modul si in drapta vine alta banda flex de la modulul cu taste si senzori .Deci ..sa fie asta controlerul ??

Acum 3 minute, Popa Nicolae a spus:

qmWiigV.jpg

O banda vine cuplata in stanga la acel modul si in drapta vine alta banda flex de la modulul cu taste si senzori .Deci ..sa fie asta controlerul ??

7mSFz8M.jpg

Asa arata din fata 

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Popa Nicolae a spus:

qmWiigV.jpg

7mSFz8M.jpg

Asa arata din fata 

Asta este o poza generica luata de pe net .Si cat de bine se vede displayul .Ca mare lucru nu arata ...in stanga temp la ulei hidraulic si antigel in dreapta nivel combustibil .Plus ore functionare .Mai poti face ,habar nu am ,niste setari care nu iti folosesc la nimic .

Link spre comentariu

Si de pe placa asta mare se cupleaza cu calculatorul (asa cum il stiu eu pe la masini )si restul de fire ce vine din bord sau de la cutia cu sigurante 

Cam asta este .Va multumesc din inima pt amabilitatea dvstr Domnilor ...si sper sa lumineze Dumnezeu ideile unuia din dvstr si sa imi da ti un sfat sau sa ma ajutati sa adaptez un display .Cum spunea cineva mai sus ...in ziua de azi sunt mult mai complexe si mai ieftine decat panarama asta care il am eu . O zi frumoasa la toata lumea si fructuasa financiar cat se poate si la cine se poate 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări