Caius Calin Buta Postat Februarie 3, 2023 Partajează Postat Februarie 3, 2023 (editat) Am întrat în posesia unui Ampli tuner Technics SA-X30L, produs la începutul anilor 80. Afișajul tunerului este stins, fiind vizibile cristalele la o iluminare cu telefonul, intr-o anumita poziție. Nu am găsit nici schema nici manualul service. Funcționează frumos, atât pe radio cât și ca amplificator pentru pick-upul tangențial SL-J11 care făcea parte din linia Technics. As vrea sa repar afișajul. Dacă cineva are o schema, un caiet service, sau un sfat as fi recunoscător. Editat Februarie 3, 2023 de Caius Calin Buta Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 3, 2023 Partajează Postat Februarie 3, 2023 (editat) Salut . Nu cred ca este afisajul defect . trebuie sa ai un bec sau un led care lumineaza afisajul (de obicei e in spate ). La modele mai vechi e un bec mic iar la unele am pus si bec de bord de masina . Desfa amplificatorul si vezi ce ai . Editat Februarie 3, 2023 de lalihifi Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 3, 2023 Partajează Postat Februarie 3, 2023 https://elektrotanya.com/technics_sa-tx30_full.pdf/download.html#dl Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2023 Partajează Postat Februarie 4, 2023 Are becul ars la retroiluminarea afişajului LCD.Se remediază uşor, mai greu e să ajungi la bec.Recomand să încerci să pui în loc de bec un led cu ce culoare doreşti, înseriat cu un rezistor de 470-1000 Ohmi/1/2W. Link spre comentariu
Caius Calin Buta Postat Februarie 4, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2023 Acum 10 ore, Florinel TV a spus: https://elektrotanya.com/technics_sa-tx30_full.pdf/download.html#dl Nu este acesta. Eu am nevoie pentru SA-X30. Link spre comentariu
Caius Calin Buta Postat Februarie 4, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2023 Accesul la bec a fost foarte ușor. Măsurat, dacă nu o fi busit din nou instrumentul meu, arată 5,5 V alternativ. Becul ars este Stanley 158, care am gasit pe net ca este 3,36 W la 14 V. Am pus un 12 V, 0,1A și lumineaza cam slab. Nu am un alt instrument sa compar tensiunea măsurată. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 4, 2023 Partajează Postat Februarie 4, 2023 Eu pun bec de la instalatie de brad de astea mai noi https://power-led.ro/products/instalatie-led-liniara-100-led-uri-9m-fir-negru-diverse-culori?variant=43935793545449¤cy=RON&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=Cj0KCQiAofieBhDXARIsAHTTldrLbNGd-lX6tUtdHh_Jt9lNeq2nC55J6dkpXCps1tX4gEJYWnAQiQMaApWEEALw_wcB Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2023 Partajează Postat Februarie 4, 2023 Încearcă un led alb Piranha, cu unghi mare de dispersie.Sau unul ca ăsta: https://tuningexpert.ro/led-t4-7-cob-alb-led-313?gclid=Cj0KCQiAofieBhDXARIsAHTTldoqYnjxi0WWKASKqez02ldnIqcqqMCaDoGcv1Wj43Po1FQ4grpdV1MaAmTtEALw_wcB Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 4, 2023 Partajează Postat Februarie 4, 2023 Merge perfect Link spre comentariu
Caius Calin Buta Postat Februarie 4, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2023 Rezolvat în final, cu un bec de 12v, 2 w probabil bec de bord auto. Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Link spre comentariu
Caius Calin Buta Postat Februarie 4, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2023 Acum am văzut ca de ieri a "uitat" posturile memorate. O fi având un acumulator pe undeva ? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 4, 2023 Partajează Postat Februarie 4, 2023 Cred ca are, daca nu are memorie 24cxx atunci are accumulator Link spre comentariu
Caius Calin Buta Postat Februarie 4, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2023 Deocamdată îl las asa cum este. Cu ochelarii rupți și instrumentul busit nu aveam curaj nici sa-l deschid sa-i schimb becul. Mulțumesc încăodată pentru răspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum