Craciun Postat Februarie 2, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2023 Da corect , dar nu cred ca e cazul aici, in montajul de fata. Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Aici e doar o bobină și o diodă antiparalel peste ea, stabilizarea o face buck-converter-ul prin care se aprinde becul incandescent. Asta din semi-alternanța liberă (neșuntată de diodă). Clasic! Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Bonus model comercial (Shindengen): https://www.shindengen.com/products/electro/motorcycle/reg/ Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 14 minutes ago, string said: Aici e doar o bobină și o diodă antiparalel peste ea, stabilizarea o face buck-converter-ul Stabilizarea cui??? @string supozitiile tale n-au legatura cu ce face el acolo, componenta aia nu are polaritate, s-a vazut asta atunci cand a inversat sensul. Nici tensiune indusa dintr-o bobina ascunsa nu are sens, componenta functiona la fel din mai multe pozitii pe masa. Oricum e prea mica fizic sa fie o bobina suficient de mare sa aiba 11R si sa suporte cateva sute de mA. Nici capsula TO92 cum am zis eu nu cred ca e dupa ce m-am mai uitat cu ceva zoom, pare prea mare fizic, pare mai degraba dreptunghiulara si-atunci m-am gandit ca nu cumva sa fie ceva oscilator, ar avea sens deoarece daca va uitati la filmare cand pune rezistenta de 10R, initial apare un puls de 150mA pe iesire dar prea scurt in timp sa se vada asta pe filamentul becului. SI are logica, fara bobina regulatorul da probabil un puls initial dar apoi se opreste, ei bine un oscilator forteaza CI intr-un regim continuu de on/off la o anumita frecventa. Dar ce oscilator ar avea o rezistenta serie de 11 ohm? Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 3 minutes ago, antemir said: In discutie este un regulator DC-DC alimentat in DC. Da, cu LM2596 = regulatorul și alimentat în DC (alternanța de minus suprimată) - generatorul fiind o bobină de 11 Ohm. Casca de ureche (tip dop) are cam 32 Ohm. Ce e așa de greu de înțeles? 8 minutes ago, Marian said: Oricum e prea mica fizic sa fie o bobina suficient de mare sa aiba 11R si sa suporte cateva sute de mA. Suportă ... scurt timp iar dacă becul cere 200mA la 6V - la 24V sunt 50mA ... și până la 40V mai e loc de scădere de curent ... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 String eu cred ca tu citesti pe diagonala ce scriem noi si nu asculti deloc ce zice omul ala acolo... Care semialternanta suprimata? A cui???? Citeste atent chestia asta: Componenta NU ARE POLARITATE! Pai imi pare rau ca-mi ies din fire dar am zis asta deja de 2 ori si ori n-ai vazut ori ai ignorat. Omul spune in mod explicit ca NU e bobina, si demonstreaza ca nu are polaritate tocmai pentru ca testeaza in ambele sensuri cu acelasi rezultat! Pricepi? Sau trebuie sa batem pasul pe loc pana te prinzi tu? 8 minutes ago, string said: la 24V sunt 50mA Care 24? In clip se vad 7V de la sursa... 11 minutes ago, antemir said: Sa fi pus un mini releu care sa se auto-deconecteze/conecteze printr-un contact normal inchis ? Releele mici din cate stiu au bobina cu rezistenta mare, multe sute de ohm. Eu totusi raman la ipoteza unei forme de oscilator, nu stiu care, dar are sens. Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Oricum, un buck-converter înmagazinează energie în bobină (în câmpul acesteia). Aici energia ”vine” gata înmagazinată din exterior, trebuie doar ”decupată”. Nici nu mai trebuie dioda antiparalel (presupusă inițial) pentru că regulatorul conține una serie. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 S-au testat deja din primul clip 2 bobine, atat cea scoasa din regulator cat si una mult mai mare, niciuna nu a dat rezultat, si nici nu ar avea cum sa o faca, in curent continuu bobinele se satureaza rapid si devin un banal strap, nu inmagazineaza nimic pentru ca nu exista variatie de curent, n-are de unde ( mama ei de teorie care ne scapa ). Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 10 minutes ago, Marian said: Componenta NU ARE POLARITATE! Pai imi pare rau ca-mi ies din fire dar am zis asta deja de 2 ori si ori n-ai vazut ori ai ignorat. Nu te-am ignorat, am evitat să te contrazic (nu cred că îți place). Bobinele măsurate cu Ohm-metrul nu au polaritate (aparent) nici cu diodă peste ele pentru că valoarea tensiunii măsurate la curentul de măsură injectat în bobină (la 11,2 Ohm) nu depășește 0,7V și chiar dacă există o diodă ea ”nu se vede” electric. De acord? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Asta stim cu totii, dar nu are legatura pentru ca montata invers dioda ar strapa bobina. Si repet, acolo vorbim de CC, si orice bobina in CC e o banala rezistenta. Chiar trebuie sa ma repet la orice postare ca sa te prinzi ca n-ai noima? E atat de dificil sa renunti la o simpla ipoteza imposibil de dovedit? PS&LE: Intrebare generala: De ce 7V? De ce nu 6, sau 10, sau 12? Or avea legatura cu ceva sau e o tensiune aleasa aleatoriu? Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 2 minutes ago, Marian said: E atat de dificil sa renunti la o simpla ipoteza imposibil de dovedit? Dacă asta îți face plăcere, renunț. Nu am nimic de pierdut sau de câștigat. Plite cu inducție există și la bucătărie. Dacă ai așa ceva, pune o bobină pe sticla plitei și măsoară tensiunea la bornele ei (bobina). Te vei lămuri ... Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Deosebirea dintre măsurătoare (Ohm-metru) și aplicație (aprinderea becului) este că măsurătoarea este în curent continuu iar aplicația este la ... ”ghici”. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 In configuratia in care e nici macar boost nu poate fi, e o componenta inseriata cu plusul unei surse de 7,8V, si cu un electrolitic dupa ea, deci curent continuu, si repet, bobina simpla in curent continuu nu face nimic. Oricum a testat cu 2 bobine diferite si n-a mers, n-ar avea motiv a mearga doar cu una anume. Multi prin comentarii au sugerat ceva oscilator la fel ca si mine, si pentru ca autorul clipurilor nu pare sa le fi negat, raman la ideea asta ( exista multe feluri de oscilatoare ), cel putin pana mi se dovedeste macar teoretic ca ma insel. Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Și prezumatul oscilator de unde ”și-ar (a)trage” energia? Din eter? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Cred că mai rămâne varianta unui beculeţ miniatură.Ar putea avea o rezistenţă de 11 Ohmi, dar în circuit aceasta ar putea varia funcţie de curentul prin circuit.Astfel variind curentul, ar apărea şi oscilaţiile dorite... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum