Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

test electronica- piesa secreta

Craciun

Postări Recomandate

Salut,

De pe YT:

Voi ce componenta credeti ca este?

Eu m-am lasat pagubas dupa ce am citit comentariile.:)

Pe YT n-a raspuns nimeni corect din ce zice autorul clipului.

BR/Daniel

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• string

16

• Marian

13

• Craciun

12

• franzm

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta nu e tema, e ghici ce am eu ascuns la spate fara sa-ti dau nici o informatie sau context, pot sa am un diamant ori o piatra de rau, pot sa am o floare sau un maracine, pot sa am un fragment de meteorit ori un carbune. Ghiceste ce-i?!

Nu ai nici un punct de referinta, nu ai nici un parametru in clar specificat, ai doar o chestie minune inseriata intre un regulator ( la care initial nici macar nu se specificase ca i se inlaturase inductanta ) si o tensiune despre care nu se stie absolut nimic. Nu pare a fi combinatie de componente, in al 3-lea clip pare sa se distinga forma unei capsule TO92 sub banda aia, dar ce anume e acolo numai el stie.

Cum D-zeu vrea el sa se ghiceasca?

Link spre comentariu

Pai ceva informatii avem , o sursa de 7,1V un consum de 200mA si rezistenta piesei necunoscute de 11ohm. Piesa e in serie intre sursa si un dc-dc converter la care s-a scos bobina si alimenteaza un bec de 6V.

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Pai buck fara inductanta merge pe umplere zero sau oricum foarte mica, poate ceva pulsuri extrem de scurte, ( un osciloscop ar fi deslusit mai multe ) deci da, strapand inductanta nu cred ca mai ai tensiune pe iesire.

Ce anume putea inseria el pe plus astfel incat regulatorul sa functioneze nu-mi dau seama ( ca daca n-ar functiona n-ar exista tensiune de nici un fel pe iesire devreme ce tranzistorul intern din regulator e inseriat pe plus ).

Baterie sau supercond asa cum s-a sugerat n-au sens.

Bobina nu cred ca e deoarece omul a testat cu 2 bobine diferite fara rezultat ( si-apoi o bobina atat de mica si cu rezistenta DC de 11 ohm trebuie sa fie bobinata cu muuuulte spire si sarma foarte, foarte subtire ). 

Unde mai pui ca omul a spus in mod expres ca nu e o bobina.

Semiconductor nu stiu ce ar putea fi astfel incat sa aiba efectul ala, poate ceva regulator de curent care sa induca CI-ului un soi de ciclu constant de on/off de la UVLO.

Link spre comentariu
3 hours ago, Craciun said:

... rostul diodei paralel cu bobina nu-l vad.

Îl văd ca redresare monoalternanță a ceea ce se induce de sub masă (lemn) din altă bobină.

Că de asta are (bobina filmată) un fir roșu și unul negru (și 11,2 Ohm) :rade:

Link spre comentariu

Simplu: o semi-alternanță iese din bobină, cealaltă e șuntată de diodă.

Pe multimetru apare doar rezistivitatea bobinei în Ohm.

(11,2)

image.png.1239706d69956032dad851fc15557ad2.png

Se poate și cu bec în loc de LED  :rade:

Link spre comentariu
Just now, Craciun said:

Da dar ai 0,7V redresare nu 7V cat ii trebuie la convertor.

Nu!

Ai 0,7V pe o singură semialternanță, cea care aduce dioda în conducție.

Nu și pe cealaltă semialternanță.

Dacă ai avea tiristor în loc de diodă ai obține un ”shunt regulator”, chiar și trifazat:

Motorcycle charging system

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări