doru3160 Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Aia e taxa jupane, nu condiționare a întrării la medicina a studenților. Nu e nici o asemănare cu spaga. Și pt carnetul de șoferi ai plătit, asta nu înseamnă ca ești șofer prost...decât unii sunt. Știi tu, curba lui Gauss. Distribuție fără șpagă Acum 1 oră, string a spus: Există asemenea cazuri de condiționare a accesului la facultatea de medicină (școală ”cu taxă” pentru cei respinși la admitere) în țările din vestul Europei? https://www.umfiasi.ro/ro/academic/Pagini/Taxe-universitare.aspx Link spre comentariu
yo2mhj Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Vad că și aici deraiem. Nu toți medicii sunt șpăgari, am întâlnit și un chirurg care nu a pretins și nu a acceptat nimic înainte de finalizarea actului medical. Dacă doreai, la externare sa îl "recompensezi" cumva, bine, dacă nu, sănătate. Nu trebuie sa cădem în extreme, fomiști sunt multe persoane oficiale în România (și nu numai), dar sa condiționează viața sau sănătatea unui om de o sumă uneori ridicolă de bani când tu ești plătit decent mi se pare strigător la cer. Cred că aici tine de caracter, o persoana lacomă este așa indiferent de profesie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Acum 28 minute, yo2mhj a spus: am întâlnit și un chirurg care nu a pretins și nu a acceptat nimic înainte de finalizarea actului medical. Ala era copacul din padurea de uscaturi. Am avut noroc, am intalnit si eu unu' la viata mea, deci pot sa afirm si eu ca exista si asa ceva. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 doru3160.Ai dreptate cu "copacul din pădurea de uscături",da' sunt şi spitale cu mai mulţi "copaci"...Mi-a povestit o cunoştiinţă că s-a operat la secţia de "Chirurgie Toracică" la Institutul Oncologic Bucureşti.Nu se primesc bani acolo!Nici măcar anestezistele!...Nu ştiu dacă situaţia e valabilă pe tot institutul. Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 6 hours ago, doru3160 said: Nu e nici o asemănare cu spaga. E mai rău! Dacă ești prost (sau nu ai învățat) poți deveni medic (în România) pe bază de ”taxă”. Sau avocat, sau procuror ... După care vei urmări recuperarea ”investiției” inițiale, prin ”amortizare” cât mai rapidă rapidă. 23 hours ago, AlpHs00 said: Astia ar trebui aliniati la zid si executati ... Cu tot cu ”neam”! De regulă cel ”de traistă”. Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 4 hours ago, yo2mhj said: Cred că aici tine de caracter ... Da. ... ”de traistă”. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Acum 51 minute, string a spus: E mai rău! Dacă ești prost (sau nu ai învățat) poți deveni medic (în România) pe bază de ”taxă”. Sau avocat, sau procuror ... Esti in eroare. Si tu te poti inscrie, ca si banii tai merg. Dar ca o sa devii medic si o sa si profesezi, nu-ti garanteaza nimeni, nici macar taxa. Habar nu ai ce presupune sa parcurgi 6 ani de facultate si inca 3... 6 ani de rezidentiat. Plata taxei nu asigura promovarea, nici postul de medic. Iti pot da exemple de absolventi la fara taxă, mai slab pregătiți decat un absolvent care a mai picat si pe taxa. Si stii de ce? Pt ca notele mari sunt pt cei cu mama si tata in sistem. Nu stiu ce ai alege intre un medic care a absolvit pe bune la taxa, sau unul care a absolvit pe spatele pilelor. Link spre comentariu
string Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 4 minutes ago, doru3160 said: Nu stiu ce ai alege intre un medic care a absolvit pe bune la taxa, sau unul care a absolvit pe spatele pilelor. Țărancă cu diplomă nu iau de nevastă Poate un parvenit ca și ea Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 (editat) Acum 10 ore, AlpHs00 a spus: Martorii spun că doctorița a chemat pacientul la cabinet, dar timp de trei luni a amânat începerea tratamentului, pentru că acesta nu a plătit. „În aprilie 2022, disperați că tratamentul oncologic nu a fost reluat, martorul i-ar fi promis doctoriței Dumitrovici Ababneh că face un împrumut și vine cu banii, iar imediat a primit spre completare formularul de consimțământ pentru administrarea tratamentului. Medicamentul comandat a venit în aproximativ două săptămâni, dar nu a mai fost cui să-l administreze deoarece pacientul a murit. Daca s-a întâmplat asa, atunci nu mai e vorba numai de mita ci de omor cu premeditare. Si aici justitia româna ar putea si ar trebui sa instituie un exemplu. Spitalul asta din Suceava, nu-i cumva tot ala care s-a acoperit de glorie pe timpul primului val de covid? Editat Februarie 2, 2023 de franzm facut sa sune mai româneste Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Acum 1 minut, string a spus: Țărancă cu diplomă nu iau de nevastă Pai nu, ca trebuie sa vrea si ea. Dar medic pt consultatie posibil o sa-ti trebuiasca mai devreme sau mai tarziu, si atunci nu o sa alegi pe baza rezultatelor profesionale, ci o sa-l intrebi daca a fost la fara taxă sau la cu taxă. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Acum 9 ore, string a spus: https://adevarul.ro/stiri-locale/timisoara/timisoara-exclusiv-citatia-care-aduce-moartea-777174.html Câteodata se îndura cel-de-sus si face el dreptate. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Acum 12 minute, franzm a spus: Daca s-a întâmplat asa, atunci nu mai e vorba numai de mita ci de omor cu premeditare. Si aici justitia româna ar putea si ar trebui sa instituie un exemplu. Spitalul asta din Suceava, nu-i cumva tot ala care s-a acoperit de glorie pe timpul primului val de covid? Tot ala! Link spre comentariu
yokoono Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 Pe doctorul si apoi primarul Oprescu nu l-am crezut niciodata un om prost. A fost prins ca a luat mita. Asa au decis judecatorii. Mita luata ca primar. Stia ca DNA-ul era cu ochii pe el dar tot a luat. M-am intrebat ce a fost in capul lui. Un om asa destept sa cada....in pacat ?. M-am lamurit. Are asta in sange. Doar era medic. Si nu s-a putut abtine sa nu primeasca o mica atentie. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 2, 2023 Partajează Postat Februarie 2, 2023 (editat) Acum 10 minute, yokoono a spus: Pe doctorul si apoi primarul Oprescu nu l-am crezut niciodata un om prost. A fost prins ca a luat mita. Asa au decis judecatorii. Mita luata ca primar. Stia ca DNA-ul era cu ochii pe el dar tot a luat. M-am intrebat ce a fost in capul lui. Un om asa destept sa cada....in pacat ?. M-am lamurit. Are asta in sange. Doar era medic. Si nu s-a putut abtine sa nu primeasca o mica atentie. Daca 25.000 euro gasiti in portbagaj era doar o mica atentie ..... Editat Februarie 2, 2023 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate