Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizite masina de spalat slim

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Folosesc numai maşini cu încărcare verticală, la prima după 10 ani au cedat electronica şi tabla a ruginit, dar rulmenţii tot ăia sunt.

Avantajul motorului direct drive e lipsa curelei de antrenare, care în unele condiţii nefavorabile mai patinează sau sare de pe fulie.Motorul direct drive e şi mai compact.

Link spre comentariu

Beko am eu de 3 ani. O foloseste nevasta cam de 2 ori pe saptamana si pana in prezent nu a cedat nimic la ea. Ce-i drept, nu sta intr-un mediu umed.Totusi are prostul obicei sa se plimbe de nebuna prin casa cand o apuca nabadaile.  Deci clar nu recomand beko!

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

Dacă se plimbă prin casă, nu e bine poziționată pe podea.Unii mai uită să scoată șuruburile de fixare a contragreutăților de beton, iar rezultatul e că mașina umblă prin casă.Același efect când nu e perfect echilibrată pe piciorușele reglabile Se poate pune un covoraș gros de cauciuc sub mașină și nu va mai pleca de pe loc.Mai ales dacă e așezată pe gresie lucioasă, covorașul de cauciuc e indispensabil.

Măcar niște bucăți cât palma, sub piciorușele mașinii și tot vor evita plimbatul prin cameră...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

res_807aa1fb532efd0b9eea194be77dd16d.jpg

Eu folosesc asa ceva de câțiva ani și  își fac treaba. 

Eu nu folosesc nimic sub picioarele masinii si nu a plecat niciodata din locul ei. Verificat cu mai multe modele de masina de spalat rufe. Am doar grija ca la instalare sa nu aiba joc reglind picioarele.

Recomandare nu pot sa dau pt ca nu sint fanul masinilor slim. Nici ca firma model. Ultima am ales-o pe cea cu cea mai mare garantie din magazin si pret rezonabil

Link spre comentariu

Picioarele alea nu sunt bune de nimic , bani aruncati pe ele

am un LG din ala cu direct drive , cea mai mare teapa de masina

am reglat picioarele , cu polobocul , am pus pres de cauciuc , am pus si picioare din astea

in zadar : tot se ia dupa noi pe hol , cand are chef

mai mult ca sigur este ca nu-i place cantitatea sau volumul chestiilor de spalat din ea

am avut un Whirpool , parca , inainte , si nu a facut niciodata asa ceva

m-a intrebat un prieten ca avea pe cineva care vroia sa ia o masina din asta

i-am spus clar sa nu ia , ca se plimba de nebuna cand are chef

si ce credeti ? din asta a luat

dupa vreo 2 saptamani , s-a dus cu ea la magazin si a schimbat-o cu alt model

era in garantie , norocul lui , la mine nu s-a manifestat chiar asa repede

acum , fiecare crede ce vrea

eu va spun ce patesc cu masina asta

astept sa se strice ( ca o am de ceva ani ) , apoi alta , alt model , fara direct drive

posibil Whirpool

Link spre comentariu
La 30.01.2023 la 20:43, modoran a spus:

Da-o naibii de Miele, tot mai bine iau 10 masini beko sau arctic x 5 ani garantie = 50 ani. Tine miele atat ? Nici pomeneala si dai si multi bani odata

vorbesti  ca  sa  afli  in  treaba , amice ... haide  sa iti  fac  un  calcul  economic ...

1--  

cea  mai  ieftina  masina  de  spalat  Beko  este  acum  800 de  ron ...sa  presupunem  ca  are  garantie  5 ani / fiecare ... daca  tu  iei  10  masini  , atunci  vei  plati  8000 de  ron  ,  care  impartit  la  50  de  ani  garantia ...inseamna  o  amortizare  medie  de  160 ron / an ... o sa  punem  uzura  tot  la  160  ron / an , dar  asa  ceva  nu  se  va  intimpla  niciodata in  realitate , pentru  ca  variantele  cele  mai  ieftine  sint  si  cele  mai  proaste  dpv  calitativ ... tabla  subtire , plastice  proaste  care  se  ingalbenesc  in  timp , placa  electronica  de  proasta  calitate ,  softul  cade  extrem  de  des ... plus  deranjul  si  nervii  care  se  aduna  pe  capul  proprietarului  masinii  atunci  cind  i  se  strica  in  garantie ...

2--

cea  mai  ieftina  masina  de  spalat  Miele  este  in  jur  de  1000 de  euro , adica  undeva  in  jurul  a  5000  de  ron ...o  astfel  de  masina  te  tine  30  de  ani  , cu  reparatii   minore  in  aceasta  perioada  si  cu  deranj  minim ... in  principiu , ar  putea  cadea  in  acesti  30  de  ani   rulmentii  la  cuva  , pompa  de  evacuare  si  carbunii  la  motor 

asta  inseamna  asa ...5000 / 30  egal  166,5 ron / an   uzura  teoretica ...

in  concluzie ,  compara  si  tu ... 160 ron / an   plus  nervi  si  deranj ....sau  166,5 ron / an  fara  deranj  si  fara  nervi  ?  oare  cum  o  fi  mai  bine  ?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, aureli67 a spus:

Picioarele alea nu sunt bune de nimic , bani aruncati pe ele

E problema ta dacă la tine nu au dat rezultat. Asta nu înseamnă că nu își fac treaba...înseamnă că la tine nu e totul în regulă.  Nu ma întreba ce, dar dacă nu poți rezolva o problema, cauta un meseriaș, și îți va spune el ce sa faci ca să rezolvi. Prea ne-am învățat sa le știm pe toate, și când dam de o problemă,  prima data e de vină produsul.

Link spre comentariu

Miele de 5000 lei are garantie 2 ani si atat, nu 30 cat presupui tu ca tine in realitate. Calculezi miele la 30 ani, dar beko/arctic la 5 ? 

Fa calculul in aceleasi conditii, nu cum iti convine.

Eu am electrocasnice diar beko si arctic si au depasit deja aia 5 ani fara defectiuni majore ( exceptie tabla ruginita - dar asta e si ca le-am neglijat )

Link spre comentariu

nu  presupun , chiar  am  in  casa  asa  ceva .... modelul  meu  de  MIiele  l-am  cumparat  in  2018  , insa  am  citit  pe  net ca   este  fabricat  in  1995 ...deci  are  28  de  ani  si  i-a  cazut  doar  Aquastop-ul  in  garantie ...

ieri  am  vorbit  cu  un  electronist  din  Bz,   un  vechi  client  de-al  meu ... a  zis  ca  el  are  un  Miele  din  1991 , deci  are  32  de  ani  si  i-a  cazut  doar  pompa  de  evacuare ,  acum  vreun  an  sau  doi  ... 

sint  ferm  convins  ca  magazinele  care  aduc  asa  ceva  din  Germania  vind  si  in  rate  astfel  de  produse  scumpe ,  ca  sa  nu  simta clientii   efortul  asa  de  greu ...

daca  imi  arati  vreun  Beko / Arctic  masina  de  spalat  care sa  mearga  impecabil  si  sa  si  arate  la  fel  dupa  25  de  ani  de functionare  efectiva  , eu  sint  gata  sa  ma  arunc  pe  geam ... 

daca  tu  continui  sa  promovezi  panaramele  astea  turcesti , n-ai  decit ... este  exact  cum  ai  compara  Lastun-ul  cu  Bugatti ...:rzb

Link spre comentariu

Recomandarea asta este ca si cu masina. Masina (autoturism) noua si se amortizeaza greu (sau niciodata) dar nu te lasa in drum si poti avea incredere in ea sau masina second luata ieftin cu km dati inapoi si care te poate lasa cind ti-e lumea mai draga dar care s-a amortizat in doar citiva ani (putini) daca nu trebuie sa mai stai cu ea prin service-uri pt probleme ascunse.

@misuraelectronicautoturismul ti l-ai luat nou sau SH? Ti-ai luat unul de top sau unul de frecus?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări