telefunken Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Ma bate gandul sa o schimb si eu pe a mea, Whirlpool de vreo 12 ani. Ca idee, care este avantajul/dezavantajul motorului direct drive? A incercat cineva varianta cu incarcare pe sus? Sunt mai silentioase astea? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 Folosesc numai maşini cu încărcare verticală, la prima după 10 ani au cedat electronica şi tabla a ruginit, dar rulmenţii tot ăia sunt. Avantajul motorului direct drive e lipsa curelei de antrenare, care în unele condiţii nefavorabile mai patinează sau sare de pe fulie.Motorul direct drive e şi mai compact. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Februarie 15, 2023 Partajează Postat Februarie 15, 2023 (editat) Beko am eu de 3 ani. O foloseste nevasta cam de 2 ori pe saptamana si pana in prezent nu a cedat nimic la ea. Ce-i drept, nu sta intr-un mediu umed.Totusi are prostul obicei sa se plimbe de nebuna prin casa cand o apuca nabadaile. Deci clar nu recomand beko! Editat Februarie 15, 2023 de AlpHs00 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Dacă se plimbă prin casă, nu e bine poziționată pe podea.Unii mai uită să scoată șuruburile de fixare a contragreutăților de beton, iar rezultatul e că mașina umblă prin casă.Același efect când nu e perfect echilibrată pe piciorușele reglabile Se poate pune un covoraș gros de cauciuc sub mașină și nu va mai pleca de pe loc.Mai ales dacă e așezată pe gresie lucioasă, covorașul de cauciuc e indispensabil. Măcar niște bucăți cât palma, sub piciorușele mașinii și tot vor evita plimbatul prin cameră... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Eu folosesc asa ceva de câțiva ani și își fac treaba. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Acum 1 oră, doru3160 a spus: Eu folosesc asa ceva de câțiva ani și își fac treaba. Eu nu folosesc nimic sub picioarele masinii si nu a plecat niciodata din locul ei. Verificat cu mai multe modele de masina de spalat rufe. Am doar grija ca la instalare sa nu aiba joc reglind picioarele. Recomandare nu pot sa dau pt ca nu sint fanul masinilor slim. Nici ca firma model. Ultima am ales-o pe cea cu cea mai mare garantie din magazin si pret rezonabil Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Ai impresia ca eu o las sa balangane? Oricât de bine as fixa picioarele la un moment dat tot o ia la plimbare, mai ales ca la mine e instalata în baia mica, unde gresia are panta pt scurgere. Cu picioarele astea sta mai bine decât cu orice reglaj. Link spre comentariu
aureli67 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Picioarele alea nu sunt bune de nimic , bani aruncati pe ele am un LG din ala cu direct drive , cea mai mare teapa de masina am reglat picioarele , cu polobocul , am pus pres de cauciuc , am pus si picioare din astea in zadar : tot se ia dupa noi pe hol , cand are chef mai mult ca sigur este ca nu-i place cantitatea sau volumul chestiilor de spalat din ea am avut un Whirpool , parca , inainte , si nu a facut niciodata asa ceva m-a intrebat un prieten ca avea pe cineva care vroia sa ia o masina din asta i-am spus clar sa nu ia , ca se plimba de nebuna cand are chef si ce credeti ? din asta a luat dupa vreo 2 saptamani , s-a dus cu ea la magazin si a schimbat-o cu alt model era in garantie , norocul lui , la mine nu s-a manifestat chiar asa repede acum , fiecare crede ce vrea eu va spun ce patesc cu masina asta astept sa se strice ( ca o am de ceva ani ) , apoi alta , alt model , fara direct drive posibil Whirpool Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Ce treaba are garantia cu schimbatul cu alt model dupa 2 saptamani ? Nici o legatura. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 O fi fost luată online și a fost dat retur. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 La 30.01.2023 la 20:43, modoran a spus: Da-o naibii de Miele, tot mai bine iau 10 masini beko sau arctic x 5 ani garantie = 50 ani. Tine miele atat ? Nici pomeneala si dai si multi bani odata vorbesti ca sa afli in treaba , amice ... haide sa iti fac un calcul economic ... 1-- cea mai ieftina masina de spalat Beko este acum 800 de ron ...sa presupunem ca are garantie 5 ani / fiecare ... daca tu iei 10 masini , atunci vei plati 8000 de ron , care impartit la 50 de ani garantia ...inseamna o amortizare medie de 160 ron / an ... o sa punem uzura tot la 160 ron / an , dar asa ceva nu se va intimpla niciodata in realitate , pentru ca variantele cele mai ieftine sint si cele mai proaste dpv calitativ ... tabla subtire , plastice proaste care se ingalbenesc in timp , placa electronica de proasta calitate , softul cade extrem de des ... plus deranjul si nervii care se aduna pe capul proprietarului masinii atunci cind i se strica in garantie ... 2-- cea mai ieftina masina de spalat Miele este in jur de 1000 de euro , adica undeva in jurul a 5000 de ron ...o astfel de masina te tine 30 de ani , cu reparatii minore in aceasta perioada si cu deranj minim ... in principiu , ar putea cadea in acesti 30 de ani rulmentii la cuva , pompa de evacuare si carbunii la motor asta inseamna asa ...5000 / 30 egal 166,5 ron / an uzura teoretica ... in concluzie , compara si tu ... 160 ron / an plus nervi si deranj ....sau 166,5 ron / an fara deranj si fara nervi ? oare cum o fi mai bine ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Acum 1 oră, aureli67 a spus: Picioarele alea nu sunt bune de nimic , bani aruncati pe ele E problema ta dacă la tine nu au dat rezultat. Asta nu înseamnă că nu își fac treaba...înseamnă că la tine nu e totul în regulă. Nu ma întreba ce, dar dacă nu poți rezolva o problema, cauta un meseriaș, și îți va spune el ce sa faci ca să rezolvi. Prea ne-am învățat sa le știm pe toate, și când dam de o problemă, prima data e de vină produsul. Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 Miele de 5000 lei are garantie 2 ani si atat, nu 30 cat presupui tu ca tine in realitate. Calculezi miele la 30 ani, dar beko/arctic la 5 ? Fa calculul in aceleasi conditii, nu cum iti convine. Eu am electrocasnice diar beko si arctic si au depasit deja aia 5 ani fara defectiuni majore ( exceptie tabla ruginita - dar asta e si ca le-am neglijat ) Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 nu presupun , chiar am in casa asa ceva .... modelul meu de MIiele l-am cumparat in 2018 , insa am citit pe net ca este fabricat in 1995 ...deci are 28 de ani si i-a cazut doar Aquastop-ul in garantie ... ieri am vorbit cu un electronist din Bz, un vechi client de-al meu ... a zis ca el are un Miele din 1991 , deci are 32 de ani si i-a cazut doar pompa de evacuare , acum vreun an sau doi ... sint ferm convins ca magazinele care aduc asa ceva din Germania vind si in rate astfel de produse scumpe , ca sa nu simta clientii efortul asa de greu ... daca imi arati vreun Beko / Arctic masina de spalat care sa mearga impecabil si sa si arate la fel dupa 25 de ani de functionare efectiva , eu sint gata sa ma arunc pe geam ... daca tu continui sa promovezi panaramele astea turcesti , n-ai decit ... este exact cum ai compara Lastun-ul cu Bugatti ... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 (editat) Recomandarea asta este ca si cu masina. Masina (autoturism) noua si se amortizeaza greu (sau niciodata) dar nu te lasa in drum si poti avea incredere in ea sau masina second luata ieftin cu km dati inapoi si care te poate lasa cind ti-e lumea mai draga dar care s-a amortizat in doar citiva ani (putini) daca nu trebuie sa mai stai cu ea prin service-uri pt probleme ascunse. @misuraelectronicautoturismul ti l-ai luat nou sau SH? Ti-ai luat unul de top sau unul de frecus? Editat Februarie 16, 2023 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate