Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator Ukraina 2 Help


Postări Recomandate

Buna seara.Am achizitionat un stabilizator Ukraina2 care este nefunctional.La prima pornire s-a aprins becul a bazait cateva secunde parand ca functioneaza.N-am apucat sa masor ce scoate ca s-a auzit in el ceva sfarait si s-a ars siguranta.Am verificat condensatorul,legaturile sa nu fie ceva in scurt.Daca are cineva experienta si ma poate ajuta cu detalii m-ar interesa sa stiu ce rezistenta ar trebui sa aiba fiecare infasurare,sau cum pot  afla daca este vreo una in scurt sau legata gresit.am gasit si o schema care pana la un punct e cam la fel.Autotransfornatorul are o iesire care nu e conectata nicaieri si o alta care are 2 conductoare unite intre ele dar care nu sunt conectate in circuit. nu stiu daca asa trebuie sa fie.incerc sa pun fotografii pt.identificare.

Multumesc!

 

https://files.fm/u/zxwznkdwu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • validae

    1

  • rslick

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Condensatorii electrolitici ruseşti cam cedau la stabilizatoarele astea cu ferorezonanţă.

Practic se bazează pe acel condensator ca să stabilizeze tensiunea.Ai măsurat capacitatea condensatorului ? Înseriază un bec de 100W cu unul din firele de alimentare la reţea, alimentează-l şi vezi ce bobină se încinge în gol.Becul se va aprinde tare, dar nu mai sare nicio siguranţă.Bobinele se vor încălzi puţin toate, dar e ceva normal.Doar că cea care are spire în scurt va fi mai fierbinte, eventual va scoate ceva scântei, miros...asta dacă nu e chiar condensatorul de vină.Am şi eu un stabilizator vechi rusesc, nu exact acelaşi model ci unul mai complicat, cu transformator cu secţiuni variabile.Dar singura lui problemă a fost bateria de condensatori (mai mulţi în paralel) din care a curs electrolitul, dar acel stabilizator are vreo 60 de ani....şi acum funcţionează, după înlocuirea condensatorilor cu unii moderni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări