Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator AS 3220 reconstrucție.

sonic11

Postări Recomandate

Salutare.

Am primit bonus acest amp la o tranzacție pe olx, gându meu era la traful de alimentare și ce mai puteam recupera din el:rade:

Ajuns acasă m-am sucit și am zis sa-i dau o șansă, nu m-am indurat să-l macelaresc.

Acum vine partea cea mai frumoasa, ampul funcționa doar pe un canal și prost.

La o privire ma atenta am observat ca tranzistorii din el sunt o adunătură de ce a avut omu prin casa, lipsesc cei 4 BC415  iar restu nu am avut răbdare sa-i mai trec în revista.

Nu ma pot hotărî ce tr de zgomot mic sa folosesc?

Am 2sa933/ 2sc1740, 2sa970/2sc2240, 2sa992/ 2sc1845, bc550/bc560.

Și câteva poze cu amp-ul :https://imgur.com/a/c5c5QJV

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

12

• aurel70

2

• hpavictor

1

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca nu ai  tensiuni Mai Mari de 50v , atunci mergi pe bc550 cu bc560...evident , cu conditia sa fie ceva MBR ...adica Motorola , Fairchild , Philips ...sint mult Mai usor accessibile decit 2sa933 sau alte japonezarii originale ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Continuam lucrările, încă mai aștept ceva componente...

https://imgur.com/a/TtN74qE

Intre timp am lucrat la masca fata și spatele amplificatorului, vreau sa le refac.

Am făcut în Corel inscriptionarile de pe ele si un soft start cu protecție dc și termica cu posibilitatea comandarii unui ventilator pe baza unui uc pic12f675

Am o oare care ne mulțumire ca nu am avut loc de un transformator pentru alimentarea montajului fiind nevoit sa alimentez direct sin retea.

O sa atasez schema care nu este însă cea finala putând conține erori și softul din pic plus simularea Proteus

SCH_SOFT START-DC PROT CU PIC 12F675_2023-02-12.pdf Face2-BT (3)_compressed.pdf

SOFT START DC PROT PIC12F675 v1.hex SOFT START DC PROT PIC12F 675.DSN

Ps. sunt testate doar in simulare, deci este posibil sa mai trebuiasca corectat pe ici pe colo.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Astăzi am reușit sa fac un montaj de test care funcționează exact cu mi-am dorit.

În prima faza cuplează releul ce șutează rezistenta de putere după care sun cuplate și boxele.

Protecția dc reacționează și decupleaza releul boxelor. Senzorul de temperatura cuplează în prima faza ventilatorul la 55 grade după care decupleaza boxele la 70 grade urmând sa recupleze releul când senzorul masoara o temperatura mai mica 55 grade. Ventilatorul nu este comandat pwm, pic 12f675 nu are nativ iesire pwm și nici loc pentru pwm software nu este.

Aici un filmuleț cu functionarea.

Ce nu prea ma incanta este lm317 care se cam incalzeste si trebuie sai pun un radiator.

Si schema finala, in cea de mai sus se strecurase o gresala.

Fisierul hex. este cel de mai sus si este ok.

https://imgur.com/a/e6KaLx1

SCH_SOFT START-DC PROT CU PIC 12F675_2023-02-20.pdf

Editat de sonic11
Link spre comentariu
La 29.01.2023 la 16:53, sonic11 a spus:

Salutare.

Am primit bonus acest amp la o tranzacție pe olx, gându meu era la traful de alimentare și ce mai puteam recupera din el:rade:

Ajuns acasă m-am sucit și am zis sa-i dau o șansă, nu m-am indurat să-l macelaresc.

Acum vine partea cea mai frumoasa, ampul funcționa doar pe un canal și prost.

La o privire ma atenta am observat ca tranzistorii din el sunt o adunătură de ce a avut omu prin casa, lipsesc cei 4 BC415  iar restu nu am avut răbdare sa-i mai trec în revista.

Nu ma pot hotărî ce tr de zgomot mic sa folosesc?

Am 2sa933/ 2sc1740, 2sa970/2sc2240, 2sa992/ 2sc1845, bc550/bc560.

Și câteva poze cu amp-ul :https://imgur.com/a/c5c5QJV

Recomand doar 2N3904 / 2N3906 ieftini și buni .

Link spre comentariu

Am si asa ceva cumparati din vremurile bune :reytre

Am reusit sa fac rost și de bc413, bc415 dar încă nu au sosit bd139/140, figurau pe stoc dar acum trebuie sa aștept după ei :tryre

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări