Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FLUKE 87V pe scala de capacitati

Craciun

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

4

• validae

4

• gabiz_ro

1

• Marele Savant

1

Top autori în acest subiect

Era logic că nu poate anula singur capacităţile parazite.Cele care pot face asta, fie au potenţiometru de calibrare, fie fac calibrarea printr-o procedură dedicată.Am folosit la serviciu un multimetru Extech care anula de exemplu rezistenţa cordoanelor de la testere prin apăsarea unui buton şi conectarea în scurt a sondelor.După ce măsura rezistenţa parazită, o scădea automat din valoarea măsurată.Şi păstra această funcţie până la schimbarea domeniului de măsură, deci nu mai era nevoie să tot apeşi o tastă ,,Relative,, la fiecare măsurătoare în cazul că aveai multe măsurători..

Link spre comentariu

Alea indică zero, fiindcă nu pot măsura capacităţi aşa de mici precum cele reziduale ale cablurilor....

Dacă ai un capacimetru ce poate măsura de la 10-100pF în sus, acela va indica sigur o capacitate parazită a cablurilor.

A nu se confunda cu rezoluţia de măsurare, că dacă pui un condensator de 1n la sonde şi peste el unul de 100pF şi citeşti 1,1nF asta nu înseamnă că acel aparat poate şi măsura direct unul de 100pF singur...

Link spre comentariu
Acum 9 minute, validae a spus:

Era logic că nu poate anula singur capacităţile parazite.

Nu e logic deloc! stift-ul meu cu Atmega o face!

P.S. stiu ca subiectul este despre fluke, doar ma laud! din pacate preturile la atmega8-328 au crescut peste asteptari, dar inca se poate construi un LC-metru bun, cu piese putine si usor de realizat. Diverse variane aparute in timp aici:

Link spre comentariu

@validae ,

Si UT71E si DT9207 pot masura de la cativa pF in sus si totusi indica 0 fara nimic conectat la borne, pe cand Fluke87V si cu sondele scoase tot indica capacitate reziduala 0.26nF.

BR/Daniel

Link spre comentariu

Ale naibii chinezării.... dar ,,iegzistă o iexplicaţie,,. Au cablajul ceva mai ,,rarefiat,, decât Fluke şi astfel capacitate parazită mai mică.Că nu cred să aibă microcontroller în picătura aia de cip...

Link spre comentariu

Eu, pentru masurat capacitati, am un AX-588B care, pe scala de capacitati imi rata, fara cabluri montate pe bornele de Cx, 0,00 nF sau 0,01 nF, nu are buton REL. Mai am un EM5510, care, fara cabluri montate la bornele Cx arata 0,94 - 1,1 nF, si are buton REL. Nu stiu care e plenitura care nu, dar isi fa treaba amandoua.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări