Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turnurile WTC 1,2,7, Bin Laden sau altceva (altcineva)?

DjLeco2021

Postări Recomandate

sesebe.Nu ştiu de ce s-au preluat termenii de origine slavâ "mită" şi "peşcheş".

Termenii consacraţi în Ţara Românească erau "plocon","peşcheş","ciubuc","bacşiş"..

Corupţia şi mita la nivel de stat a început de pe vremea fanarioţilor!Iar fanarioţii erau greci din Fanar,Imperiul Otoman!...Nu sunt "import slav"!

Era să uit ceva,ziaristul american care a acuzat SUA de atacarea Nord Stream 2 a scris că şi cu Bin Laden a minţit Obama!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 328
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DjLeco2021

72

• merck

48

• Sharky

44

• string

44

Top autori în acest subiect

31 minutes ago, BRANCA said:

Corupţia şi mita la nivel de stat a început de pe vremea fanarioţilor!

Așa este:

Epoca fanariotă a fost caracterizată de la început prin politici fiscale excesive, dictate atât de nevoile otomane, cât și de ambițiile domnitorilor, care - fiind conștienți de statutul lor fragil - căutau să-și plătească creditorii cât mai repede, după care încercau să se îmbogățească cât încă se mai aflau la putere. Pentru a satisface nevoile crescânde ale Porții și pentru a-și asigura beneficii personale, domnitorii fanarioți au inițiat politici dure de taxare a populației, adusă rapid în stare de sărăcie lucie.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Epoca_fanariotă

Însă asta era numai în Țara Românească și Moldova ... :hdgfhgdf

Editat de string
Link spre comentariu

Se pare că n-aţi nimerit-o cu mănăstirea Japca!Moldovenii susţin că numele ar veni de la denumirea slavă "şapka",adică şapcă.O formaţiune geologică locală are forma unei căciuli...

https://enciclopedia.asm.md/?p=1948

Termenul "japca" provine de la rudele trace din sud,adică bulgarii!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 11 ore, BRANCA a spus:

Nu ştiu de ce s-au preluat termenii de origine slavâ "mită" şi "peşcheş".

Termenii consacraţi în Ţara Românească erau "plocon","peşcheş","ciubuc","bacşiş"..

Corupţia şi mita la nivel de stat a început de pe vremea fanarioţilor!Iar fanarioţii erau greci din Fanar,Imperiul Otoman!...Nu sunt "import slav"!

Termenii s-au preluat pentru ca a fost nevoie de ei în relatiile cu vecinul cel fara de prihana. Coruptia si mita n-au inventat-o fanariotii. Doar au fost mai iscusiti în a se folosi de ea.

Link spre comentariu
La 02.02.2023 la 11:39, merck a spus:

vad un proiectil care penetreaza 840mm de blindaj. 

Mi-e greu sa imi inchipui ca un proiectil tras de la 1-2 km poate penetra un metru de otel...

Nu stiu daca exista blindaje reale de grosimea asta, mai probabil cred ca sunt blindaje compozite care ar echivala cu acea grosime de otel.

Dincolo de ceea ce gasim pe internet, exista cineva care are legatura cu domeniul sa ne lamureasca?

Link spre comentariu
Acum 22 minute, telefunken a spus:

Mi-e greu sa imi inchipui ca un proiectil tras de la 1-2 km poate penetra un metru de otel...

Nu stiu daca exista blindaje reale de grosimea asta, mai probabil cred ca sunt blindaje compozite care ar echivala cu acea grosime de otel.

Dincolo de ceea ce gasim pe internet, exista cineva care are legatura cu domeniul sa ne lamureasca?

RHEINMETALL pentru teste foloseste asa ceva:

Screenshot-2023-02-13-at-09-37-11.png

Sper ca se vede ce si cum, da?

Tancurile normal ca nu au un blindaj de o asemenea grosime ci folosesc blindaje compozite, insa la teste se foloseste printre altele si macheta de mai sus. 

Link spre comentariu

Vali, cum sta treaba cu offtopicul pe aceasta sectiune, implicit pe acest topic?

Vad ca si-au bagat "ceva"in el, colegii... Ceva aplicari ale regulamentului?

Vezi de ce am spus eu si altii ca "regulamentul se aplica preferential", doar pentru unii?

Untitled.jpg

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
8 hours ago, BRANCA said:

Se pare că n-aţi nimerit-o cu mănăstirea Japca!Moldovenii susţin că numele ar veni de la denumirea slavă "şapka",adică şapcă.

Ideea ”punctată” de mine era că ”Japca” poate fi mânăstire și loc sfânt (pe la unii) ...

respectiv ”jaf” balcanic (pe la alții).

Dovadă că deși folosim aceleași cuvinte ... nu vorbim aceeași limbă.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări