Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bancnotele euro 200 si 500

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ce greu e de inteles... Omul a vrut sa arate ca si altii au bani nu numai nemtii... Vanzatorul nu avea cum sa creasca pretul, numai sa scada eventual ( la nemti asta e cam 100 euro) avea marfa pusa pe:

mobile. de

A avut loc o intelegere prealabila,la telefon  prin cineva care vorbea limba, ca e ok, sa nu dea, ca merge cu trailer dupa motor. 

Prietenul a mai avut moroc : a scos un impumut in dolari, 100 mii, pt a extinde/moderniza :magazinul, restaurantul si pizzeria. A estimat cam 2 ani, returnare. Atunci a dat Bin Laden jos turnurile, dolarul a ajuns cel mai jos..... Practic i-a iesit dobanda gratis.

Americanii au avut de 1000 dolari, apoi s-a scos, pe notiv ca asa se puteau misca peea usor si putin vizibil mari sume peste hotare, in scopuri mai putin legale. 

Link spre comentariu
Acum 33 minute, merck a spus:

P.S. Daca vrea cineva, pot pune si poze. 

Trimiti si prin curier? Eu nu am suficiente in casa pt o stiva de 1cm...si pana nu vad cu ochii mei, nu cred. 

Acu' ce sa zic... sunt sigur ca majoritatea romanilor vor fi distruși ca dispare bancnota de 500 sau 200 euro. Majoritatea primeau pensiile si salariul minim in asemenea bancnote. Acum o sa aiba o problema, pe langa toate celelalte. Lume rea, domle. 

Link spre comentariu

Normal, iti dai seama cu ce suma cash de 5cm umbla Păcală la el...

Vorba aia, ca la supermarket te duci sa cumperi pâine dar ieși cu coșul plin. Cumpara omu o motocicleta dar poate mai lua pe langa si garaju si inca 2 masini daca ii plac, deci e bine sa aiba bani.

In final, nu era Volga ca era bicicleta si nu i s a dat ca i s a luat...

Link spre comentariu

Eu stiu ca prin vest bancnota de 500 de euro nu o puteai obtine decat de la banca. Sa aud ca un roman care traieste in Romania si nu se ocupa cu trafic de arme, droguri sau prostitutie ajunge sa aiba in posesie in jur de 500 de astfel de bancnote mi se pare cel putin bizar.

Link spre comentariu

Mda, ce legatura are coada vacii cu stampila primariei, nu de alta dar ma uimeste  legatura dintre scoaterea din circulatie a bancnotelor de 200 si 500 E si stamplila, na!, pardon, pretul abonamentului telefonic???

Motivarea scoaterii acestor bancnote a fost legata de tranzactiile ilegale, care se fac mai usor cu o carmida de 100 de bancnote de 500, decit cu cinci caramizi de 100 bancnote de 100 E. Nu conteaza greutatea caramizilor sau grosimea loc, ci volumul total. Asta a fost justificarea pentru scoaterea lor din circulatie. Dar, cum se zice, aceste bancnote raman valabile pana o sa uite lumea de ele. Daca le ai si vrei sa le schimbi, se poate face tranzactia in orice banca.

Link spre comentariu

Are legatura nene.

Ca un prieten de a meu s a dus in ceva orășel să plătească factura orange, a scos o bancnota de 500e și nu l a luat. Apoi a scos teancu gros de 5cm de 500e si a cumparat tot sediu cu tot cu plata facturii!

Jur pe onoarea mea ca asa s a întâmplat.

Sper ca stiti de gluma.

Link spre comentariu

In vest vanzatorii de masini nu se tem deloc de bancnotele mari. Le verifica in masina de numarat si zic merci!

Plus ca sunt obisnuiti ca strainii (est-europa) sa plateasca cash.

In alta ordine de idei, unele bancnote de 500 euro au valoare numismatica, se vand cu 1200-2000 euro bc.  Si asta nu recent ci de cativa ani.  

Exista in tara noastra oameni cu bani, care detin "teancuri" de multi cm de bancnote de 500 de euro.  Sunt folosite adesea la tranzactionarea privata a valorilor numismatice si a obiectelor de arta.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

Aha deci grosimea nu are tangenta cu volumu

Am impresia ca se citeste pe diagonala. Repet, una este un teanc , mai gros sau mai subtire, de 100 hartii de 500, si alta este când sunt cinci teancuri de 100 de bancnote de 100. Volum, grosime, facea referire la asta: 

Daca bancnotele sunt noi (si alea de 500 nu sunt rufaite) 100 de bancnote au grosimea de 1 cm. 5cm x 100 bancnote x 500 de euro = 250.000 euro! Hai sa zicem ca sunt rufaite si punem 100 de bancnote la 1,5cm si tot avem 166.666 euro.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, icar a spus:

Am impresia ca se citeste pe diagonala. Repet, una este un teanc , mai gros sau mai subtire, de 100 hartii de 500, si alta este când sunt cinci teancuri de 100 de bancnote de 100. Volum, grosime, facea referire la asta: 

Daca bancnotele sunt noi (si alea de 500 nu sunt rufaite) 100 de bancnote au grosimea de 1 cm. 5cm x 100 bancnote x 500 de euro = 250.000 euro! Hai sa zicem ca sunt rufaite si punem 100 de bancnote la 1,5cm si tot avem 166.666 euro.

Impresie gresita! Cand vorbesti de un teanc de bani automat grosimea intra in calculul volumului: aria bancnotei x grrosimea teancului = volumul. 

eu asta am contestat la afirmatia ta:

Citat

Nu conteaza greutatea caramizilor sau grosimea loc, ci volumul total.

Unde in mesajul tau ai specificat ca ai facut referire la ce ai pus in italic?

Cand am scris afirmatia in italic am aproximat, apoi am venit cu masuratoare exacta: 4,5mm are un teanc de bancnote de 50 de euro. Pot sa masor si bancnote rufaite, dar aici intra in calcul si forta cu care presez teancul de bancnote. La banca, benzile alea de hartie care se pun pe teancurile de 100 de bancnote sunt "standard" si se pot pune si la un pachet de 100 bancnote noi si la 100 de bancnote rufaite si stau "gatuite". Eu in afirmatia pusa de tine in italic am plecat de la premiza cea mai normala ca pachetele de bancnote nu aveau acea hartie ce se pune de banca la 100 de bancnote (Romania nu are ca moneda curenta euro deci este aproape imposibil sa obtina 500 de bancnote de 500 de euro de la o banca. Chiar in vest de la o anumita suma in sus - parca 30k - trebuie sa anunti in avans banca ca sa iti aduca banii si sigur nu tine cont de cererea clientului ca suma sa fie doar in anumite bancnote, iti aduce ce gaseste). 

Editat de merck
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări