NICA Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Va salut, De ceva timp presa online tot trambiteaza despre retragerea hartiilor de 200 si 500 euro. Ce stiti despre asta? De ce s-ar face? Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 De 500E nu iți primea nimeni, cu excepția băncilor, de teama sa nu fie falsificate. Bancnotele cu valorile cat mai mari sunt preferate si de cei care "transporta" bani peste granițe, adică se pot ascunde mai ușor sumele mari. Ne afectează cu ceva asta? Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Ca idee, un milion de euro in bancnote de 500 de euro ajunge sa cantareasca 2,2kg, iar in bancnote de 50 de euro .. 22kg . Cele de 500 de euro nu se mai tiparesc din 2018 insa continua sa fie folosite pe piata insa cand ajung in banci se distrug. In vest, nu sunt in bancomate nici macar bancnote de 100 de euro, maxim de 50 de euro. Cele de 100 de euro sunt rare, de 200 si mai rare. Ai cumva la saltea de 200 sau 500 de euro? Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 28, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Pun si eu o intrebare nevinovata si uite cum sint acuzat ca as fi nevolnicul posesor a astfel de minuni Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 In UK cea mai mare bancnota este de 50£ si aia rar este vazuta . O primesti doar daca scoti o suma mai mare de la caseria bancii la bancomat nu este nici o sansa. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Lasa ca am eu niste Eminescu... Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 28, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 11 minute, Sharky a spus: Lasa ca am eu niste Eminescu... Nici de astia nu am mai vazut de mult timp. Au anuntat ca baga in circulatie 20 lei. Nu am vazut nici una. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 16 minute, NICA a spus: Au anuntat ca baga in circulatie 20 lei. Nu am vazut nici una. Eu am avut 2 buc, primite ca rest la magazin..... Le am dat mai departe. De 500 euro am vazut, un prieten din orasul meu a avut o suma mai mare, a platit cu ea in Germania o motocicleta. A vorbit cu vanzatorul numai prin semne.... Vanzatorul era dezorientat, nici el nu vazuse de 500,era pe vremea cand abia aparuseră.. iar prietenul a avut suma din astea..... Cand vanzatorul a intrebat de bani, prietenul a aratat, cu o fata serioasă, cu mana ceva de genul unui teanc de 5cm..... Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 2 ore, Усилитель a spus: Eu am avut 2 buc, primite ca rest la magazin..... Le am dat mai departe. De 500 euro am vazut, un prieten din orasul meu a avut o suma mai mare, a platit cu ea in Germania o motocicleta. A vorbit cu vanzatorul numai prin semne.... Vanzatorul era dezorientat, nici el nu vazuse de 500,era pe vremea cand abia aparuseră.. iar prietenul a avut suma din astea..... Cand vanzatorul a intrebat de bani, prietenul a aratat, cu o fata serioasă, cu mana ceva de genul unui teanc de 5cm..... Daca bancnotele sunt noi (si alea de 500 nu sunt rufaite) 100 de bancnote au grosimea de 1 cm. 5cm x 100 bancnote x 500 de euro = 250.000 euro! Hai sa zicem ca sunt rufaite si punem 100 de bancnote la 1,5cm si tot avem 166.666 euro. Sume prea mari pentru o motocicleta! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Treaba asta cu retrasul bancnotelor de valoare mare am auzit-o de mai multe ori, cam din doi in doi ani... ba chiar am castigat recunostinta unor vecini, le-am schimbat cateva bancnote de 500 euro. E adevarat ca in prin magazinele din strainatate nu primesc euro de 200 si 500, pana si la alea de 100 se uita stramb. Eram intr-un market de cartier, in Giardinetti, un cartier din Roma. Era o superoferta la ulei de masline, seful de magazin s-a bucutat cand l-am intrebat daca-mi vinde 60 sticle...ajuns la casa de marcat, cand am scos bancnota de 500 euro au intrat in panica... nu acceptau bancnota. Cum nu prea inteleg italiana si nici vanzatoarele nu intelegeau engleza mea, am avut impresia ca nu le place acea bancnota, poate era prea sifonata, asa ca am mai scos alte doua bancnote, sa-si aleaga una pe placul lor. Eu alte bancnote nu aveam la mine si cum nu aveam chef sa rezolv eu problema, le-am lasat in magazin alea 60 sticle de ulei, buletinul meu si bancnota de 500 euro, sa se duca ei la banca, sa o schimbe si sa-mi aduca rest. Am anuntat ca ma intorc peste 4 ore. Ajuns in locul unde eram cazat, in casa verisorilor mei, nu le venea sa creada ce prostie am facut, au zis gata, ai de dat explicatii, sigur anunta carabinierii. Cand am plecat din magazin erau trei vanzatoare si seful de magazin, cand m-am intors sa-mi iau marfa si restul de la 500 euro, erau sase vanzatoare, seful magazinului si inca un individ, toti se uitau la mine ca la urs...probabil considerau ca sunt un cretin. La plecare am intrebat seful de magazin, prin intermediul interpretului, cand au oferte la paste, i-am spus ca mai am doua bancnote de 500 euro si vreau sa le cheltui in magazinul lui. Am crezut ca innebuneste, a inceput sa urle la mine "Non mi rompere i coglioni" "sei uno stronzo" "bastardo" si multe altele, tipul era din Sicilia, nici interpetul nu a inteles chiar tot ce spunea individul. Peste cateva zile m-am intalnit cu acel individ la o terasa in Ostia, pe malul marii. M-a recunoscut, a venit sa-si ceara scuze, si m-a anuntat ca peste doua zile sa intre o promotie la toata gama de paste Barilla si parmigiano romano. Eu l-am asigurat ca nu mai am bancnote de 500 euro, am baut o bere si ne-am despartit amici. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 4 minute, Ovidanie a spus: E adevarat ca in prin magazinele din strainatate nu primesc euro de 200 si 500, pana si la alea de 100 se uita stramb. Supermarketurile (inclusiv saraciile de LIDL) au la fiecare casa un aparat de verificat bancnote. Se verifica bancnotele de 50 de euro la greu. Magazinele mai mici si mai sarace dau la casierite o carioca care nu lasa nici o urma pe bancnota originala. Inclusiv magazinele chinezesti primesc bancnote de 500 de euro si ... le vand la contrabandisti cu 500 de euro + comision! Cand mai ai bancnote de 500 de euro, du-te in Paris la magazinele chinezilor si se inchina aia la tine daca scoti bancnote de 500 de euro (ei castiga comision!). Nu trebuie sa cumperi nimic, doar zici ca vrei sa schimbi bancnotele! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Foarte misto bancnotele de 500 euro! Mie imi plac. Si cele de 200 sint aratoase, cu mai mult galben. Din pacate de 200 nu mai am. Oricum pentru mine, cea mai valoroasa este cea de 1 dollar, vedeti si voi, de ce... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Nu mai e nici dolarul ce era odată, dar eu îmi amintesc un lucru clar.Când facturile s-au raportat la euro în loc de dolar, toate s-au mărit.Am fost abonat prima dată la Connex, firmă canadiană, şi am fost mulţumit de calitatea serviciilor lor, dar cum au venit ăştia de la Vodafone şi le-au cumpărat licenţa, s-a dus naibii...am plecat de la ei înjurând.Romtelecom (actual Telekom) erau mult mai serioşi cu grecii de la Cosmote...dar cum au venit nemţii, s-au dus şi ăştia pu..ii de suflet, au devenit nişte nemernici.Am mai povestit cum m-au tratat după opt ani de abonament, le-am propus să-mi reducă factura dacă vor să le rămân client, plăteam 90 de lei pe două abonamente cu 100 minute naţionale, o jenă.Deja Digi avea abonamentul nelimitat cu 5 Euro şi mi-au spus că pot cel mult să-mi reducă la 7,5 Euro de la 9 cât aveam deja abonamentul.Abia după ce am trecut cu toate abonamentele la Digi, m-au sunat să-mi ofere cu 5 Euro.Le-am urat faliment grabnic....acum Digi au acoperire naţională mai bună şi preţ imbatabil.Cine se respectă îşi respectă clienţii... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 (editat) Uite, eu sint la Vodafone, fostul Connex din anul 1998, sau 89, nu mai stiu exact, abonamentul facut atunci era "Connex Cent" costul fiind de 5 dolari, cind mi-am cumparat si primul telefon mobil odata cu abonemantul, un Alcatel One Touch Easy, albastru. Pina acum am fost foarte multumit de servicii. Am 3 abonamente pe numele meu, platesc fix 104 lei pe ele (8 euro eu, 7 euro fi-miu si 6 euro sotia) si am pe al meu, blana (niciodata nu am ce sa depasesc), pe al sotiei cam 75% din ce am eu si pe al copilului 80% din tot ce am eu. M-au sunat la 1 decembrie sa imi continui contractele, le-am spus un singur lucru: Sint de acord sa purtam aceasta conversatie telefonica DOAR DACA ce imi veti oferi dvs, este mai bun decit ce am actual, iar costurile nu se modifica sub nicio forma, nici macar cu 10 eurocenti, altfel NU MA INTERESEAZA NICIO OFERTA, multumesc! Angajatul Vodafone a ramas citeva secunde "blocat", chiar am spus "alo, mai sinteti la telefon?", a spus, da, ma scuzati revin imediat cu un telefon la dvs. Initial am crezut ca era teapa, dar stiam numerele de Vodafone. In nici 10 minute m-a sunat, a inceput sa ma ia cu invaluire, ca sint client vechi de peste 20 ani si ca una sau ailalta. I-am spus politicos: STOP! Ati inteles conditiile mele de la apelul anterior? Mi-a zis, da, tocmai de aia v-am sunat sa va fac o oferta buna! Mi-a explicat ce avea de explicat, mi-a dat mai mult decit aveam anterior, pe aceiasi bani. I-am spus ca nu am roaming pe niciunul dintre numere, culmea, mi-a dat roaming pe toate 3, fara niciun extra cost. Deci, depinde foarte mult cum stii sa pui problema... 8 euro eu, 7 euro fi-miu, 6 euro sotia, aceleasi tarife ca si asta vara. Asta este al meu: Editat Ianuarie 28, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Acum 5 ore, merck a spus: Daca bancnotele sunt noi (si alea de 500 nu sunt rufaite) 100 de bancnote au grosimea de 1 cm. 5cm x 100 bancnote x 500 de euro = 250.000 euro! Hai sa zicem ca sunt rufaite si punem 100 de bancnote la 1,5cm si tot avem 166.666 euro. Sume prea mari pentru o motocicleta! Motocicleta a fost 6000 euro. Platita cu bancnote de 500.Omul s-a mirat de bancnote. Prietenul meu a aratat cu mana " simbolic * un teanc de 5cm, sa inteleaga neamtul... ca mai este.... Credeam ca e de inteles... Link spre comentariu
Postări Recomandate