alpine_clarion Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Salutare! Nu sunt electronist, doar pasionat de aparatură audio. Recent am achiziționat amplificatorul din poze ( n-am intrat încă in posesia lui) ce pare a fi construit din kit-uri de la LC Audio ZAPsolute. Prea multe informații n am găsit pe net și de aceea apelez la experiența dumneavoastră. Care sunt nedumeririle mele: Ce schemă utilizează? În ce clasă lucrează acest amplificator? Este realizat corect? S a făcut rabat la calitate? În ce categorie de preț se încadrează? Va mulțumesc! Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Montajul prefinalilor este cireașa de pe tort basca mai au si paduri izolatoare... Macar niste sarme sa le pus si ii monta pe radiator. Link spre comentariu
alpine_clarion Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Acum 10 minute, sonic11 a spus: Montajul prefinalilor este cireașa de pe tort basca mai au si paduri izolatoare... Macar niste sarme sa le pus si ii monta pe radiator. E de bine sau de rău? Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Este un amplificator "putere" cum il folosesc muzicantii ptr nunti botezuri fara cotrol de volum si tonuri, ii mai trebuie un preamplificator sau mixer audio cu control de.volum Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 In mod evident aparatul este construit de un incepator sau cel putin de un amator, prezentand mai multe greseli elementare vizibile din poze. In primul rand este gresita dispunerea bornelor, cele de intrare (semnal mic) era bine sa fie cat mai departate de cele de iesire (semnal mare), si nu apropiate de conectorul de retea (semnal mare). A doua eroare este pozitionarea transformatoarelor in spate, langa intrari. Ar fi trebuit pozitionate in fata, cat mai departe de zona intrarilor (de semnal mic). Asa cum s-a spus deja, este probabil un amplificator dedicat sonorizarilor si nu o scula de finete. Posibil sa mai fie si alte erori, observabile la o analiza atenta asupra aparatului, si eventual la masuratori (componente fake, erori de proiectare sau de implementare a schemei, erori de conectare a maselor, etc). Link spre comentariu
mannx Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Nu am identificat protecție pentru difuzoare. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Da, si eu ma tot uit si nu vad nici un releu. In plus nu vad rostul transformatorului cel mic. In mod normal ar trebui sa alimenteze modulul de protectie si cel de soft start - necesar cand se folosesc atat de multi condensatori de filtraj. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 (editat) Acel amplificator e in clasa A. Nu cred nici o secunda ca a fost proiectat pt. lautrari. Aici se discuta mai multe despre acest amplificator: ZAPsolute Mk4 - AMP Kit | diyAudio Schema se gaseste usor cu goagal! Editat Ianuarie 27, 2023 de AlpHs00 Link spre comentariu
alpine_clarion Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Acum 15 minute, AlpHs00 a spus: Acel amplificator e in clasa A. Nu cred nici o secunda ca a fost proiectat pt. lautrari. Aici se discuta mai multe despre acest amplificator: ZAPsolute Mk4 - AMP Kit | diyAudio Schema se gaseste usor cu goagal! E o schemă bună? S a ținut cont de ea? Colegii n au ezitat sa-l critice, semnalând mai multe greșeli elementare, de la așezarea trafurilor pana la dispunerea bornelor de semnal. Link spre comentariu
alpine_clarion Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 1 oră în urmă, mannx a spus: Nu am identificat protecție pentru difuzoare. Am câteva amplificatoare destul de scumpe (DENSEN, HOLFI, etc) care nu au protecție pentru difuzoare, iar acele amplificatoare costă mii de euro, deci nu cred ca asta ar fi o problemă. Link spre comentariu
alpine_clarion Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Am căutat și se pare ca nu e singurul amplificator, mai are un frate undeva în Danemarca. Totuși se pare ca acela folosește doar două module , iar al meu patru module, in rest...pare identic. Link spre comentariu
mannx Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Nu am identificat protecție, doar atât. La utilizarea in casă nu cred că ar avea de lucru. Link spre comentariu
alpine_clarion Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Acum 2 minute, mannx a spus: Nu am identificat protecție, doar atât. La utilizarea in casă nu cred că ar avea de lucru. fiind un amplificator in clasa A de 2x46w la 8 ohmi crezi ca utilizarea lui este in alta parte decat in casa? Acum 6 ore, Shambala a spus: In mod evident aparatul este construit de un incepator sau cel putin de un amator, prezentand mai multe greseli elementare vizibile din poze. In primul rand este gresita dispunerea bornelor, cele de intrare (semnal mic) era bine sa fie cat mai departate de cele de iesire (semnal mare), si nu apropiate de conectorul de retea (semnal mare). A doua eroare este pozitionarea transformatoarelor in spate, langa intrari. Ar fi trebuit pozitionate in fata, cat mai departe de zona intrarilor (de semnal mic). Asa cum s-a spus deja, este probabil un amplificator dedicat sonorizarilor si nu o scula de finete. Posibil sa mai fie si alte erori, observabile la o analiza atenta asupra aparatului, si eventual la masuratori (componente fake, erori de proiectare sau de implementare a schemei, erori de conectare a maselor, etc). esti sigur? Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Cele doua module suplimentare de la amp. dvs. sunt de fapt o dublare a numarului de tranzistori finali, ele nu pot functiona de sine statator. Pe diyaudio zice ca ar fi folosite componente originale de buna calitate, ceea ce este o treaba f buna - daca in aparat sunt si in prezent cele din kituri. Lipsa modulelor de protectie a difuzoarelor nu este un element laudabil, chiar la aparate de mii de euro. Este o abureala audiofila ca protectia va afecta sunetul - exista solutii (chiar simple) care elimina acele minime influente. Riscurile implicate de elimnarea protectiei sunt extrem de mari (mai ales la boxe scumpe) - orice amplificator se poate defecta la un moment dat. Din pacate pozele sunt neclare, nu se vad detalii. Imi pare rau, din poze eu nu mi-am dat seama ca ar fi un amplif. in cl.A - mea culpa. Dar in nici un caz acele radiatoare nu pot sustine 2x50W in cl.A pt mai mult de cateva minute sau maxim zeci de minute. O putere disipata de 460W este cu desavarsire exclusa cu acele radiatoare. Nu stiu daca schema postata este cea a amplificatorului, este imposibil sa functioneze in cl A cu +/-45V (nu mai spun de +/-63V). Oricum, am inteles rostul transformatorului mic. Later edit - si DA, sunt sigur ca dispunerea conectorilor si a transformatoarelor este incorecta, si este opera unui incepator/amator. Nu confundati conceperea unei scheme cu asamblarea unor module intr-o carcasa. De foarte multe ori pe forumuri se constata repetarea pana la exasperare a unor greseli, pur si simplu amatorii se iau ca oile unul dupa altul. Fie le este lene sa caute alte carcase daca cineva ofera unele cu decuparile deja realizate, fie adesea se accepta utilizarea unor cablaje cu evidente - ai uneori multe - greseli de conceptie (daca nu sunt vitale in functionare). Link spre comentariu
alpine_clarion Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Acum 10 minute, Shambala a spus: Cele doua module suplimentare de la amp. dvs. sunt de fapt o dublare a numarului de tranzistori finali, ele nu pot functiona de sine statator. Pe diyaudio zice ca ar fi folosite componente originale de buna calitate, ceea ce este o treaba f buna - daca in aparat sunt si in prezent cele din kituri. Lipsa modulelor de protectie a difuzoarelor nu este un element laudabil, chiar la aparate de mii de euro. Este o abureala audiofila ca protectia va afecta sunetul - exista solutii (chiar simple) care elimina acele minime influente. Riscurile implicate de elimnarea protectiei sunt extrem de mari (mai ales la boxe scumpe) - orice amplificator se poate defecta la un moment dat. Din pacate pozele sunt neclare, nu se vad detalii. Imi pare rau, din poze eu nu mi-am dat seama ca ar fi un amplif. in cl.A - mea culpa. Dar in nici un caz acele radiatoare nu pot sustine 2x50W in cl.A pt mai mult de cateva minute sau maxim zeci de minute. O putere disipata de 460W este cu desavarsire exclusa cu acele radiatoare. Nu stiu daca schema postata este cea a amplificatorului, este imposibil sa functioneze in cl A cu +/-45V (nu mai spun de +/-63V). Oricum, am inteles rostul transformatorului mic. Later edit - si DA, sunt sigur ca dispunerea conectorilor si a transformatoarelor este incorecta, si este opera unui incepator/amator. Probabil asa este schema, si nu uita ca e concepută de câțiva inginerii de la LC Audio și ZAPsolute. Vad multe amplificatoare chiar de la Zapsolute cu aceeași construcție. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum