kizu Postat Ianuarie 26, 2023 Partajează Postat Ianuarie 26, 2023 Salut! Am un amplificator de chitara cu procesor, Line6 spider 112 - 50w, la care s-a ars finalul( vizibil ) LM4765. Inainte de a cumpara piesa pe care, oricum, nu o gasesc la noi in tara, as vrea sa vad daca primesc semnal audio pe intrarea de la final, sa nu cumpar piesa degeaba. Credeti ca as putea folosi o pereche de casti pentru asta? Pun masa de la casti la masa amplificatorului si un R sau L la intrarea in final pe in+. Daca bag semnal pe intrare, logic, ar trebui sa ajunga acest semnal, la pinii de intrare ai finalului de putere daca nu e ars si altceva. Am verificat tensiunea de alimentare si pare OK. Sunt doua circuite de alimentare, unul +,- 28v si unul la +10v. Ce sfat imi puteti da? Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 26, 2023 Partajează Postat Ianuarie 26, 2023 Se poate testa foarte bine cu o cască telefonică, de genul celor din vechile telefoane fixe Romtelecom, care sunt foarte sensibile. La fel de bune ca sensibilitate sunt și vechile căști militare de transmisionist, tanchist, etc. Dar cele moderne sunt mai fidele ca sunet, având membrană din plastic, în loc de membrană de oțel ca cele vechi.Ar trebui înseriat și un condensator de 100nF până la circa 1uF cu una din bornele căștii, pentru a decupla o eventuală componentă continuă.. E necesara o singură cască sensibilă pentru că semnalul dinainte de final poate avea un nivel foarte scăzut, dificil de sesizat cu căști de impedanță mică..... Link spre comentariu
kizu Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Multumesc pentru sfaturi. Am sa incerc cu castile. Daca nu se aude nimic o sa folosesc un etaj final de putere de la alt amplificator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum