Bogg Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Salut și bine v-am găsit! De curând am primit cadou o pereche de Magnat monitor supreme 2002 iar după ce m-am informat se pare că au probleme cu tweeterele in sensul că se pot defecta relativ ușor. Sunt conduse de un amp Yamaha A-S 700 pe dir amp. Magnat sunt foarte secretoși cu privința la specificațiile fiecărui difuzor in parte iar eu mai mult decât să le masor impedanța nu prea am ce face. Din cate am citit, crossoverul taie înaltele la 3.5 ghz. Sa ii inseriez un filtru de 5 ghz doar pt înalte sau sa incerc să găsesc alte tweetere care sa se potrivească fizic in soclul incintei? Am găsit ceva Visaton sau Peerless ( circa 120 Rms) dar le-aș lua orbește fara sa cunosc puterea difuzorului in cauză. Daca puterea ar fi mai mare eventual le-aș putea domoli din EQ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Frecvenţele audio pe care le poate sesiza urechea umană sunt între 20Hz şi 20kHz. Sensibilitatea maximă fiind pe la 3500Hz. Adică 3,5kHz. Nu GHz... Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Nu te apuca sa cumperi nimic, lasa boxele asa cum sunt - nu ai cum sa le imbunatatesti. Tot ceea ce "ai auzit" este folclor urban, adica prostii fara nici o valoare. Foloseste-le cu moderatie, redu volumul daca percepi cele mai usoare distorsiuni. Singurul lucru care s-ar putea face la filtrul existent ar fi montarea unei protectii cu becuri pt tweetere, dar din cate scrii se vede ca nu ai cunostintele necesare sa faci corect o asemenea interventie. Link spre comentariu
Bogg Postat Ianuarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 Multumesc pt răspunsuri! Îmi fac mea culpa pt ghz in loc de khz, citisem f. mult și începusem sa vad în cruciș Am avut de filtrat multe informații, multe dintre ele foarte dubioase (cabluri, conectori și alte prostii ultrascumpe).. De obicei ascult muzica la nivel acceptabil, problema este când am invitati și o " luăm pe ulei" și nu mai auzim corect. In principiu nu băgăm amp-ul in clipping deși, teoretic, AS700 ar tb sa intre in protecție. Soluție temporară: am limitat volumul din dac la 60%. Nu am cunoștințe despre electronica dar pot învăța (cu limitările de rigoare). Am schimbat relee, diode și rezistente (am lucrat 11 ani cu generatoare trifazate de putere mare). Știu să folosesc multimetrul. Dacă ați fi dispus să mă ajutați cu o schemă, poate aș reuși să modific. La o scurta căutare am găsit bec jbl pt protecție tweeter. Vă mulțumesc! Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 25, 2023 Partajează Postat Ianuarie 25, 2023 NIci amplificatorul si nici boxele nu au fost concepute si nu sunt in stare sa suporte auditii specifice petrecerilor. Pt. asa ceva este infinit mai bine sa cumparati un amplif si doua boxe pro / de sonorizare. Dupa ce se strica (nu e nevoie sa se arda) 1-2 perechi de tweetere si un amplificator hifi, deja devine mai ieftina varianta cu doua randuri de scule. Si nu este nevoie sa "o luati pe ulei", ajunge un singur participant mai "entuziast" Pt protectie becurile se claculeaza, nu se aleg altfel. In cazul tweeterelor dvs se recomanda becuri de 10W/12V, sau si mai bine 15W/24V, dar de acestea nu se gasesc. Puteti incerca sa le montati singur, versiunea cea mai simpla posibil fiind de a lega cate un astfel de bec in serie cu unul din firele care vine la tweeter. (De preferat cel notat cu +) Folositi neaparat socluri pt becuri si nu le acoperiti cu material fonoabsorbant.. Trebuie sa stiti totusi ca nu exista protectie perfecta; cea cu becuri este cea mai putin "invaziva" in sunet Becurile vor prelua 50-80% din excesul de putere, dar daca se insista, fireste ca se vor arde. Probabil salvand tweeterele. Link spre comentariu
Bogg Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Mulțumesc pt indicații! Am găsit becuri 15w24v iau socluri și mă apuc de bricolat. Sper sa am timp până la ziua mea. Revin cu impresii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum