Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Elprom mma310a

Paul Ciuca

Postări Recomandate

Am și eu o problema la acest invertor,pe diodele redresoare de putere se afla in paralel un sunt format din rezistența de 10 om înseriat cu un condensator ceramic de 223/2kv(22nf)  pe fiecare dioda deci doua astfel de sunturi .Am găsit condensatoarele defecte care datorita lor se încingeau puternic rezistențele și tensiunea pe ieșire era foarte mică .Ne având aceasta valoare de condensatori am pus de doi de 10nf/3kv in paralel care și de această dată se încălzesc acele rezistente,daca micșorez valoarea condensatoarelor cu un singur condensator de 2,7nf/2kv , temperatura pe rezistente este acceptabila și se poate suda .Care este explicația cu aceste condensatoare care încerca să sa respect valoarea originala se încing exagerat acele rezistente.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Paul Ciuca

9

• string

4

• mac01

3

• adydep

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu va contrazic dar momentan nu mă descurc cu poza că depășește limita ptr.s va face poza la condensatoarele originale,acum întrebarea vine de ce un timp a mers aparatul cu aceasta valoare,menționez că aceste condensatoare aveau pierderi nedetectabil cu multimetru și doar prin deducție și schimbarea lor am constatat că nu sunt ok.

Link spre comentariu

Masoara condensatorul vechi si ai sa vezi ca tot 2,2nF are.

La 22nF ti-ar trebui o rezistenta serie de 50-100w pusa pe radiator. Tu ai acolo o rezistenta serie de 3-5w....daca pui condensator de 22nF o topesti instant.

Link spre comentariu
Chiar acum, Paul Ciuca a spus:

momentan nu mă descurc cu poza că depășește limita ptr.s va face poza la condensatoarele originale,

Pune poza pe ”postimage”,apoi ”copy”,după care ”paste” pe forum.

Link spre comentariu

Cum.am menționat  defectarea condensatoarelor le-am depistat cu valoarea de 2,7nf și astăzi mi-au venit conf.de 10 nf pe care i-am pus cate doi în aralel să-i apropii de valoarea corectă și surpriza asta este ,se încing rezistențele din nou și de-a ici nedumerirea.

Link spre comentariu
23 minutes ago, Paul Ciuca said:

D-nu Mac01,eu l-am găsit original  de 223l2kv nu este 22nf?

Nu cumva condensatorii sunt marcați cu 222 (22 x 102 = 2,2nF) și nu 223 (22nF)?

3-8.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări