Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator tensiune 220 V AC - ieșire 0 V

Taraxacus

Postări Recomandate

Stabilizator de tensiune Well AVRS 5000 VA - 1W

La ieșire tensiunea este 0 V - am verificat periile, sunt ok. coolerul funcționează. Cred că piesa de la ieșire care pare să fie un releu este defectă

2.jpg

1.jpg

3.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Taraxacus

5

• doru3160

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Voltmetrul ala arata așa pt că e defect (la intrare e 0 V - nu e conectat) Siguranța aia cu albastru e pe intrare. Butonul roșu e Delay - Siguranta de pe intrare își face treaba, inchide si deschide.

Link spre comentariu

În principiu e un autotraf. Ca sa iese tensiune, trebuie sa intre. Cu tranzistorii deocamdată nu are treaba. Dacă autotraful e în toate mințile, ar trebui sa măsoare câte ceva direct pe bobinaj, dacă conexiunea flexibila e dusa. Trebuie verificat începând de la intrare și văzut unde se oprește tensiunea. Recent am umblat în unul cu un tranzistor din punte defect. Facea reglaj, dar mai mult intr-un sens, în celalalt sens se cam poticnea.

Nu vad tensiune pe voltmetrul de intrare.

Link spre comentariu

Am rezolvat. Era depus praf cărbune și praf din atmosferă pe colectorul toroidal al autotransformatorului. L-am curațat înainte de a trece la verificarea tranzistorilor, am curațat și periile mai precis le-am șters și m-am asigurat ca sunt mobile. Am facut o probă și a mers. Am schimbat voltmetrul de pe ieșire cu unul nou (la cel vechi s-a ars resortul melcat din spate, nu-mi explic de ce pt ca am masurat dioda rezistența condensatorul și nu aveau nimic). @doru3160 - voltmetrul de pe intrare arată 0 pt că nu era conectat, am facut poza doar pt ca să se vada marca si tipul aparatului). Mai am unul mai mic la care s-au ars tranzistorii din puntea H , i-am înlocuit dar tot s-au ars așa ca am renunțat la el. Avea un voltmetru digital dar se alimenta doar prin două fire. Am sa pun o poza cu el ca să mă lămuriți cum aș putea să-l folosesc la altceva.

Mulțumesc pt răspunsuri.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Taraxacus a spus:

@doru3160 - voltmetrul de pe intrare arată 0 pt că nu era conectat, am facut poza doar pt ca să se vada marca si tipul aparatului). 

Am bănuit, dar nu era sigur. La cel care arde tranzistorii din punte trebuie verificat servomotorul. Sa nu cumva sa consume mai mult decât pot duce  tranzistorii. Am avut modele care cautau tensiunea permanent în jurul valorii, dar nu se opreau. Pana la urma transpirau tranzistorii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări