Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare alimentare sistem de sunet 5.1

Postări Recomandate

Cum bine spunea @UDAR, 0,03Ax240V nu înseamnă 7,2W ci 7,2VA (VoltAmperi) adică ,,putere aparentă,,.

VA = W doar la sarcini pur rezistive. La sarcini reactive (bobine, condensatoare) se introduce în calcul şi Cos(fi) adică defazajul dintre curent şi tensiune, care la sarcinile rezistive are valoarea 1, iar la cele reactive e întotdeauna subunitară.O priză cu contor digitală ţine cont şi de acest factor de putere, deci arată consumul în Waţi, nu VoltAmperi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 8 ore, sonic11 a spus:

Nu are cum, acum am nasurat un traf de 300w și consuma în gol 0.03A la 240v, adică 7,2w.

Nu știu ce și cum masori dar ceva nu e bine.

Am zis sa inseriezi un ampermetru dar noi măsurăm cu wat-metru chinezesc :aplauze

Mai citeste ce am scris mai sus. Am scos traf-ul, lasat in gol, inseriat si ampermetrul si iese 100mA. De asta am spus ca mi se pare mult.

Link spre comentariu

Lasa traful alimentat cu secundarele in gol și măsoară temperatura lui din 10 in 10 minute. Măcar aproximativ la deget dacă nu ai nimic altceva. 

Daca după 1ora - 1.5 ore traful inca poate fi ținut în mina fără să-l scapi jos atunci puterea disipata pe el (consumata de el) este rezonabila și nu necesita schimbarea lui. 

Link spre comentariu

Dacă vrei sistem economic, dă-l pe ăsta şi ia unul similar, dar în comutaţie (Clasa D), fiiindcă ăsta aparţine unei epoci unde curentul nu era un lux.Modificarea prin rebobinare uneori nu e posibilă, dat fiind că spaţiul existent poate să nu fie suficient unui număr de spire majorat.

Link spre comentariu

Tot n-ai înțeles. Curentul consumat de un traf în gol, măsurat cu un ampermetru va da o valoare mult mai mare decit curentul real consumat pt ca ampermetrul măsoară curentul activ + curentul reactiv, iar la un traf fara consumatori curentul reactiv este preponderent, curent care este doar circulat nu consumat. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări