Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STEAMPUNK tube amplifier PP

Усилитель

Postări Recomandate

Am primit boxele cu care va "lucra " amplificatorul Steampunk.Sansui SP-70 . Am facut primul test: suna groaznic.....

Stiam ca problema nu poate veni din amplificator ,care suna magic cu difuzoarele mele de test , iar Mr Sansui stie sa faca boxe , mi-am aprins pipa Sherlock Holmes si am purces la "cercetari "....

1- suna la volum redus fata de astaptari = SPL 92 .....????

2- Numai medii si inalte .......

3- amandoua la fel.....asta da de banuieli....

img_2067.jpg

Boxele sunt in stare deosebit de buna,ingrijite.....Nu cred sa vina din filtre, nu se pot strica la fel/deodata,/identic....

am tras o privire/masuratori...

Totul OK !

img_2063.jpg

Se vede ca s-a dorit calitate .....pana si butonul de reglat inaltele ,care este in spate si nu vede nimeni ,este facut "ca lumea"....cu pretentii,deh...

img_2068.jpg

Nu uitati ca este din anii 70.....

Am banuit ca diful de bas/banda larga  a fost schimbat ,dar nu ,este original....

img_2062.jpg

Am scos fata ,de o lucratura nemaipomenita ! fata de ce pun altii ( rama lemn cu panza ...) Sa nu mai spun ce usoara e ,nu-mi dau seama ce lemn este, toata fata nu face cat o tabla de ciocolata normala....

Difuzoarele arata bine.......Hmmmmm....mai trag un fum din pipa imaginara.....

pun mana pe difuzorul de 20cm.....beton.....cu 6 degete de la 2 maini abia pot apasa menbrana 2mm.....

img_2066.jpg

Ma gandesc ,dece ,fostul proprietar a vandut bunatatile de boxe cu 50 euro ???? studiez marginea difuzorului......

idiotul haudiofil o fi citit pe net ca trebuie protejata marginea difuzoarelor ....( nu cred ca stia ca cele cu panza cauciucata care mai sunt si de marca rezista muuuuuult....) si le-a dat cu lac.....cred ca rasina care se foloseste la fibra de sticla.....se vede pe poza ,ba la boxa cealalta era cursa peste margini ,cred ca aceea a fost tinuta pe verticala....

Asa ca am pus "beneficiarul"sa cumpere 2 buc Visaton BG20..... asta pt ca amandoua au 20cm,amandoua au SPL92,sunt folosite ca banda larga, si Visatonu e accesibil ca pret ...

( Sansuii vor ramane la mine ,o sa le schimb marginea...)

Intrucat filtrul  pt difuzorul de banda larga ara o bobina si un cond paralel de 3.3uF , partea superioara de medii este mai putin reprezentata ,fapt ce se simte la auditie ......( la Jazz se simte lipsa in aceasta zona ,da Disco etc nu...) asa ca am pus un mic dif Altec Lansing pt aceasta zona ,am facut inchidere in spate si pus material absorbant in el.

img_2065.jpg

Am purces la modificarea filtrului, un cond de 50uF /100V nepolarizat si o mica bobina cu sarma subtire al carei rezistenta face sa sune discret,sa nu "tipe"....

img_2070.jpg

Inaltele sunt placute ,reglabile in 3 trepte dar partea inferioara pana la medii era mai slaba ,asa ca am pus un Twetter 

SAL ( ieftinn )  cu membrana plastic ,91dB ,"alimentata "prin Miflex 4.7uF.

Acum boxa suna "natural " , foarte placut , investitia a fost minima.

Atentie ! boxa este interesanta ,are cateva particularitati ,cred ca merita "copiata " de cine vrea ceva placut la pret corect.

1- difuzorul mare nu este pus in mijloc  ,ci intr-o parte ,si mai sus decat suntem obisnuiti.

2- inaltele nu sunt pe nici o axa cu cel mare.

3- doar orificiul BR este simetric cu cel mare ,dar este ceva distanta de el....

...........................................................................................................................................................................................................o fi stiut ceva cei de la Sansui....

.............................................................................................................................................................................................................asa ca am pus mediile si inaltele suplimentare tot asimetric ,evitand acelasi axe ....( de interferenta??? ) 

img_2069.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

44

• icar

13

• sonic11

7

• darius_bv

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

+ pus modulul Bluetoot .

+ pus potentiometrul ALPS cu priza Loudness

+ construit circuitul Loudness in "aer"direct pe comutator .Are 2 nivele  de Loudness  ,faza a doua accentueaza si mai mult inaltele.

+ definitivat interiorul+ facut capacul de jos.Are acces la reglat reactia negativa si acces la comutarea 4-8 ohmi

+ pus amortizoare si protectie mobila "antizgariere "din pasla.Puse asa mai pe interior ,amplificatorul pare ca pluteste la 4mm in aer......

+ am pus o bobina DIY  de 0.75mH in serie cu cel de 0.5mH la boxe,ca sa cobor frecventa de taiere la difuzorul de bas.

= in Jazz  instrumentele soliste s-au dus mai in spate , nu-mi place asa........in schimb la muzica de alte genuri ,electronica etc " atmosfera " este mai "curata ".Asa ca am pus un intrerupator  care pune in scurt bobina pusa in plus ,asa am 2 moduri de operare.( mai trebuie sa fac o margine frumoasa din aluminiu ,sa arate "ca lumea"... ) 

Testat cu muzica Goa Psyhedelic Trance ,suna "misto", mai ales ca este afara ,unde basul se simte mai slab ,inregistrat cu Huawei P19-2019 ....

Parerea mea ca difuzoarele Visaton BG-20 merita fiecare banutz dat pe ele....

steami10.jpg

steamj10.jpg

f210.jpg

sansui10.jpg

Link spre comentariu
La 07.06.2023 la 19:45, Усилитель a spus:

Parerea mea ca difuzoarele Visaton BG-20 merita fiecare banutz dat pe ele....

Câti banutzi s-au dat pe ele? Mie mi s-au oferit la ca. 36 euroi dar am preferat sa-mi cheltui bugetul pe W130X, la care am primit acelasi discont (ca 30% fata de pretul cerut de producator).

Interesant ca ati apelat la "difuzoare de umplutura" (exact asa le numeste literatura, filler driver). Ati facut si ceva masuratori sau numai urechiometric?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, franzm a spus:

Mie mi s-au oferit la ca. 36 euroi dar am preferat sa-mi cheltui bugetul pe W130X,

Da, la acest pret au fost luate de prietenul meu din Augsburg, sunt ale lui. Am ales BG-20 pt ca este cel mai asemanator cu originalui care a fost inlocuit. 

Deci pt mine acel W130X nu e optiune, cum sa pun dif de 13cm in gaura de 20.....chiar si cu * scandura*adaptoare 

Nu inteleg dece este BG20 de umplutura..... 

Nici dece W130x ar fi mai bun

BG20 are rezonanta la 38Hz SPL92, celalalt 90Hz SPL 87....

Nu am cu ce sa fac masuratori, la urma urmei va fi ascultat tot cu urechi...... Am ajuns la un sunet corect, i-a placut si prietenului, este foarte multumit. 

Link spre comentariu

W130X nu are nici o legatura cu boxa de fata; l-am pomenit numai ca sa justific de ce nu am luat (înca) BG20 (am apucat ultimele 5 bucati la pret redus).

Nu BG20 este de umplutura, ci celelalte doua pe care le-ati pus. Adica umple golurile din caracteristica de frecventa (de regula într-un domeniu f. îngust), nu golurile din cutie. ;-)

Daca-i din A, banuiesc de unde le-a luat.

echipamentul pentru masuratori nu-i musai sa fie scump; se poate face totul diy.

Link spre comentariu

Prima boxa am făcut folosind pt măsurători o capsula electret Panasonic (2Euro de pe internet) , un preu făcut de mine și o placa de sunet.  Acum folosesc un microfon UMIC-1 și ca ieșire de semnal DAC-ul meu. Iesirea de căști din DAC o folosesc pt măsurătorile de impedanta. Ieșirile sint foarte liniare, 3db la 50khz și cuplaj DC deci nelimitat în partea de jos. 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Postat (editat)

Am exersat un pic programul Proshow gold .... este usor de utilizat....am folosit varianta veche de tot 4.1   .....nu am pus efecte deosebite ( arata bine dar dupa un timp poate fi obositor si distrage atentia...)  am si cea mai noua....e mai greu de folosit ...te pierzi printre multe efecte,setati etc.....  am folosit cateva poze de la Steampunk amp.....

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări