stryx Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 In apa o sa creasca diverse organisme in timp, iar uleiul natural rancezeste. Cred ca ceva ulei mineral ar fi cea mai buna solutie. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 Ulei ars, sau ulei de șarpe.... Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 Acum 13 ore, Усилитель a spus: Simti tu ceva, vezi in viitor.... Am studiat mult cum sa aranjez reteava de tevi:ba acopera ce nu trebuie, ba incurca, ba nu are loc, ba arata urát, sau a cazan de tuica. Asa ca am hotarât sa pun lungime minimă de teavă de 15 mm, dar sa amplasez pe ele niste piese confectionate de mine, care arată bine, si au si "pseudorol"... Asa vin : 2buc "filtru ulei sarpe" 2buc :"distortion evaporator" 2buc "Sound distilator" 2buc : " cazemate magice" *pariu ca o sa va placa *. si dau gata modelul, pe care am gasit ca a fost facut in scop de reclama, de o fabrică care se ocupa de chestii de cupru. (pacat ca au niste cositor scurs urât la baza "rezervoarelor" mai ales ca am gasit poze si din spate pe net, sau la rezolutie mai bună....) Unde țineți bijuteria asta, ma gandesc sa va fac o vizitanu de alta, da sa vedem cat de bun e snake oil-ul. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 23, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2023 Am alimentat temporizatorul, a mers din prima....recomand ,schema simpla ,nepretentioasa. Deocamdata l-am reglat la 21 sec. Stiam ca nu e sanatos sa alimentezi cu anodica tuburile care inca nu sunt incalzite, dar am citit ca nici sa bagi anodica dintruna pe tuburi nu e chiar "sanatos"... Cum tuburile devin mai rare si mai scumpe , merita cate ceva care le prelungeste viata....Asa ca experimentez o idee de-a mea: Intre primul electrolitic si al doilea vine droselul , inseriat cu un rezistor de putere ,( deocamdata trebuie sa experimentez valoarea , intre 20K - 30K , presupun ...) si vreau ca constanta de timp de incarcare si temporizatorul sa aiba cam aceasi valoare.Asa anodica apare incet si cand e nevoie si de ceva amperaj releul temporizatorului pune in scurt rezistorul si totul merge "normal "... Link spre comentariu
string Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 (editat) 28 minutes ago, Усилитель said: Stiam ca nu e sanatos sa alimentezi cu anodica tuburile care inca nu sunt incalzite, dar am citit ca nici sa bagi anodica dintruna pe tuburi nu e chiar "sanatos"... Totuși, care ar fi deosebirea de esență dintre cele două propoziții, alta decât lipsa diodelor redresoare - tub? Mno ... cele care alimentau progresiv cu tensiune anodică în măsura în care li se încălzeau și lor filamentele. Coincidență oare cu ”sa nu semeni in ogorul tau doua feluri de seminte”? Editat Februarie 23, 2023 de string Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 23, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2023 (editat) Acum 30 minute, string a spus: lipsa diodelor redresoare - tub? Tuburile redresoare au si dezavantaje : -consuma curent.... -"duc" miliamperaj puțin, deci poti pune filtrare minima.... 10+50uF de obicei... (am fobia filtrarii, aici am "numai" 960 uF...) -dupa un timp trebuie schimbate... -necesita traf cu secundar dublu -necesita traf cu infasurare de filament, de obicei 5V min 2A... -are loc cadere de tensiune pe ea... Am amplif cu tub dioda,dar cu rol de intarziere anodica si la acela vreau sa pun o temporizare, dupa un timp cand deja totul merge bine sa fie scurtcircuitat de 2 contacte ale releului, si filamentul intrerupt de altele.... Am si eu idei, mai experimentez, nu merg neaparat pe linia trasata de altii.... Editat Februarie 23, 2023 de Усилитель Link spre comentariu
string Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 10 minutes ago, Усилитель said: -"duc" miliamperaj puțin Depinde ... de tub. Unele ”duc” 400A la 16.000V sau mai mult https://www.ebay.com/itm/261968449390 Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 24, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2023 (editat) Acum 5 ore, string a spus: Unele ”duc” 400A la 16.000V sau mai mult Am asa tub, dar consuma pe masura...... Am si una mai "mica" duce 8 A, consuma pe filament 12 A.... Arată ca un obuz de aruncator de mine. Astept sa vad tubul respectiv pe amplificatorul construit de tine... Editat Februarie 24, 2023 de Усилитель Link spre comentariu
darius_bv Postat Februarie 24, 2023 Partajează Postat Februarie 24, 2023 @string tiratroanele nu sunt tuburi redresoare, mai degraba "tiristoare" cu gaz Link spre comentariu
string Postat Februarie 24, 2023 Partajează Postat Februarie 24, 2023 8 hours ago, darius_bv said: @string tiratroanele nu sunt tuburi redresoare, mai degraba "tiristoare" cu gaz Și tiristoarele (cu sau fără gaz) nu sunt diode (redresoare) controlate? 15 hours ago, Усилитель said: Arată ca un obuz de aruncator de mine. Arată ca un tub de emisie radar, spre 1MW în impuls, iaca sute sau mii de A la zeci de mii de V. IGBT-urile sunt un moft mult prea fragil pentru asemenea aplicații Ideea era că acel 19 hours ago, Усилитель said: miliamperaj puțin este o afirmație nefondată. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 24, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2023 1 oră în urmă, string a spus: Ideea era că acel Acum 20 ore, Усилитель a spus: miliamperaj puțin este o afirmație nefondată. Ba este fondata ,cel mai folosit tub redresor ,care e cam scump ,, GZ34 duce 250 ma......Un Mullard NOS ,de care detin,dar mi-e mila sa-l pun in ceva incepe de la 150 euro... La proiectul meu PP EL84 am folosit 5u8C ,dar toaca 5V-5A la filament ,dar macar e rezistent ,rezista la momentul incarcarii condensatoarelor....( vreau sa-l fac mai economic , cu releu by-pas dupa incalzire -imi place cand sunetul si puterea apare incet si se tot mareste... plus ca vara incalzeste ca naiba.....degeaba...) Mai am 2 buc NOS VI3-70/32 cu aspect de obuz aruncator mine : filamentul "mananca " 12.5V - 5.3A....si e dioda simpla...nu dubla https://www.radiomuseum.org/tubes/tube_vi3-7032.html Una din cutiile mele cu "ciudatenii..." Am facut o sursa cu iesiri de 5V pt alimentat modul Bluetooth ,prietenul vrea neaparat sa fie.....Mai contine si sursa negativare 60V , am "bagat"ceva filtrare ,plus totul ecranat in cutie metalica.Aveam putin loc ramas ,asa ca am pus in locul unui rezistor dintre 2 electrolitici o bobina de releu 24V ca drosel ,are putin peste 3H si rez 1K. Link spre comentariu
string Postat Februarie 24, 2023 Partajează Postat Februarie 24, 2023 36 minutes ago, Усилитель said: Mai am ... Mmm ... rarități din metal și sticlă Totuși ... chinezii produc chiar și GZ34 (Mullard) și asta nu chiar la 150 de euro: https://www.aliexpress.com/item/1005004351733589.html?pdp_npi=2%40dis!RON!RON 157.99!RON 142.20!!!!!%402103222116772653123382695e04ac!12000028863140945!btf&_t=pvid:8def2b0e-0720-4028-8d86-f745f7d5606d&afTraceInfo=1005004351733589__pc__pcBridgePPC__xxxxxx__1677265312&spm=a2g0o.ppclist.product.mainProduct Dovadă că le mai cer /utilizează și alții, fără soluții tehnice ”hibride”. Link spre comentariu
darius_bv Postat Februarie 24, 2023 Partajează Postat Februarie 24, 2023 Acum 3 ore, string a spus: Și tiristoarele (cu sau fără gaz) nu sunt diode (redresoare) controlate? Nu, tiristoarele sunt tiristoare, chiar daca-s folosite in punti comandate (sau semi-comandate). scuze de off-topic Acum 1 oră, Усилитель a spus: Una din cutiile mele cu "ciudatenii..." Frumoasa colectie: triode metalo-ceramice, diode redresoare de inalta tensiune, tiratroane si... ceva camertoane? Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 24, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2023 Acum 54 minute, string a spus: Dovadă că le mai cer /utilizează și alții, fără soluții tehnice ”hibride”. Alea au numele "mullard" dar nu sunt..... Se folosesc, dar nu ar rezista la cei 980uF ai mei.... De obicei rezista la 10+50/60 uF. Eu vreau ca anodica sa fie filtrata ca lumea si tensiunea sa nu fluctueze cu basul.... Pe cand un amplif facut de tine? Link spre comentariu
string Postat Februarie 24, 2023 Partajează Postat Februarie 24, 2023 La 24.02.2023 la 22:00, darius_bv a spus: Nu, tiristoarele sunt tiristoare ... Unii le zic SCR (silicon controlled rectifier or semiconductor controlled rectifier) - spre deosebire de triace Ce o fi aia ”rectifier”? La 24.02.2023 la 22:06, Усилитель a spus: Eu vreau ca anodica sa fie filtrata ca lumea si tensiunea sa nu fluctueze cu basul.... Parcă există și tuburi stabilovolt, nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum