Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Virusii de calculator pot ucide ca orice alt utilaj in conditie proasta.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Parcă îmi amintesc că ”buletinul de identitate”, cel din carton ”comunist” avea specificată și grupa sangvină - pentru urgențe.

”Cartea de identitate”, respectiv un adevărat ”roman” computerizat (nu simplu buletin), devirusat și securizat internațional = nu conține informația asta.

Cine are ”carte”, are parte :rade::

https://light.sunphoto.ro/photos/normal/89587582_OLRFXVD.jpg

Adică (pardon!) phishing (pe ele).

Editat de string
Link spre comentariu
On 1/21/2023 at 5:56 PM, ionut120v said:

nu mai am incredere in integritatea bazei de date

Nici eu ...

Aceasta este legătura.

Notă: ”făcătura” de mai sus este evidentă pentru un ochi atent și avizat. Alte ”făcături” nu sunt atât de evidente însă perfect posibile.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Stefan a spus:

Google sheets? Il folosesc zilnic pentru lucru colaborativ, acces de oriunde fără sa depinde de un anumit sistem, evidenta cine si ce a modificat, conexiune securizata, șanse minime de pierdut fisierele sau criptare de vreun ransomware. Totuși nu cred ca e permis pentru Dvs. sa folosit așa ceva.

Procesarea informatiei nu face obiectul vreunei reglementari, se poate face si manual, pot sa le trimit prin posta.

Voi incerca google sheets, doar sa mearga macro de office de microsoft, open office sau libre office le deschide, pot baga datele in ele, dar se vaita ca nu le mai pot folosi ca nu mai merg macro-urile.

Cel mai probabil aveti dreptate, problemele cu baza de date nu sunt cauzate de virusuri sa de atacuri (n-a fost nici macar un singur atac de la infiintarea ei), ci de bubele aplicatiei care o accesesaza.

Pe de alta parte multe laboratoare private dau analizele pe mail sau in cont, dar nu ofera conexiune securizata de tipul https, pana si acest forum ofera https.

Apropo de tehnica de calcul, s-a dat la un moment dat un act normativ prin care institutiile finantate cu bani publici nu mai puteau cumpara birotica, nici macar imprimante.

Link spre comentariu

Atunci cand completezi o baza de date nu completezi un Excel. O baza de date e ceva mai mult decat un raft.

Bazele de date ofera o interfata web in care se pot completa niste formulare si permit unele exporturi de date sub forma .xlsx, .cvs, .pdf, etc. Este posibil ca acele exporturi sa nu fier compatibile 100% cu MS Excel, mai ales macrocomenzile.

Daca vrei neaparat sa vizualizezi in MS Excel gasesti pt descarcare gratuita MS Excel viewer.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, ionut120v a spus:

Apropo de tehnica de calcul, s-a dat la un moment dat un act normativ prin care institutiile finantate cu bani publici nu mai puteau cumpara birotica, nici macar imprimante.

Asta a fost acum 100 de ani, dar si atunci se puteau folosi banii incasati pentru servicii!

faceti un efort si cereti si parerea unui profesionist in informatica. daca el nu-si face singur analizele medicale, dv., de ce ati incerca sa-i preluati atributiile? Poate va rezolva problemele si va ramine timp mai mult pentru job!

Link spre comentariu

Cu ajutorul sugestiilor colegilor patiti am rezolvat, intr-adevar problema e era de la driverul USB serial si de la mouse-ul defect, am inlocuit mouse-ul si  nu mai face probleme, am pus si un calculator mai puternic i7 cu 12GB cu GTX1050 cu 4 GB 128GB SSD in loc de i3 cu 8 GB si grafica intel.

Am gasit si virusi, dar nu ei erau problema.

Cat despre office ala de microsoft e prea complicat pentru mine, ma descurc cu libre office,  free.

Sistemul de operare il iau ca atare sunt ani de cand n-am mai surubarit la linux, multe lucruri am uitat, unele s-au schimbat, win 10 merge cum merge atit timp cat nu da dureri de cap e ok.

Am oportunitatea sa trec complet pe linux la serviciu, aparatele au linux embedded, aplicatia a fost updatata, serverul e linux, iar pe terminal ruleaza un client, se poate lucra sub windows si sub linux, interfata e asemnatoare, mai trebuie aparat de biochimie cu linux si s-a rezolvat.

Multumesc mult oricum (virusii de calculator pot ucide in masura in care fac oamenii s-o ia razna).

Link spre comentariu
1 hour ago, ionut120v said:

...

Multumesc mult oricum (virusii de calculator pot ucide in masura in care fac oamenii s-o ia razna).

Eh, încă nu ați avut contact cu un virus care să vă cripteze (sau altereze) o bază de date, după care să vă și ofere (contra-cost) o eventuală și posibilă ”cheie” ...

Link spre comentariu

P.S.

După ”bazele” de date informatice oficiale, eu nu am și nu am avut niciodată permis de conducere pentru nicio categorie.

Asta pentru că permisul ”s-a născut” (și mi-a fost furat) cu mult înaintea lor (”bazele”) :rade:

De altfel, și certificatul meu de naștere este emis de o țară care nu mai există (RPR).

Concluzii?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări