Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LED LG model 65UN71003LB diferenţe de culoare pe ecran

BigGeo

Postări Recomandate

va salut d.lor, am si eu o problema la LG.ul meu model 65UN71003LB. mi se pare ca partea din dreapta a ecranului are culorile mai inchise. am crezut ca este din benzile led, motiv pentru care am schimbat tot "spatele" de la un tv identic nou dar cu dispaly.ul spart. Cu ocazia acestei "operatii" am mutat displayul cu ajutorul unor ventuze (asa am vazut pe youtube, displayul fiind foarte mare), operatie in urma careia mi-a ramas o urma de ventuza pe ecran. voi atasa pozele aferente. Ma puteti ajuta cu cele doua probleme ale acestui tv? multumesc anticipat!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BigGeo

11

• iuliantv

5

• validae

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

daca nu ma insel eu acolo e o diferenta de nuanta,anumite zone bat spre albastru,si sant leduri defecte,conectati.l la laptop sau pe ethernet si dati un fon alb imaginii

de exemplu 

Whats-App-Image-2022-11-25-at-21-05-59.j

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

E foarte posibil să se fi deplasat folia reflectorizantă în zonele mai închise, adică să fi ieşit de sub leduri.Dar mai probabil are leduri străpunse, trebuie desfăcut panelul şi alimentat tv fără el, ca să se vadă ce şi cum.Nu am păţit asta până acum, dar trebuie să comanzi din surse sigure, nu de oriunde...

Link spre comentariu

Va multumesc pentru sugestii. Dar acea urma de la ventuza credeti ca se poate remedia? Si daca voi umbla din nou in el pentru verificarea foliei, sa nu mai folosesc ventuzele pentru manevrarea panelului?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

E foarte posibil să se fi deplasat folia reflectorizantă în zonele mai închise, adică să fi ieşit de sub leduri.Dar mai probabil are leduri străpunse, trebuie desfăcut panelul şi alimentat tv fără el, ca să se vadă ce şi cum.Nu am păţit asta până acum, dar trebuie să comanzi din surse sigure, nu de oriunde...

nu cred sa fie foliile de vina,e un direct led led nu edge led

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Dacă afectau ventuzele folia de protecţie de la suprafaţa panelului, se vedeau cel mult nişte cercuri sau pete rotunde localizate, nu porţiuni largi ca acolo.Tot ledurile au probleme, dar degeaba dăm noi cu presupusul ,dacă iniţiatorul nu dă jos panelul să vadă pe viu...

Link spre comentariu

Oricum displayul e compromis,dacă-l mai demontează odată,și invariabil îl și torsionează,e posibil să plece fisură din cercul ăla de unde ”a supt” ventuza.

Măcar așa cum e merge,se poate uita la el.

Link spre comentariu

"daca nu ma insel eu acolo e o diferenta de nuanta,anumite zone bat spre albastru,si sant leduri defecte,conectati.l la laptop sau pe ethernet si dati un fon alb imaginiide exemplu". asa arata fondul alb:

https://s.go.ro/qz1gkrzn

https://s.go.ro/qyt385zp

si asa arata ventuzele de 11,5 cm diametru, pe care le.am folosit: 

https://s.go.ro/2xga6vg2

Cand voi avea putin timp liber voi desface din nou tv.ul, cu riscul de a face ceva la panel, pentru a verifica ledurile, cu toate ca toate piesele si "oala" cu folie si benzi led le.am luat de la un tv nou-nout care avea panelul spart. De fapt, am luat panelul de la cel vechi si l.am pus la tv.ul nou, cu precizarea ca cel vechi "vedea" la fel cum "vede" in prezent. Am crezut ca sunt de vina ledurile, de aceea am facut aceasta operatiune.

Daca considerati ca ar fi mai bine sa il las asa pentru cat va mai trai, nu ezitati sa ma sfatuiti. Multumesc inca odata pentru toate parerile si sugestiile.

Link spre comentariu

Da alea-s clar urme de ventuză, dar nu explică umbrele ci doar cercurile... "

Acele umbre le avea dinainte, iar urma de ventuza a aparut dupa ce am transferat panelul si am folosit ventuzele..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări