Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect LED Samsung

Ciupanezu89

Postări Recomandate

Salut dragi colegi. Intampin o problema cu un samsung UE28H4000AW. Brusc ramase fara luminozitate. Am cumparat baretele led, noi, le-am schimbat si intensitatea parca tot numai este asa puternica. Backlight-ul este la maxim. Ce pot controla/schimba ca sa isi revina luminozitatea ca la inceput? 

In poza este asa cum se vede acum dupa schimbarea baretelor led. 70% mai bine.yEbjE8Xo_IMG-20230117-WA0014.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciupanezu89

5

• iuliantv

3

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

dupå cate tin eu minte au pe sursa un semireglabil acoperit cu silicon,de acolo se poate ridica sau scadea curentul pe leduri,dar e bine oare sa ridicati curentul? nu v.or deceda mai repede

daca tot nu santeti multumit,puteti jongla cu alte valori  ale semireglabilului sau a rezistentelor legate de acesta,

samsung-28h4000.jpg

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

sant si ,,stifturi,, mai bune ca originalele 

dar in mare parte stifturile sant proaste,originale ? de unde la un pret decent,sa nu mai spun ca lg ,samsung,philips tpv,, au printre cele mai proaste barete

Link spre comentariu

Le-am achizitionat din acelasi loc, din care am cumparat pentru alte 5 samsunguri. Incerc sa masor valorile pe barete si ridic voltajul cate putin. Din cate stiu ledurile sunt de 3v.

Link spre comentariu
56 minutes ago, Florinel TV said:

Ori nu a pus barete exact , ori baretele sunt stifturi, altfel nu se explica, cum cu originalele vedea bine si cu acestea sunt mai slabe

Cele originale deodata, s-au dus. Luminozitatea s-a redus la aproape minim, dar se puteau distinge imaginile. Baretele  noi sunt montate corespunzator. 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Ciupanezu89 a spus:

Baretele  noi sunt montate corespunzator. 

Eu nu am spus ca nu sunt montate corect, eu am spus ca nu sa pus acelasi cod de barete

Link spre comentariu

Va las poza cu placa... nu are zona incercuita de dvs.  Vad ca acum are o flickarire luminozitatea.. este sesizabila.g5LG6JMA_20230122_111526.jpg

Editat de Ciupanezu89
Link spre comentariu

se pare ca foloseste alta sursa,trebuie vazut ce controler are,sau puteti incerca marirea valorii condesatorului maro din partea dreapta sus ,,caramica,,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări