tarzanx Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 M-am procopsit cu un laptop pe care cineva din exces de zel sau din graba sau din prostie de la betie a varsat vin. :axe: Si nu mai merg niste taste.Urmare nu mai merg niste taste. Sincer sa fiu nu am prea umblat prin laptopuri si, decat sa stric ceva, ca ma gandesc sa-l desfac sa curat bine pe acolo va intreb ce sa fac, cum sa procedez?Sunt niste chestii ce trebuie facute atunci cand desfaci un laptop???Sau imi dati cineva vreo idee ce sa fac? Link spre comentariu
rimache Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 Sunt niste chestii ce trebuie facute atunci cand desfaci un laptop???Da, iei langa tine o cutiuta in care sa pui suruburile ca s-ar putea sa fie destul de multe. :smt003 L-am desfacut dupa ce am calcat pe firul de la casti si i-am rupt mufa de iesire pe care a trebuit sa o schimb.Am inceput cu acumulatorul... si pe urma tot inaintezi, inaintezi... si incerci sa tii minte ce ai dat jos ca sa poti pune la loc.La tastatura se ajunge relativ repede (cred ca depinde si de tip, dar cum nu ai spus nimic de asta...)Bafta si spor la treaba!P.S. - dupa ce l-am asamblat la loc am gasit pe net manualul service unde aveam poza cu laptopul explodat :smt003 Link spre comentariu
Blind Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 simmy, poti pune niste poze? sunt cam greu de cap in perioada asta (si eu am tot packard bell, am curatat tastatura cu o pensula de acuarele din vremuri demult apuse, insa nu vreau sa ma mai chinui asa si data viitoare) Link spre comentariu
tarzanx Postat Decembrie 14, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2007 momentan am plecat de acasa si nu mai stiu ce model e, dar pe duminica seara ajung si daca o sa am timp o sal surubaresc, daca nu saptamana ce vine sau dupa craciun , cand o sa am timp. Ziceti ca manualul s-ar putea sa zica cum sa-l desfac? pai sa-l sun pe alcolist si sa vad daca are asa ceva. Ma gandesc ca pt a ajunge la tastatura prin interior trebuie sa dau tot jos, e ceva la care ar trebui sa fiu atent? Chichite, etc.. ????se rezolva daca il il curat???? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 14, 2007 Partajează Postat Decembrie 14, 2007 ca sa ajungi la tastatura,trebuie sa dai cel mult partea de plastic de sus(unde e si t-padul,de ex)restul componentelor sunt prinse de placa de josatentie la mufele tastaturii,sa nu le maltratezi,lucreaza cu grije si atentiedaca ai cleme ascunse(pe marginile diferitelor componente de plastic),nu folosi o surubelnita de metal(ca o sa lase urme nasoale) ci cauta o unealta asemanatoare de plastic Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 15, 2007 Partajează Postat Decembrie 15, 2007 nu e 100% sigur, dar sunt mari şanse să rezolvi problema curăţând tastatura... Link spre comentariu
tarzanx Postat Decembrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2007 revin e un Toshiba Satellite L10-202. Si surpriza.... nu merg majoritatea tastelor si nici mouse-ul lui, asa ca invatatura de minte sa mai iau ceva la depanat si sa nu verific ce are atunci, pe loc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 probabil contacte imperfecte(de la vin?)touch-ul il poti verifica la un desktop(iei cablu ps2 de la un mouse vechi,la touch gasesti v+ si gnd,iar celelalte 2 fire-clck si data- le gasesti prin incercare-2 mai exact)posibil ca si tastatura sa fie ps2,urmezi aceeasi pasiposibil google sa te ajute(insa trebuie sa cauti atent,eventual sa si traduci) Link spre comentariu
tarzanx Postat Decembrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2007 Tastatura e conectata printr-o panglica cu mai multe fire, vreo 20, la touchpad nu am ajuns inca caci m-am impotmolit. Dar va zic ca am ametit de la mirosul ce iesea din el. Tastatura cum o pot desface? e prinsa pe o tabla subtire de aluminiu, tastele au acelasi principiu ca la o tastatura obisnuita??? Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 adică matrice multiplexată??da, din câte ştiu eu (doar dacă nu se folosesc alte controllere, şi n-am auzit să se fi făcut inovaţii la controllerele de tastatură)... Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 17, 2007 Partajează Postat Decembrie 17, 2007 o fii controllerul pe placa de baza,nu pe tasatura propriu zisa Link spre comentariu
tarzanx Postat Decembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2007 o fii controllerul pe placa de baza,nu pe tasatura propriu zisaAsa ma gandesc si eu. Acum am tastatura, e o placa de aluminiu pe care sunt prinse tastele. Cum dau tastele jos ca sa curat contactele?? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 18, 2007 Partajează Postat Decembrie 18, 2007 cauta pe google un 'how to' ,ar trebui sa gasesti(nu cred ca esti primul care vrea sa desfaca o tastatura) Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 18, 2007 Partajează Postat Decembrie 18, 2007 sau întreabă-l pe măgar de "service manual"... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum