Marian Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 1 hour ago, Marele Savant said: Exact. Io nu m-am laudat pina acuma, dar am si un Fluke1587 Da de ce sa n-o faceti daca aveti cu ce? Am cumparat multe aparate de masura foarte bune de la dvs ( multimetrul ala negru de la dvs e cumparat de mult timp si fara el viata ar fi pustiu... ), si cu siguranta as mai face-o daca ceva mi-ar mai atrage atentia. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Da Fluke 1587 nu-ti atrage atentia? Vezi ca omu’ se plange ca la fiecare masuratoare cu el miroase a parfum Chanel no. 7. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Nu ma provoca te rog Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Vad ca s-a dat in offtopic pe aici, cu mirosuri, bani.... tipic, din cauza asta multi useri pleaca de pe forum. Ca sa pun ceva la subiect cu titulul topicului "Comparatie multimetre Acelasi condensator nou Samwha 4700uf/50V, cumparat de la TME si masurat cu 7 aparate diferite: (ultimul, Voltcraftul e foarte vechi, necalibrat si nu mai am incredere in el, desi pe tensiuni e foarte bun) As mai putea face maine un test, masurand acelasi condensator la serviciu pe un Fluke de masa calibrat la zi si de precizie mai mare decat cele de mai jos. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 (editat) Acum 2 ore, Marian a spus: Da de ce sa n-o faceti daca aveti cu ce? pentru ca este primit cadou de la fiul meu, nu l-am cumparat eu ca-i duceam lipsa. il folosesc doar pentru masurarea rezistentei de izolatie, nu am mai luat un aparat dedicat! Ref. la masuratorile facute pe condensatorul de 4700, ce concluzii ati tras? ciudat este ca de obicei electroliticii indica ceva mai mult fata de valoarea marcata, nu mai putin. personal, nu l-as folosi decit la mare nevoie! Editat Ianuarie 29, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Acum 40 minute, djlove a spus: Vad ca s-a dat in offtopic pe aici, cu mirosuri, bani.... tipic, din cauza asta multi useri pleaca de pe forum. Posibil, desi mai degraba pleaca datorita jignirilor sau atacurilor la persoana, facute de cei care nu suporta sa fie contrazisi oricit de grav ar gresi! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Acuma cinstit nu vad motivul pentru care daca spui ceva de Fluke sa se sara ca piscat de popou! Dupa cum se vede mai sus toate indica la fel, doar 117 e mai departe de celelalte cu 0,4%. Ma rog, si in asta sta numele Fluke, repetabilitatea masuratorilor. Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 @Marian Poate poti face si tu un test de masura condensatori? comparat cu celelate aparate care le mai ai, sunt curios daca doar al meu e asa... Ca viteza de masura, la condensatorul asta de 4700uF, Hantek e similar cu Fluke 87V si 289, celelalte au un timp mai mare pana afiseaza..., Din ce am masurat bobine, pare sa fie bine, dar aici nu detin multe alternative cu care sa compar. P.S. Eu la asta m-am referit cand am spus ca nu il pot lauda (nicidecum de pret sau altceva), la capacitati mai mici nu mai e diferenta asa mare... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Dar nu a zis nimeni ca Fluke nu-i bun, ci doar ca mult prea scump pentru ce trebuie sa faca. Am luat si eu un cond Nichicon bipolar de 47uF ( valoare aleasa cu scopul impedantei aproximative la 100hz ), si l-am masurat cu metoda generatorului si a osciloscopului folosindu-ma de o rezistenta de 33R/1%: Am gasit 48,16uF cu metoda asta. Am masurat apoi acelasi condensator cu toate multimetrele mele care masoara conzi: Si cu analizorul de la Taxdoru: Diferentele nu vin de la precizia pe camp a fiecaruia ci de la modalitatea de test. Apoi am masurat impedanta condului la 100hz ( frecventa de test cu metoda de mai sus ), foarte aproape de cei 33,06R masurati pe UT71C la rezistenta, deci ok. In final am masurat condul ala si cu Hantek dar pe mai multe frecvente. La 100hz diferenta intre ce am calculat si ce a masurat Hantek nu-i de nici 1%, nu-i deloc rau, nu-i asa? Comparatia nu e foarte relevanta daca nu se masoara in configuratie identica. Mi se pare normal ca multimetrele Fluke sa arate aceeasi valoare daca testeaza toate in exact acelasi mod, aceleasi protocoale, frecventa, etc ( si mi s-ar parea normal sa fie asa, repetitivitatea este principalul lor atu ). Adica da, Fluke sunt excelente, nimeni n-o sa conteste asta, dar sunt prea scumpe, si oricum asta nu inseamna ca nici o alta marca nu poate fi de incredere, si nici ca nu exista altceva in afara de Fluke. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Metoda generatorului si a osciloscopului in cazul meu este dificil de utilizat pe conzi mai mari sau inductante mai mici, pentru asta am nevoie de ceva amplificator de banda larga, palier de la cativa hz pana la minim 110-120khz si putere cativa W, nu am asa ceva momentan ( nu merita bataia de cap cu amplificatoare audio la asa ceva ), dar am de gand sa-mi fac ceva de genul pe viitor, un soi de adaptor dedicat special pentru asta cu amplificator de banda larga, ceva rezistente diferite de precizie, etc, e o chestie utila, asa de curiozitate. Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Februarie 1, 2023 Partajează Postat Februarie 1, 2023 Atasez si eu cateva poze comparative intre masuratorile facute de o punte si multimetre la un condensator nichicon de 470uf Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 1, 2023 Partajează Postat Februarie 1, 2023 Deci cat are condensatorul? Care valoare o iei de buna? Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Februarie 1, 2023 Partajează Postat Februarie 1, 2023 Daca este sa te iei dupa masuratorile facute de punte aproape toate au valori sub cele precizate de producator Puntea este noua si calibrata iar condensatoarele sunt din sursa sigura Atasez si poze cu masuratori la un condensator de 47n Personal ma bazez pe punte Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 1, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2023 Am aratat mai sus ca la electrolitici cel putin, valoarea masurata variaza cu frecventa de test. SI eu tot pe puntea RS m-as baza, insa la electrolitici valoarea masurata in sine este irelevanta si de regula se inscrie in toleranta. Mai importanta este precizia la inductante, si foarte important este sa poti selecta frecventa de test, sa stii exact cat are inductanta aia la frecventa care te intereseaza ( sau cat mai aproape de ea ), in special la inductante bobinate manual ( cum sunt trafuri flyback, LLC, inductante serie, etc ). LE: M-am uitat cat costa RS-ul ala si mi-a picat fata... Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Februarie 1, 2023 Partajează Postat Februarie 1, 2023 (editat) Da intradevar creste valoarea in functie de frecventa La 5k se dubleaza chiar valoarea lor dar in mod normal masuratorile se fac la 100hz la electrolitici este specificat asta chiar si in manualul ei deci in cine sa am incredere ? Editat Februarie 1, 2023 de Vlad.Florin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum